«ΗΞΕΙΣ-ΑΦΙΞΕΙΣ» ήταν η απάντηση του Κωνσταντίνου Μουρτίδη στην ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεϊν Ζεϊμπέκ για το πιθανολογούμενο κλείσιμο των τελωνείων Ξάνθης και Δράμας και όπου βλέπει κανείς καπνό…δυστυχώς υπάρχει και φωτιά!!!
Αναλυτικά το δελτίο τύπου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης έχει εξής:
Μετά την ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Ξάνθης ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, με αρ. πρωτ.: 2751/16.12.2020 και με θέμα το ενδεχόμενο κλείσιμο του Τελωνείου Ξάνθης, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) μέσω του Υπουργείου Οικονομικών σε μια λακωνική απάντηση μας ενημέρωσε ότι δεν εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων η παύση λειτουργίας οργανικών μονάδων της Τελωνειακής Υπηρεσίας.
Ωστόσο, τα ερωτηματικά της τύχης του Τελωνείου Ξάνθης παραμένουν, μιας και η ΑΑΔΕ δεν αναφέρθηκε στον λόγο που απέστειλε το έγγραφο σχετικά με την αξιολόγηση της σκοπιμότητας της λειτουργίας πολλών Τελωνείων, μέσα σε αυτά και του Τελωνείου Ξάνθης.
Από την πλευρά μας, ελπίζουμε ότι η ΑΑΔΕ και το Υπουργείο Οικονομικών συμμερίζονται την αναγκαιότητα συνέχισης της λειτουργίας του Τελωνείου Ξάνθης, ειδικά, τώρα, με την αύξηση του όγκου εργασιών του, λόγω της αναβάθμισης του Λιμεναρχείου του Πόρτο Λάγους και ενόψει της ολοκλήρωσης του Κάθετου Άξονα Ελλάδας- Βουλγαρίας.
Επισυνάπτεται και η απάντηση:
ΘΕΜΑ: «Απάντηση σε ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου»
ΣΧΕΤ.: Η με Α.Π.:2751/16-12-2020 ερώτηση
Σε απάντηση της εν θέματι ερώτησης κοινοβουλευτικού ελέγχου, σας γνωρίζουμε ότι δεν εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων η παύση λειτουργίας οργανικών μονάδων της Τελωνειακής Υπηρεσίας.
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ & Ε.Φ.Κ.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΥΡΤΙΔΗΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗ: ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΑ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΜΑΣ
Από την πλευρά του κοινή σύμπλευση όλων των βουλευτών και Φορέων των Νομών Ξάνθης και Καβάλας και πρωτίστως του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου, ζήτησε χθες με δηλώσεις του στο NEXT tv ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης, εκφράζοντας για μια ακόμη φορά την ανησυχία του ότι δυστυχώς η Κυβέρνηση όπως τον ενημέρωσε συνδικαλιστής του Σωματείου Εργαζομένων Τελωνείων, είναι αποφασισμένη να «κλείσει» τα τελωνεία Ξάνθης και Δράμας.
«Τα τελωνεία Ξάνθης και Δράμας δεν πρέπει να κλείσουν, να κινητοποιηθούν Περιφερειάρχης και βουλευτές!», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Πάνου Παπαδόπουλου στο NEXT TV.