• Επικοινωνία
Σάββατο, 25 Απριλίου, 2026
Εφημερίδα Αδέσμευτη Θράκης
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες
No Result
View All Result
Εφημερίδα Αδέσμευτη Θράκης
Home Αθλητικά

Ισόβια σε 7 κατηγορούμενους για τη δολοφονία Καμπανού

13 Ιουλίου 2023
in Αθλητικά, Επιλεγμένα
Ισόβια σε 7 κατηγορούμενους για τη δολοφονία Καμπανού
Share on FacebookShare on Twitter

Ισόβια σε 7 κατηγορούμενους για τη δολοφονία Καμπανού

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον πολυετείς καθείρξεις επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης στους 7 από τους 12 καταδικασθέντες για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, κατά την άγρια οπαδική επίθεση που «πάγωσε» το Πανελλήνιο, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στη Χαριλάου. Στους υπόλοιπους πέντε καταδικασθέντες το δικαστήριο επέβαλε πολυετείς ποινές κάθειρξης (με εκτιτέα τα 20 έτη).

Με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης τιμωρήθηκαν όσοι καταδικάστηκαν ως συναυτουργοί στην πράξη της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, στην περίπτωση του Άλκη. Οι πρόσκαιρες καθείρξεις επιβλήθηκαν σε όσους για την ίδια περίπτωση κρίθηκαν ένοχοι ως συνεργοί.

Στο άκουσμα των ποινών φίλοι και συγγενείς του Άλκη ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Οι ποινές που επέβαλε το δικαστήριο

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο επέβαλε τις εξής ποινές για τον καθένα από τους 12 κατηγορούμενους για τη φρικτή δολοφονία του Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Συγκεκριμένα:

  • Στον 1ο, συνολική ποινή κάθειρξης 27 ετών (με εκτιτέα τα 20 έτη)
  • Στον 2ο, ισόβια κάθειρξη και επιπλέον συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών
  • Στον 3ο και στον 4ο, ισόβια κάθειρξη και επιπλέον συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών
  • Στον 5ο, συνολική ποινή κάθειρξης 24 ετών (με εκτιτέα τα 20 έτη)
  • Στον 6ο, συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών
  • Στον 7ο, ισόβια κάθειρξη και επιπλέον συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών
  • Στον 8ο, συνολική ποινή κάθειρξης 19 ετών
  • Στον 9ο, ισόβια κάθειρξη και επιπλέον συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών
  • Στον 10ο, ισόβια κάθειρξη και επιπλέον συνολική ποινή κάθειρξης 22 ετών
  • Στον 11ο, ισόβια κάθειρξη και επιπλέον συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών
  • Στον 12ο, συνολική ποινή κάθειρξης 22 ετών (με εκτιτέα τα 20 έτη)

Νωρίτερα, το δικαστήριο με ομόφωνη απόφαση δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους καταδικασθέντες.

Σημειώνεται ότι σε όλους τους κατηγορούμενος επιβλήθηκαν και χρηματικές ποινές και πέντε χρόνια απαγόρευσης παρακολούθησης όλων των αγώνων του ΠΑΟΚ σε όλα τα αθλήματα. Οι εφέσεις δεν θα έχουν αναστέλλουσα δύναμη.

«Δίκαιη η απόφαση, το παιδί μας δεν γυρίζει πίσω», ανέφεραν οι γονείς του 19χρονου Άλκη

Για δίκαιη απόφαση που όμως δεν φέρνει πίσω το παιδί τους, μίλησαν οι γονείς του 19χρονου Άλκη Καμπανού, μετά την ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης που καταδίκασε τους 12 κατηγορούμενους σε ποινές που φτάνουν έως την ισόβια κάθειρξη και επιπλέον πολυετείς καθείρξεις.

«Ευχαριστώ την ελληνική Δικαιοσύνη. Είναι μία μεγάλη δικαίωση για την οικογένεια μας, αλλά το παιδί μου δεν γυρίζει πίσω» ανέφερε σε δηλώσεις της η μητέρα του αδικοχαμένου Άλκη, Μελίνα Κακουλίδου.

Από την πλευρά του ο πατέρας του 19χρονου, Αριστείδης Καμπανός, αφού ευχαρίστησε τον απλό κόσμο που συμπαραστάθηκε στην οικογένειά του στον μαραθώνιο δικαστικό αγώνα, τόνισε ότι με την απόφαση του δικαστηρίου επήλθε δικαιοσύνη.

«Δεν θέλαμε την εξόντωση των δολοφόνων του Άλκη. Επιθυμούσαμε δικαιοσύνη. Υπήρξε έγκλημα και υπήρχε τιμωρία. Η ποινή δεν είναι εξοντωτική, ήταν μέσα στα πλαίσια του ειδεχθούς εγκλήματος σε βάρος του παιδιού μου», είπε ο κ. Καμπανός, ενώ σε ερώτηση για την πιο δύσκολη στιγμή της δίκης, απάντησε: «Υπήρξαν πολλές δύσκολες στιγμές μέσα στο δικαστήριο, κυρίως κατά τη διάρκεια των καταθέσεων των ιατροδικαστών και προσπαθούσα να συγκρατήσω την ψυχραιμία και την ηρεμία μου. Καταφέραμε και αντέξαμε και νομίζω ότι επήλθε δικαίωση με την απόφαση του δικαστηρίου».

Δικηγόρος οικογένειας Άλκη: «Η Δικαιοσύνη είναι ακέραια»

Ο Γιάννης Πουλτσίδης, εκ των συνηγόρων της οικογένειας του Άλκη και των δύο φίλων του που τραυματίστηκαν κατά την άγρια οπαδική επίθεση της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στην Χαριλάου, μίλησε για «δίκαιη απόφαση». Τόνισε, δε, ότι οι 12 καταδικασθέντες ήταν αρματωμένοι και οπλισμένοι σαν «αστακοί» και οι ψυχές τους «γεμάτες μίσος και κακία», ενώ τα τρία θύματα ήταν άοπλα και οι «ψυχές τους γεμάτες αγάπη». «Η Δικαιοσύνη όμως είναι ακέραια και επέβαλε την δίκαιη ποινή», επισήμανε ο ίδιος σε δήλωσή του.

ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ. Και η αγωνίστρια δικηγόρος Λίτσα Μιχαηλίδου κατεβαίνει υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την δημοτική παράταξη Ξάνθη, «ΜΠΡΟΣΤΑ»!

Επόμενο Άρθρο

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, θα ξαναβρεθούμε!

Επόμενο Άρθρο
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, θα ξαναβρεθούμε!

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, θα ξαναβρεθούμε!

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

“Λουκέτο” στη λειτουργία του ξενοδοχείου των Πολ και Μιχάλη Ευμορφίδη, Coco Mat Athens

"Λουκέτο" στη λειτουργία του ξενοδοχείου των Πολ και Μιχάλη Ευμορφίδη, Coco Mat Athens

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ

ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ

RADIO LIFE 92.1

NEXT TV ΘΡΑΚΗ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΚΤΕΛ ΞΑΝΘΗΣ

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ -ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ Μ.Η.Τ.: 232171

  • Αρχική
  • Δήλωση Συμμόρφωσης
  • Επικοινωνία
  • Μικρές Αγγελίες
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Τηλ: 2541-105-096 & 2541-063-600

© Αδέσμευτη Θράκης

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες

© Αδέσμευτη Θράκης