Η ΡΟΦΑΕΛΑ ΕΛΕΝΑ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ – Τι αναφέρει η ίδια στο πρώτο της μήνυμα

Ποιοι είναι οι άλλοι Διοικητές στα Νοσοκομεία ΑΜΘ

Στην τοποθέτηση 111 διοικητών και αναπληρωτών διοικητών στο ΕΣΥ προχώρησε ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας.

Όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής, το υπουργείο Υγείας οι νέοι επικεφαλής των νοσηλευτικών ιδρυμάτων επελέγησαν από τον κ.Κικίλια, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των αιτήσεών τους από την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης που είχε συσταθεί.

Η Επιτροπή είχε παραλάβει 1.661 αιτήσεις για 111 θέσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών στο ΕΣΥ.

Το επόμενο βήμα είναι η υπογραφή Συμβολαίου Αποδοτικότητας με τον διοικητή της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ). Η δε αθέτηση των υποχρεώσεών τους θα θεωρείται «σπουδαίος λόγος, ικανός να επιφέρει την πρόωρη λήξη της θητείας τους, αζημίως για το Δημόσιο».

Το έργο των διοικητών ταξινομείται σε τέσσερις κατηγορίες: οικονομική διαχείριση, βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, ηλεκτρονική διακυβέρνηση και εφαρμογή εργαλείων μάνατζμεντ.

Ετσι, τέλος από χθες ο Διοικητής του Γεν. Νοσοκομείου Ξάνθης κύριος Γερόπουλος που την θέση του παίρνει η Ροφαέλα Ελενα.

Αναλυτικά οι νέοι διοικητές στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας ΑΜΘ επιλέχτηκαν οι εξής:

ΓΝ Ξάνθης Διοικητής Ροφαέλα Έλενα, Πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχάνων Ν. Ξάνθης.

ΓΝ Καβάλας Διοικητής Κλειτσιώτης Κωνσταντίνος,  πρώην βουλευτής Ν.Δ. Καβάλας οικονομολόγος

ΓΝ Δράμας Διοικητής Καρατζόγλου Θεσσαλονικιά

Μηχανικός, διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών  Δήμου Δράμας.

ΓΝ Κομοτηνής Διοικητής Γιαμουστάρη Μαγδαληνή , Καθηγήτρια φιλόλογος

ΓΝ Αλεξανδρούπολης Διοικητής Ρούφος Ευάγγελος , Μαθηματικός, υποψήφιος βουλευτής Ν.Δ Έβρου. Ιδιοκτήτης φροντιστηρίων καταγωγή απο Αλεξανδρούπολη.

ΓΝ Διδυμοτείχου Διοικητής Καπετανίδης Χρήστος, δικηγόρος, πρώην Πρόεδρος Δικηγορικού συλλόγου Ορεστιάδας, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη Χρήστου Μέτιου (ΝΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ)

Το μήνυμα της Έλενας Ροφαέλα

Η ανάληψη της Διοίκησης του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Ξάνθης αποτελεί για μένα ύψιστη τιμή. Σήμερα είναι μέρα προσωπικής ικανοποίησης αλλά επίσης και μέρα μεγάλης ευθύνης.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και ιδιαίτερα τον Υπουργό κ. Κικίλια για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο μου και να δηλώσω ότι θα κάνω το καλύτερο δυνατόν για το νοσοκομείο μας και τη βελτίωση των συνθηκών περίθαλψης των συμπολιτών μας, αξιοποιώντας τις γνώσεις μου αλλά και την εμπειρία μου.

Επίσης θα ήθελα να τονίσω οτι τόσο εγώ όσο και το νέο σχήμα διοίκησης θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε να παρέχονται από το νοσοκομείο μας, οι καλύτερες υπηρεσίες υγειονομικής κάλυψης των κατοίκων της περιοχής, φεύγοντας από της εποχή των ελλείψεων αλλά παράλληλα μπαίνοντας σε μια νέα εποχή σύγχρονης νοσοκομειακής κάλυψης με στοιχεία καινοτομίας και ανθρωποκεντρικής προσέγγισης.

Τέλος, θα ήθελα να δηλώσω την απόλυτη πεποίθηση και θέληση μου για αγαστή συνεργασία της διοίκησης με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το διοικητικό προσωπικό.