Η ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ Charlotte Sammelin στο ΕΒΕ Ξάνθης!

Αντάλλαξαν απόψεις για πιθανές επενδύσεις στο Νομό Ξάνθης, συζήτησαν συνεργασία για τουρισμό και τοπικά προϊόντα

Τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Νίκο Ευφραιμίδη, τον Δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη, το γραφείο Πολιτικών υποθέσεων επισκέφθηκε χθες κατά την επίσκεψή της στη πόλη μας, η Πρέσβης της Σουηδίας Charlotte Sammelin, τονίζοντας με έμφαση σε αποκλειστικές δηλώσεις της στο NEXT tv ότι «ήρθε στη πόλη μας, γνώρισε τους ανθρώπους της και φεύγει με  τις καλύτερες εντυπώσεις»

Ποιος ήταν ο πρωταρχικός λόγος που ήρθε στη Ξάνθη η κυρία Charlotte Sammelin; To αποκάλυψε η ίδια στο Next tv και την «Αδέσμευτη» κατά την επίσκεψή της στο Επιμελητήριο όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο Στέλιο Μωραϊτη και μέλη της διοίκησης. Οι επενδύσεις στη χώρα μας και ιδιαίτερα στο Νομό Ξάνθης που είναι πολύ ελκυστικός από κάθε άποψη.

Η Πρέσβης συνοδεύονταν από τον Σύμβουλο της Πρεσβείας κ. Patrik Svensson.

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ

Στην κλειστή σύσκεψη που έγινε χθες το μεσημέρι στο Επιμελητήριο και διήρκεσε μια ώρα περίπου, η πρέσβης με τον σύμβουλο Πρεσβείας αντάλλαξαν απόψεις με την Διοίκηση του ΕΒΕ Ξάνθης για πιθανές επενδύσεις στο Νομό Ξάνθης από Σουηδικές εταιρείες όπως η Volvo, η Ericsson, Σουηδικές βιομηχανίες επίπλων κλπ ενώ συζήτησαν ιδιαίτερα για τα θέματα τουρισμού και τοπικών προϊόντων. Μάλιστα η κυρία Charlotte Sammelin δοκίμασε τοπικά κρασιά, γλυκά και διάφορα εδέσματα, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την λαϊκή τέχνη της περιοχής, ενώ η διοίκηση του ΕΒΕ Ξάνθης της πρόσφερε και πολλά αναμνηστικά δώρα.

Παρόντες από τη Διοίκηση του ΕΒΕ πλην του Προέδρου Στέλιου Μωραίτη, ο Οικονομικός επόπτης Σπύρος Κάλφας, ο Χρήστος Παμπουκίδης, η Μαριάνθη Μαλλιαρουδάκη, ο Κώστας  Καφετζής και ο Σάκης Ζαίτίδης που έδειξε την «τέχνη» του και σερβίροντας κρασί στην Σουηδό πρέσβη και την ακολουθία της.

Φεύγοντας από το ΕΒΕ Ξάνθης πάντως η κυρία Charlotte Sammelin ανανέωσε το…ραντεβού της για το απώτερο μέλλον, συνοδευόμενη με Σουηδούς επιχειρηματίες που θα επενδύσουν στην περιοχή.