Η ΓΝΩΣΗ ΝΙΚΗΣΕ! Ο Μανώλης Φανουράκης επανέφερε τη ΦΩΛΙΑ ΒΙΒΛΙΟΥ στη θέση της!

Αν και δεν ήταν δική του αρμοδιότητα,  μετά τη λαϊκή κατακραυγή ο αντ’ αυτού αντιδήμαρχος Ξάνθης αποκατέστησε την «τάξη»!

Η ΓΝΩΣΗ ΝΙΚΗΣΕ! Ο Μιχάλης Σπανίδης, ο Αναστάσιος Τσορλίδης, οι άνθρωποι που εμπνεύστηκαν τη «Φωλιά Βιβλίου», όχι για να κάνουν… «φωλιά» οι πελαργοί (μαζί με τις κουτσουλιές τους…) αλλά για να εμπνεύσουν τους πολίτες που σκέφτονται, νίκησαν το ΜΑΥΡΟ!

Νίκησαν αυτούς που έστειλαν τη «ΦΩΛΙΑ ΒΙΒΛΙΟΥ» στα σκουπίδια, νίκησαν το ΣΚΟΤΑΔΙ και την παρακμή.

Χθες μετά τη λαϊκή κατακραυγή και τα αρνητικά σχόλια του κόσμου, προσωπικά ο  Αντιδήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Φανουράκης – μολονότι δεν είναι της αρμοδιότητάς του όπως είπε και στον Ιπποκράτη Γαλάτη – φρόντισε με εργαζόμενους του Δήμου Ξάνθης να επαναφέρει τη ΦΩΛΙΑ στη θέση της, αποκαθιστώντας με τον τρόπο αυτό την τάξη.

Υπενθυμίζω τι έγραφε το πρωτοσέλιδο της «Αδέσμευτης» το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020 για το συγκεκριμένο θέμα.

1/2/2020

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Οι άνθρωποι που σήμερα διοικούν το Δήμο Ξάνθης, «πέταξαν» τη «Φωλιά Βιβλίου» της πλατείας στα…σκουπίδια!

Και με πιο απλά λόγια. Από τον Δασκαλάκη του αλγόριθμου και τον Τσέπελη του…. λογάριθμου, καταλήξαμε πλέον στη Τζούλια Νιόβα  του Ηλία Ασκαρίδη και του συμπαθέστατου καφετζή της  Παναγή Τσαλδάρη και αντιδήμαρχου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης κ.Σουά!

Και η μικρή βιβλιοθηκούλα αφού «αναζητήθηκε» από τους ιδρυτές της Θανάση Μουσόπουλο και Μιχάλη Σπανίδη, βρέθηκε τελικά….πεταμένη στα σκουπίδια!

Το κείμενο του δημοτικού συμβούλου Μιχάλη Σπανίδη σπάει κόκαλα στη κυριολεξία.

Η «Α» κρατάει απλά τον επίλογο του κειμένου:

«Δύο πράγματα δεν μπορούνε να κοιτάξουν κατάματα:

Τον Ήλιο και τον Θάνατο»(Francis de la Roche)

ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΤΣΟΡΛΙΔΗ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

«Δήμος Ξάνθης

Πήραν οι υπάλληλοι του Δήμου τη “φωλιά” του βιβλίου (εικόνα) (υπαίθρια βιβλιοθήκη) και την πέταξαν στα σκουπίδια…

Κρίμα για τον πολιτισμό μας… πιθανόν η κυρία Τσολάκη (γνωστή τηλεπαρουσιάστρια που όμως αυτήν τη χρονική στιγμή τη βρίσκει στην ανεργία) και “αυριανή” παρουσιάστρια του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού 2020 με υπέρογκη αμοιβή για λίγες ώρες έχει να δώσει περισσότερα στο πνεύμα και στη ψυχή ενός Ξανθιώτη μιας Ξανθιώτισσας απ’ όλα αυτά τα βιβλία!!!

Με καλύπτει απόλυτα για το ίδιο θέμα φυσικά ο “πατέρας” όλων των συγγραφέων του Νομού ΜΑΣ  ο κύριος Θανάσης Μουσόπουλος.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1492333444257791&id=100004434484058

Το μόνο που θέλω να συμπληρώσω…

Ο Ντοστογιέφσκι έλεγε:

” Όταν σταματάς να διαβάζεις βιβλία, παύεις να σκέφτεσαι…”

Εμείς στην Ξάνθη δυστυχώς έχουμε το χάρισμα να καταστρέφουμε και τις “φωλιές” των βιβλίων που σήμερα βρίσκεις ακόμα και σε χώρες που ο αναλφαβητισμός φτάνει το 60%!!!

Ο βίαιος θάνατος των βιβλίων είναι φαινόμενο που αφορά τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, τον φασισμό κλπ

Ειλικρινά ΣΑΣ λυπάμαι κύριοι & κυρίες του Δήμου Ξάνθης για αυτήν την άθλια συμπεριφορά σας!!!»

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΑΝΙΔΗΣ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΗ «ΦΩΛΙΑ» ΞΑΝΑ ΜΕ ΒΙΒΛΙΑ

Και κλείνω με την είδηση. Ο Μιχάλης Σπανίδης μέσα στο Σαββατοκύριακο θα γεμίσει βιβλία τη «ΦΩΛΙΑ», προκειμένου να συνεχίσει το έργο της! Μπράβο στον Αναστάσιο Τσορλίδη, μπράβο σε όλους όσους αντιστάθηκαν και πολέμησαν την παρακμή…

-Το ΦΩΣ και η ΓΝΩΣΗ πάντα θα νικάνε την παρακμή!