ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΒΔΕΛΑ-ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Ζητεί παράταση για όλους όσους κατέθεσαν ναι μεν αιτήσεις για τις 120 δόσεις, έχασαν όμως την προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης!

ΠΑΡΑΤΑΣΗ έως τις 31/12/2019 για τις επιχειρήσεις που έχασαν τη ρύθμιση των 120 δόσεων από εσφαλμένη πληροφόρηση ενώ κατέθεσαν αιτήσεις και για λίγες μέρες άργησαν να καταβάλλουν την πρώτη δόση, ζητάει με ερώτησή του στη Βουλή των Ελλήνων  ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης  Ελληνικής  Λύσης Απόστολος Αβδελάς.

Η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Θεσσαλονίκης Ελληνικής Λύσης Απόστολου Αβδελά αναφέρει τα παρακάτω:

Θεσσαλονίκη 15/11/2019

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

ΠΡΟΣ: τον κ. Υπουργό Οικονομικών

Θέμα:«Ρυθμίσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων έως τα τέλη του 2019»

Πολλές επιχειρήσεις και ειδικά από τη Θράκη και την Μακεδονία υπέβαλαν αιτήσεις για να ρυθμιστούν ευνοϊκά οι οφειλές τους.

Είτε διότι είχαν εσφαλμένη πληροφόρηση, ότι θα μπορούσαν να τις πληρώσουν μέχρι 31/12/2019 όπως με τις δόσεις του ΙΚΑ, είτε λόγω σοβαρών προσωπικών λόγων κ.λ.π., επειδή δεν πλήρωσαν την πρώτη δόση μέχρι τις 10 Οκτωβρίου, θεωρήθηκαν εκπρόθεσμοι.

Κι ενώ οι φορολογούμενοι μόλις το πληροφορήθηκαν ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν και τις δυο τις δόσεις μαζί (Οκτωβρίου-Νοεμβρίου), οι ΔΟΥ και το δικαστικό τους τμήμα απέρριπτε τον διακανονισμό αυτόν.

Αποτέλεσμα ήταν να χαθεί η ρύθμιση λόγω της καθυστέρησης και χάθηκε η ευκαιρία καταβολής των ποσών σε εύλογο χρονικό διάστημα της πρώτης δόσης.

Ερωτάσθε, κύριε Υπουργέ:

Προτίθεστε να δώσετε την ευκαιρία να πληρωθούν οι οφειλές της πρώτης και δεύτερης δόσης μέχρι της 31/12/19 άνευ προστίμων;

Απόστολος Αβδελάς

Βουλευτής Θεσσαλονίκης Ελληνικής Λύσης.