ΕΡΗΜΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Κλείνει και η αγορά αύριο, δεν κινείται τίποτα πλέον!

Δεκτό το αίτημα του Εμπορικών συλλόγων Ξάνθης, ακυρώνονται τα παζάρια στο Δήμο Αβδήρων

Νέα δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού ανακοίνωσε τη Δευτέρα (16/3) η Αριστοτελία Πελώνη.

Όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, αφού ο Στέλιος Πέτσας βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, καθώς η σύζυγός του βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, από Τετάρτη (18/3) κλείνουν και τα καταστήματα λιανικής, δηλαδή και η αγορά Ξάνθης από αύριο Τετάρτη θα είναι πλέον κλειστή!!!

Παρόλα αυτά, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να κλείσουν σούπερ μάρκετ και γενικότερα ό,τι συνδέεται με τα πρατήρια τροφοδοσίας, φαρμακεία, τράπεζες και πρατήρια υγρών καυσίμων.

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι οι φήμες περί καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ακόμα, αποφασίστηκε όσοι ξένοι έρχονται από το εξωτερικό στην Ελλάδα, να μπαίνουν υποχρεωτικά σε κατ’ οίκον καραντίνα για 14 ημέρες.

Εξαιρούνται τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία, οι φούρνοι, κρεοπωλεία, μανάβικα, και τα βενζινάδικα.

ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

Σημειώνεται ότι το αίτημα για την αναστολή των εμπορικών καταστημάτων είχε διατυπώσει με επιστολή του στα  ΜΜΕ και ο Εμπορικός σύλλογος Ξάνθης σε κοινή γραμμή με την πλειονότητα των Εμπορικών συλλόγων της χώρας αναφέροντας τα παρακάτω:

«Σε αυτή την χρονική συγκυρία καλούμαστε ως πολίτες, έμποροι και επιχειρηματίες, να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο της επέκτασης της πανδημίας.

Οφείλουμε και εμείς, ως ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας, δείχνοντας αλληλεγγύη και υπευθυνότητα να συμβάλλουμε σε αυτή την προσπάθεια για να προστατέψουμε την υγεία των οικογενειών μας,των εργαζομένων αλλά και των πελατών μας.

Καλούμε την κυβέρνηση να μας προστατεύσει, να λάβει άμεσα την απόφαση για το καθολικό κλείσιμο όλων των καταστημάτων λιανικού εμπορίου και η απόφαση αυτή να συνοδεύεται από συγκεκριμένα μέτρα στήριξης αυτών. Όσο πιο γρήγορα κλείσουν τα καταστήματα, το όποιο κόστος σίγουρα θα είναι μικρότερο σε σχέση με αυτό που θα προκύψει εάν συνεχίσουμε να υπολειτουργούμε.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ Ή ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΑΝΘΗΣ»

ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΔΗΜΟΥ ΑΒΔΗΡΩΝ

Ο Δήμος Αβδήρων ενημερώνει τους καταναλωτές, τους παραγωγούς και τους μικροπωλητές ότι λόγω των προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού δεν θα πραγματοποιηθούν οι λαϊκές αγορές:

  1. ΓΕΝΙΣΕΑΣ, την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020
  2. ΣΕΛΕΡΟΥ, την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020
  3. ΑΒΔΗΡΩΝ, την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Για το επόμενο διάστημα θα υπάρξει ανάλογη και έγκαιρη ενημέρωση ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης.