ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΙΑΠΩΝΑ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΒΟΥΡΒΟΥΚΕΛΗ ΓΙΑ ΤΑ…ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ!

Το ΚΤΗΜΑ Βουρβουκέλη επισκέφθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο Ιάπωνας πρέσβης Γιασουχίρο Σιμίζου με την σύζυγό του, γνωστή δημοσιογράφο στην Ιαπωνία που ασχολείται μάλιστα με τα κρασιά κι έχει γράψει πολλά ρεπορτάζ στα Μέσα που αρθρογραφεί για το κρασί.

Μάλιστα για την συγκεκριμένη επίσκεψη το Κτήμα Βουρβουκέλη είχε φέρει και σεφ που ετοίμασε διάφορες συνταγές με κρασιά προκειμένου η φιλοξενία της να είναι ιδιαίτερα…γευστική, ενώ τον Ιάπωνα πρέσβη και την σύζυγό του συνόδευσαν στο οινοποιείο ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ Παναγιώτης  Ταρενίδης και ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Αλέξανδρος Κοντός που είχαν κλείσει και το ραντεβού με στόχο ο Ιάπωνας πρέσβης μετά αγορά της ΣΕΚΑΠ από την κορυφαία πολυεθνική Γιαπωνέζικη εταιρεία JTI Japan Tobacco International να γνωρίσει επιχειρήσεις της περιοχής με εξαιρετικά προϊόντα όπως τα κρασιά του Κτήματος Βουρβουκέλη .

Το ιστορικό. Όπως είναι γνωστό, ο  Ιάπωνας πρέσβης κατά την επίσκεψή του στη Ξάνθη στις 14 Μαϊου 2018  μετά  από πρόσκληση της ΣΕΚΕ με αφορμή την αγορά της ΣΕΚΑΠ από την δεύτερο στο κόσμο πολυεθνική εταιρεία  JTI Japan Tobacco International είχε επισκεφθεί και διάφορες επιχειρήσεις της Ξάνθης. Μια από αυτές ήταν και το ΚΤΗΜΑ ΒΟΥΡΒΟΥΚΕΛΗ όπου εντυπωσιάστηκε από τα κρασιά και το στήσιμο της επιχείρησης. Μάλιστα στη συνάντηση εκείνη ο κύριος Γιασουχίρο Σιμίζου είχε ενημερώσει τον Οδυσσέα Βουρβουκέλη ότι η γυναίκα του είναι δημοσιογράφος και ασχολείται στην Ιαπωνία στα ρεπορτάζ της με  τα κρασιά όχι μόνο της χώρα τους αλλά και της Ευρώπης και ότι θα ήθελε να ξαναεπισκεφθεί την επιχείρησή του με την ίδια, όπως έγινε τελικά το βράδυ της Δευτέρας.

Έτσι την περασμένη εβδομάδα ο Αλέξανδρος Κοντός ενημέρωσε τον Οδυσσέα Βουρβουκέλη ότι ο Ιάπωνας Πρέσβης εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί το οινοποιείο του, όπως και έγινε. Μιλώντας στο ΝΕΧΤ tv o Iάπωνας Πρέσβης δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τις εξαιρετικές γεύσεις κρασιού που δοκίμασαν με την σύζυγό του ενώ ευχαρίστησε τον Οδυσσέα Βουρβουκέλη για την ξενάγηση και την εξαιρετική φιλοξενία καθώς όλα τα πιάτα με τα κρασιά που τα συνόδευαν, ήταν εξαιρετικά. Και παράλληλα ευχαρίστησε και την ΣΕΚΕ που οργάνωσε την επίσκεψή τους στο ΚΤΗΜΑ ΒΟΥΡΒΟΥΚΕΛΗ, εκφράζοντας την επιθυμία να γνωρίσει κι άλλες επιχειρήσεις τοπικών προϊόντων στο μέλλον.

Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής της ΣΕΚΕ Αλέξανδρο Κοντό ευχαρίστησε τον εξαιρετικό Ιάπωνα Πρέσβη για την τιμή που  έκανε στη Ξάνθη να την επισκεφθεί για μια ακόμη φορά αλλά και το ενδιαφέρον του για την προώθηση των τοπικών επιχειρήσεων στην αγορά της Ιαπωνίας.