• Επικοινωνία
Τετάρτη, 22 Απριλίου, 2026
Εφημερίδα Αδέσμευτη Θράκης
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες
No Result
View All Result
Εφημερίδα Αδέσμευτη Θράκης
Home Ειδήσεις

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ! Χειροπέδες στον υπάλληλο του Τουρκικού Προξενείου Ρόδου αλλά και στον…μάγειρα» για κατασκοπεία!

19 Δεκεμβρίου 2020
in Ειδήσεις, Επιλεγμένα
ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ!  Χειροπέδες στον υπάλληλο του Τουρκικού Προξενείου Ρόδου αλλά και στον…μάγειρα» για κατασκοπεία!
Share on FacebookShare on Twitter

Μετά τον γραμματέα του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο, συνελήφθη στην Κομοτηνή και ο 56χρονος μάγειρας!

Συγκεκριμένα από άνδρες της Ασφάλειας Κομοτηνής συνελήφθη ο 56χρονος μάγειρας του πλοίου, σε εκτέλεση του εντάλματος που έχει εκδοθεί σε βάρος του από την ανακρίτρια Ρόδου για την υπόθεση κατασκοπείας.

Προηγουμένως είχε συληφθεί στη Ρόδο ο γραμματέας του Τουρκικού Προξενείου της Ρόδου.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 56χρονος μετά την απόλυσή του από την εταιρεία στην οποία εργαζόταν είχε μεταβεί στην Κομοτηνή. Νωρίτερα οι αστυνομικές Αρχές είχαν περάσει χειροπέδες και στον 35χρονο γραμματέα του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο, ο οποίος κατηγορείται επίσης για κατασκοπεία.

Σημειώνεται ότι υποβλήθηκε στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος ενός 56χρονου μάγειρα, πρώην ναυτικού και του 35χρονου γραμματέα του Τουρκικού προξενείου στη Ρόδο, για παράβαση του άρθρου 148 Π.Κ. (κατασκοπεία) και του Α.Ν. 376/1936 (περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων) κατά συναυτουργία.

Αναλυτικότερα:

Στις 11:10 οδηγήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Η ανακρίτρια του έδωσε προθεσμία μέχρι την επόμενη Δευτέρα για να απολογηθεί.

Επίσης συνελήφθη και ο μάγειρας του πλοίου που παραδέχτηκε ότι του έστειλε φωτογραφίες με στρατιωτικές πληροφορίες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γραμματέας του Τουρκικού Προξενείου Ρόδου,

δεν αναμένεται να τοποθετηθεί αναλυτικά αλλά γενικώς να αρνηθεί την κατηγορία.

Αναμένεται εξάλλου να διαπιστωθεί εάν ο Τούρκος πρόξενος θα αιτηθεί αρμοδίως στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου να αποδοθούν στο προξενείο ένας υπολογιστής και ένα τηλέφωνο, που κατασχέθηκαν από την οικία του 35χρονου, όπως έπραξε με επιστολή του στις αρχές.

Στο μεταξύ, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι έχει ξεκινήσει μια νέα έρευνα για να διαπιστωθεί αν ο 56χρονος και ο 35χρονος κατέγραφαν τις δραστηριότητες αλλά και τις εγκαταστάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων στην Κω και στη Νίσυρο.

Πέρα από το εύρος των στοιχείων που έχουν συλλέξει οι άνδρες των ελληνικών υπηρεσιών και τα οποία καταδεικνύουν την πολύμηνη δράση των δύο κατηγορουμένων ως κατασκόπων, το γεγονός ότι το πλοίο στο οποίο εργαζόταν ο 56χρονος πραγματοποιούσε επίσης δρομολόγια και στα δύο παραπάνω νησιά έχει οδηγήσει τις έρευνες και προς αυτή την κατεύθυνση.

Σύμφωνα με πληροφορίες πέρα από την ΕΥΠ, επικουρικές έρευνες ως προς τη δράση των δύο κατασκόπων διεξάγουν και στρατιωτικοί κύκλοι, σε μία επιπλέον προσπάθεια να καταγραφεί όχι μόνο το μέγεθος των πληροφοριών που έχουν μεταφερθεί στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ), αλλά και το εύρος των περιοχών και τοποθεσιών στις οποίες επικέντρωσαν τη δράση τους οι δύο κατάσκοποι.

Στην κατοχή τους φέρεται μάλιστα να βρέθηκαν περισσότερες από 2.500 φωτογραφίες ελληνικών στόχων, ονόματα και αριθμοί πλοίων αλλά και στιγμιότυπα υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού κατά τον ελλιμενισμό τους στο λιμάνι της Ρόδου.

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ!

Μετά από αρκετές μέρες σιωπής, η Άγκυρα πήρε θέση για τη σύλληψη του γραμματέα του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο, Σεμπαχατίν Μπαϊράμ, με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Με μια «επιθετική» ανακοίνωση, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών «καταδικάζει τη σύλληψη του Μπαϊράμ, γραμματέα του τουρκικού Γενικού Προξενείου στη Ρόδο» και κατηγορεί την Ελλάδα για «παραβίαση των διατάξεων της Συνθήκης της Βιέννης», καθώς και «του δικαιώματος στην ελευθερία και την ασφάλεια, όπως και τον σεβασμό της προσωπικής και οικογενειακής ζωής βάσει της Ευρωπαϊκής Συνθήκης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Στην ίδια ανακοίνωση, το τουρκικό ΥΠΕΞ σημειώνει πως δημοσιεύματα ελληνικών μέσων ενημέρωσης παραβιάζουν το τεκμήριο της αθωότητας και «στοχοποιούν το προσωπικό μας και την οικογένειά του».

«Τα απαραίτητα διαβήματα έγιναν προς τις ελληνικές αρχές σχετικά με τις έρευνες που πιστεύεται ότι κατασκευάστηκαν από συγκεκριμένους κύκλους πρόθυμους να αυξήσουν τις εντάσεις στις σχέσεις με την Τουρκία. Θα κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία των δικαιωμάτων του προσωπικού μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

Υπόθεση κατασκοπείας: Αιχμές κατά των τουρκικών μεθοδεύσεων από το σύλλογο Μουσουλμάνων Ρόδου

Επόμενο Άρθρο

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΡΙΤΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Επόμενο Άρθρο
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΡΙΤΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΡΙΤΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

ΣΦΗΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΛΑΒΡΑΚΙΑ

ΣΦΗΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΛΑΒΡΑΚΙΑ

Σσσσ….Ψίθυροι – Οδηγούσε μηχανάκι χωρίς δίπλωμα και μεθυσμένος σε οικισμό της Ξάνθης

Σσσσσ....Ψίθυροι - Αλεξανδρούπολη: Παραβίασαν το lockdown και έπαιζαν σε κρυφό καζίνο

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ

ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ

RADIO LIFE 92.1

NEXT TV ΘΡΑΚΗ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΚΤΕΛ ΞΑΝΘΗΣ

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ -ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ Μ.Η.Τ.: 232171

  • Αρχική
  • Δήλωση Συμμόρφωσης
  • Επικοινωνία
  • Μικρές Αγγελίες
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Τηλ: 2541-105-096 & 2541-063-600

© Αδέσμευτη Θράκης

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες

© Αδέσμευτη Θράκης