«Ένα τραπέζι με γεύση Ξάνθης… Σταθμοί γεύσης και πολιτισμού»

Το Επιμελητήριο Ξάνθης, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου “QNeST – Quality Network on Sustainable Tourism”, το οποίο εντάσσεται στο πρόγραμμα ADRION, διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο: «Ένα τραπέζι με γεύση Ξάνθης… Σταθμοί γεύσης και πολιτισμού”, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018, και ώρα 18:00, στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι», Βενιζέλου 15, Ξάνθη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

18:00                     Προσέλευση

18:00 – 18:15      Χαιρετισμός  Προέδρου Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Στυλιανού Μωραΐτη

18:15 – 18:30      Παρουσίαση Ευρωπαϊκού Προγράμματος QNeST, Ανθή Παναγιώτου, Ειδική Συνεργάτης Επιμελητηρίου Ξάνθης

18:30 – 18:45     «Σήμα Ποιότητας ως μέσο ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς και της παράδοσης του τόπου»– Ηλίας Μιχαηλίδης, Riverland

18:45 – 19:00    «Σύνδεση των τοπικών αγροδιατροφικών προϊόντων με τον Τουρισμό» – Δημήτρης Μπαρδακίδης, ΕΝΑ Σύμβουλοι Επιχειρήσεων

19:00– 19:20    «Ένα τραπέζι με γεύση Ξάνθης… Τροφές στον κύκλο του χρόνου των κατοίκων της Ξάνθης», Γαρυφαλλιά Γ. Θεοδωρίδου, Διδάκτορας Λαογραφίας ΔΠΘ

19:20 – 19:40   «Ξανθιώτες, η ανθρωπογεωγραφία της πόλης», Πασχάλης Ξανθόπουλος, Διευθυντής του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Ξάνθης

19:40 – 20:00 «Οίνος Θράκης», Βουρβουκέλης Οδυσσέας, Οινοπαραγωγός

20:00 Συζήτηση με γεύσεις Ξάνθης