Εκδήλωση του Σωματείου Καπνεργατών ΣΕΚΕ: ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΗΣ ΣΕΚΕ ΣΤΟΝ ΚΟΝΤΟ! Τι απάντησε ο ίδιος από το μικρόφωνο, ΟΑΣΗ για την Ξάνθη η ΣΕΚΕ, τόνισε ο Ζαγναφέρης!

Με τρομερή κοσμοσυρροή Χριστιανών και μουσουλμάνων και μεγάλη επιτυχία στέφθηκε ο χορός που διοργάνωσε το Σωματείο Καπνεργατών της ΣΕΚΕ το βράδυ του Σαββάτου στο «ΚΤΗΜΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ», αφού η αίθουσα κατακλύστηκε από καπνεργάτες εργαζόμενους, καπνοπαραγωγούς και τοπικούς φορείς, συνεταιριστές, στελέχη και φίλους της ΣΕΚΕ.

Παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, οι Δήμαρχοι Ξάνθης (Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος), Αβδήρων (Γιώργος Τσιτιρίδης) και Τοπείρου (Θωμάς Μίχογλου) και πολύς κόσμος.

Ο 3ος κατά σειρά γενικός διευθυντής της ΣΕΚΕ Αλέξανδρος Κοντός και ο πρόεδρος Παναγιώτης Ταρενίδης, με πολύ μόχθο, δουλειά, κούραση και πολλές αγωνίες, έχουν κάνει τεράστια επιχειρηματικά άλματα τα τελευταία χρόνια, καθιστώντας τη ΣΕΚΕ ως τη μεγαλύτερη εταιρία καπνού στην Ελλάδα και τη 2η εταιρεία στην αγορά καπνού στο χώρο των Βαλκανίων. Κάτι το οποίο δικαίως τους έκανε και τόσο υπερήφανους άλλωστε.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΝΑΦΕΡΗΣ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΟΑΣΗ Η ΣΕΚΕ

Στην έναρξη της εκδήλωσης απηύθυναν έναν πολύ σύντομο χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης που χαρακτήρισε ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΟΑΣΗ για τον Νομό μας τη ΣΕΚΕ εγκωμιάζοντας τόσο το έργο της διοίκησης όσο και τους εργαζόμενους, ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης και ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, οι οποίοι με τη σειρά τους εγκωμίασαν το έργο της ΣΕΚΕ, με ιδιαίτερη μνεία φυσικά προς το πρόσωπο του Αλέξανδρου Κοντού, τονίζοντας ότι σε εκείνον οφείλεται και η ανοδική πορεία της ΣΕΚΕ αλλά και η συνεχώς αυξανόμενη κερδοφορία της σε μία ιδιαίτερα μάλιστα δυσμενή οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα τα τελευταία χρόνια.

ΤΑΡΕΝΙΔΗΣ: «ΦΙΛΟΔΟΞΟΥΜΕ Η ΣΕΚΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΤΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ Τ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ- Ο ΚΟΝΤΟΣ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΡΟΗ ΤΗΣ ΣΕΚΕ»

“Πριν δυο χρόνια γιορτάσαμε τα 70 χρόνια της ΣΕΚΕ, σήμερα γιορτάζουμε τα 72 χρόνια», τόνισε στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΣΕΚΕ Παναγιώτης Ταρενίδης τονίζοντας τα παρακάτω:

«Η ΣΕΚΕ αρχές του 2009 με 2010, όταν η οικονομική κρίση σάρωνε όλη την Ελλάδα, και πολλές επιχειρήσεις και εταιρείες κλονίστηκαν, με αρκετά σοβαρά προβλήματα, κρατήθηκε ωστόσο ζωντανή. Εκείνη την περίοδο, εγώ ως Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο, σκεφτήκαμε κάποιες λύσεις. Η πρώτη λύση ήταν να επιστρέψει λοιπόν άμεσα ο Αλέκος Κοντός στην εταιρεία. Πήγαμε σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο και τον παρακαλέσαμε τότε ενώ ήταν βουλευτής. Θα έλεγα πως τον πιέσαμε κιόλας έντονα διότι εκείνη την περίοδο η ΣΕΚΕ χρειαζόταν έναν τέτοιο διευθυντή. Που να ξέρει άριστα τον καπνό και να μπορεί παράλληλα να τολμήσει και να πρωτοτυπήσει. Εκείνος λόγω της αγάπης που είχε στη ΣΕΚΕ, αποφάσισε να ξαναγυρίσει και από τότε η ΣΕΚΕ άρχισε να δυναμώνει, στάθηκε μάλιστα όρθια στα δύσκολα χρόνια με επιτόκια 10% και τώρα προχωράει σε μια ανοδική πορεία, μολονότι το 2018 δυστυχώς ήταν η χειρότερη ίσως χρονιά για την καπνοκαλλιέργεια τα τελευταία χρόνια. Με μπροστάρη λοιπόν τον Αλέξανδρο Κοντό, έγινε μία νέα αρχή για τη ΣΕΚΕ και έφτασε να είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα και η 2η στα Βαλκάνια και φιλοδοξούμε να γίνει πρώτη και εκεί. Να ευχαριστήσω εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου και όλων των εργαζομένων ιδιαίτερα τον Αλέξανδρο Κοντό διότι εξαιτίας του άλλαξε η ροή της ΣΕΚΕ και με χαρά βρισκόμαστε σήμερα εδώ, υπερήφανοι για το έργο της διοίκησης και των εργαζομένων. Παρακαλώ τον κύριο Κοντό να χαιρετίσει την εκδήλωση των εργαζομένων της ΣΕΚΕ»

ΚΟΝΤΟΣ: «ΟΛΟΙ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΤΗ ΣΕΚΕ ΣΑΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΝΟΙΧΤΕΣ»

Στην ομιλία του ο Γεν. διευθυντής της ΣΕΚΕ Αλέξανδρος Κοντός χαιρετίζοντας την εκδήλωση των εργαζομένων, τόνισε τα παρακάτω:

“Εγώ νιώθω πιο πολύ μέλος της οικογένειας της ΣΕΚΕ παρά πολιτικός. Είναι μεγάλη μου τιμή που είμαι άνθρωπος δικός σας και ας πέρασα από διάφορα αξιώματα. Αυτό που θέλω να τονίσω εγώ, αφού τα περισσότερα αναφέρθηκαν από τους προλαλήσαντες, είναι ο κοινωνικός ρόλος της εταιρείας. Λίγοι ξέρουν ότι πέρυσι η ΣΕΚΕ με δικά της έξοδα έδωσε τη δυνατότητα σε όλες τις καπνεργάτριες να κάνουνε τεστ ΠΑΠ και θα το επαναλάβουμε αυτό. Λίγοι ξέρουν ότι η ΣΕΚΕ στηρίζει πολιτιστικές εκδηλώσεις, συλλόγους, φτωχούς ανθρώπους και να ξέρετε πως ότι και να σας συμβεί η εταιρεία θα είναι δίπλα σας και δεν πρόκειται ποτέ να σας αφήσει. Θέλω να πω και κάτι στους φίλους μου τους καπνοπαραγωγούς από την Ξάνθη και την Κομοτηνή, ότι η ΣΕΚΕ δεν είναι απλά ένας έμπορος που αγοράζει τα καπνά σας για να έχει ένα όφελος. Θέλω να ξέρετε ότι φέτος σε μεγάλο βαθμό οι αποζημιώσεις που πήρατε, οφείλονται στις προσπάθειες που κάναμε εμείς. Δώσαμε μάχη.

Δεν θέλω να σας κουράσω. Όλοι νιώθουμε τη ΣΕΚΕ σαν οικογένεια, σαν το σπίτι μας. Δεν είναι σαν όλες τις άλλες επιχειρήσεις γιατί στη ΣΕΚΕ όποιο πλεόνασμα βγαίνει επιστέφει σε εσάς. Επιστρέφει με επενδύσεις για να έχετε δουλειά εσείς, με την κοινωνική προσφορά της ΣΕΚΕ και με πολλούς άλλους τρόπους.

Να ολοκληρώσω με δύο λόγια για τον Πρόεδρο της ΣΕΚΕ Παναγιώτη Ταρενίδη, ο οποίος στέκεται δίπλα σε εσάς και στη ΣΕΚΕ. Είναι ένας έντιμος άνθρωπος, εργατικός, ακούραστος, ο καλύτερος Πρόεδρος που πέρασε ποτέ. Να ευχαριστήσω το διοικητικό συμβούλιο, τους μετόχους μας, την ΕΑΣ αλλά και όλους εσάς. Να είστε γεροί. Εμείς έχουμε τις πόρτες μας πάντα ανοιχτές για εσάς. Στο πρόσωπο κάθε καπνεργάτη, βλέπω τη μάνα μου και τον πατέρα μου. Εμείς βαδίζουμε στα χνάρια και στα μονοπάτια που αυτοί μας έδειξαν και μας ώθησαν. Όταν πήγα στη ΣΕΚΕ, ο πατέρας μου είπε: “όταν δίνεις τον λόγο σου, θα τον κρατάς πάντα. Η ΣΕΚΕ μπορεί να χάνει, αλλά οι καπνεργάτες και οι καπνοπαραγωγοί δεν θα χάσουν ποτέ!!!”. Σας ευχαριστώ όλους και για την σημερινή συμμετοχή σας, αλλά και για το θερμό σας χειροκρότημα

ΤΟ ΖΕΜΠΕΚΙΚΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΝΤΟΥ

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από την εξαιρετική Χρύσα Μωραϊτη, η οποία έχει παρουσιάσει κατά καιρούς εξαιρετικά δείγματα των φωνητικών δυνατοτήτων της, την εντυπωσιακή Γεωργία Τζανή, τον ξεχωριστό Φίλιππο Δομνίδη και τον σπουδαίο νεαρό καλλιτέχνη Γιώργο Καριπίδη, ο οποίος αφιέρωσε μάλιστα το τραγούδι του Γιάννη Πάριου «Όλη η ζωή μου» στον Αλέξανδρο Κοντό.

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς βέβαια, όταν ο Αλέκος Κοντός χόρεψε με την ψυχή του ένα ζεϊμπέκικο και σύσσωμοι οι παρευρισκόμενοι έσπευσαν να σηκωθούν και να τον χειροκροτήσουν θερμά.

Τέλος, αξίζει να επισημανθεί πως το κέφι των παρευρισκομένων έμεινε αμείωτο μέχρι αργά τα μεσάνυχτα, ενώ για ακόμη φορά αποδείχτηκε ότι ο σημαντικότερος λόγος της επιτυχίας της εταιρείας είναι η ενότητα όλων των εργαζομένων και η αλληλοϋποστήριξη που έχουν μεταξύ τους. Νοιάζονται για τη ΣΕΚΕ και εργάζονται συλλογικά για ότι καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, διότι απλά διοίκηση, εργαζόμενοι αλλά και καπνοπαραγωγοί είναι μια οικογένεια.

Μ.Π.