ΕΓΚΛΗΜΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ το παζάρι της Ξάνθης λένε οι γιατροί!

ΚΟΙΝΗ ανακοίνωση των 4 παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης (ΞΑΝΘΗ για όλους, ΑΓΑΠΗ για τη Ξάνθη μας, Πολίτες για τη Ξάνθη, ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ) με αφορμή την απόφαση του Δήμαρχου Ξάνθης να λειτουργήσει σήμερα το παζάρι της Ξάνθης, για καθαρά ψηφοθηρικούς φυσικά λόγους.

Κι όλα αυτά την ίδια ώρα που ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΑΝΘΗΣ χαρακτηρίζει «έγκλημα» την απόφαση αυτή, ο δε Πρόεδρός του Τάσος Καραδέδος μιλώντας χθες στην Ανοιχτή γραμμή του Next tv από τη μια ζητούσε την προστασία των Παθολόγων Γιατρών, προτρέποντας τον κόσμο να μην πηγαίνει με το παραμικρό στα ιατρεία τους,  κι από την άλλη επέμενε στο σύνθημα ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ, κρούοντας των κώδωνα του κινδύνου!

Το περίεργο της υπόθεσης;

Ενώ λοιπόν οι 4 παρατάξεις της αντιπολίτευσης έβγαλαν μια κοινή ανακοίνωση απευθυνόμενοι στο Δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη στηλιτεύοντας την απόφασή του αυτή, η παράταξη του Γιάννη Παπαχρόνη έβγαλε και…δική της ανακοίνωση, ωσάν να μην την καλύψει η άλλη ανακοίνωση που συνυπέγραψε ωστόσο και ο ίδιος!!!

Η καθαρή λοιπόν θέση της «Α:

Πρώτα βρείτε αναμεταξύ σας κύριοι Μελισσόπουλε, Λύρατζη, Παπαχρόνη και Γ. Χατζηθεοδώρου και μετά…..κάντε ότι θέλετε! Μας «κουράσατε» όμως πλέον με τη διγλωσσία σας

Η «Α» καθαρά για δεοντολογικούς λόγους δημοσιεύσει όλες τις ανακοινώσεις, εκφράζοντας ωστόσο την απορία της, γιατί  η παράταξη Παπαχρόνη εξακολουθεί με τον τρόπο της, να λειτουργεί με δυο διαφορετικούς τρόπους;

Καλύτερα παιδιά «διαλύστε την» την υποτιθέμενη συνεργασία σας

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

Ο Δήμος Ξάνθης ενημερώνει τους πολίτες ότι σύμφωνα με την  Κοινή Υπουργική  απόφαση με αριθ. Δ1α/ΓΠΠ.οικ.19024/17-03-2020 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 915 Α΄), θα πραγματοποιηθεί η Λαϊκή Αγορά του Δήμου Ξάνθης, από το Σάββατο 21 Μαρτίου 2020 και μέχρι νεωτέρας,  με διάθεση  ΜΟΝΟ προϊόντων διατροφής, καθαρισμού, οικιακής φροντίδας και χαρτιού.

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορείου και Προστασίας Καταναλωτή  κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης, σε  επικοινωνία του με το Δήμο Ξάνθης έκανε γνωστό ότι, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική απόφαση,  οι Δήμοι δεν έχουν τη δυνατότητα αναστολής λειτουργία των λαϊκών αγορών,  σε είδη διατροφής και καθαρισμού.

Ο Δήμος Ξάνθης τονίζει ότι το μέτρο «Μένουμε σπίτι» πρέπει να τηρείται από όλους.

Η παρότρυνση μας και η άποψή μας, δεν έχει αλλάξει.

Μένουμε σπίτι.

Αποφεύγουμε το συγχρωτισμό.

Αποφεύγουμε το συνωστισμό.

Στην περίπτωση που όμως κάποιοι,  επιλέξουν να επισκεφτούν τη λαϊκή αγορά, πρέπει οπωσδήποτε να λαμβάνουν όλα τα προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό της έκθεσης τους στον ιό και της μετάδοσής του.

Με την εγκύκλιο αρ.πρωτ. 5/2020  στις λαϊκές αγορές του Ν4497/2017  και ως μέτρα πρόληψης και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, εφαρμόζονται υποχρεωτικά τα εξής:

α) ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών τα 2 μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο, κενό-ελεύθερο από αντικείμενα,

β) όλοι οι πωλητές (επαγγελματίες και παραγωγοί) υποχρεούνται να φορούν κατά τις συναλλαγές και καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο, υγειονομική μάσκα και γάντια μιας χρήσης,

γ) κάθε πωλητής οφείλει να τοποθετήσει σε εμφανές σημείο του πάγκου, δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό, προκειμένου να απολυμαίνονται τα μεταλλικά νομίσματα,

δ) οι φορείς λειτουργίας των λαϊκών αγορών υποχρεούνται όπως λάβουν μέτρα για τον συχνό καθαρισμό των χώρων, την έγκαιρη αποκομιδή των απορριμμάτων, την πλύση και απολύμανση μετά το πέρας λειτουργίας των λαϊκών αγορών και την διαρκή πληροφόρηση με κάθε μέσο των καταναλωτών για την ανάγκη αποφυγής συνωστισμού.

Η μη συμμόρφωση των πωλητών με τις σχετικές διατάξεις επισύρει την επιβολή των ποινικών και διοικητικών κυρώσεων που προβλέπονται από το νόμο.

Βάσει των διατάξεων,  δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο οι πωλητές με αντικείμενο δραστηριότητας:

Α. Πρωτογενή διατροφικά προϊόντα γης.

Β. Νωπά αλιευτικά προϊόντα θάλασσας, γλυκών υδάτων, υδατοκαλλιέργειας.

Γ. Μεταποιημένα διατροφικά προϊόντα και κατεψυγμένα τρόφιμα

Ε. Βιομηχανικά είδη: είδη ατομικής καθαριότητας ή οικιακής φροντίδας και είδη χαρτιού.

Γραφείο Τύπου

ΟΙ 4 ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ (Ξάνθη για ΟΛΟΥΣ, Αγάπη για την Ξάνθη μας, Πολίτες για την Ξάνθη, Νέα Ξάνθη)

ΑΠΟΥΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΑΝΘΗΣ

Ακόμα και σε αυτές τις κρίσιμες για τον τόπο μας στιγμές ο Δήμαρχος Ξάνθης κινείται χωρίς κεντρικό σχεδιασμό, με αποσπασματικού τύπου αποφάσεις, με ανευθυνότητα, με νευρικότητα και με μηδενική διάθεση για πραγματική συνεργασία και συλλογικότητα.

Τη μία μέρα ανησυχεί για τους πολλούς συμπολίτες μας που πρόκειται να επαναπατριστούν και να επιστρέψουν στην πόλη μας από τα εργοστάσια και από τα ναυπηγεία διάφορων ευρωπαϊκών πόλεων και αναζητεί κοινές λύσεις και προτάσεις από ΟΛΟΥΣ μας…. και την επόμενη ακριβώς μέρα, χωρίς καμία ενημέρωση, μαθαίνουμε από τα ΜΜΕ ότι θα λειτουργήσει ένα μέρος του Παζαριού της Ξάνθης, το οποίο ούτως ή άλλως αποτελεί σημείο ιδιαίτερα μεγάλης συνάθροισης κοινού.

Ενημερώνουμε τους πολίτες της Ξάνθης ότι ακόμα και σε μια τέτοια περίοδο, που υπάρχει ανάγκη πλήρους  συνεννόησης,  ενημέρωσης, κοινής αντίληψης και κοινής προσπάθειας για το καλό και τη δημόσια υγεία ΟΛΩΝ,  ο Δήμαρχος Ξάνθης εξακολουθεί για άλλη μια φορά να διατηρεί το δικό του προσωπικό στυλ, τη δική του δηλαδή μοναχική πορεία, διαχειριζόμενος τα πάντα μόνο με τους στενούς του συνεργάτες και μακριά από όλο τον υπόλοιπο λαό της πόλης.

Κύριε Δήμαρχε σας ρωτάμε:

– Γι ΄ αυτή σας την απόφαση έχει ερωτηθεί ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης;

Κύριε Δήμαρχε, γίνετε επιτέλους Δήμαρχος της πόλης και όχι μόνο των απευθείας αναθέσεων, πάρτε τη γενναία απόφαση να ΜΗΝ λειτουργήσει το ΠΑΖΑΡΙ της Ξάνθης, κάντε επαφές και με τους υπόλοιπους  Δημάρχους του νομού μας για ανάλογες ενέργειες.

Γιατί για όλους μας προέχει η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ.

ΞΑΝΘΗ 20 Μαρτίου 2020

Ξάνθη για ΟΛΟΥΣ

Σάββας Μελισσόπουλος

Αγάπη για την Ξάνθη μας

Γιάννης Παπαχρόνης

Πολίτες για την Ξάνθη

Γιώργος Χατζηθεοδώρου

Νέα Ξάνθη

Πασχάλης Λύρατζης

«ΑΓΑΠΗ για την ΞΑΝΘΗ μας»:  ΑΝΑΚOΙΝΩΣΗ
– ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΠΑΙΘΡΙΑΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ (ΠΑΖΑΡΙ)

ΕΠΕΙΓΟΝ!

Οι ώρες είναι κρίσιμες.

Η ατομική και συλλογική ευθύνη επιβεβλημένη.

Σύμφωνα και με το χθεσινό (19/03/20) διάγγελμα του Πρωθυπουργού, είμαστε ενώπιον ακόμη πιο αυστηρών μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας με γνώμονα τη συμπεριφορά όλων μας το Σαββατοκύριακο.

Ο κορωνοϊός κυκλοφορεί παντού και δεν κάνει διακρίσεις.

Κάποιοι από εμάς θα νοσήσουν σοβαρά.

Στα πλαίσια αυτά πρέπει εμείς να προφυλάξουμε τον εαυτό μας και τους άλλους.

Η τρέχουσα διευθέτηση και η ευρεία χρήση του Παζαριού διακυβεύουν την τήρηση των ελάχιστων κανόνων ασφάλειας από άποψη υγείας αυτή τη στιγμή.

Είναι κρίμα από μία παρόρμηση, μία απερισκεψία και μία κακή οργάνωση να χάσουμε ό,τι κέρδισε μέχρι τώρα η πόλη μας και να ακυρώσουμε τον τιτάνιο αγώνα που δίνουν οι Ιατροί μας, οι Νοσηλευτές μας και το υπόλοιπο προσωπικό του Νοσοκομείου Ξάνθης, που όλοι θα χρειαστούμε αν αρρωστήσουμε σοβαρά.

Προτείνουμε να αναβληθεί η διεξαγωγή του Παζαριού μέχρι να σχεδιαστεί μία νέα λογική λειτουργίας του, που ενδεικτικά θα μπορούσε να περιλαμβάνει την αξιοποίηση μεγάλων δρόμων της πόλης μας (Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος του Δ.Π.Θ. έως και την Ασπίδα, Λ. Στρατού, Γεωργίου Κονδύλη, Πατριάρχου Κυρίλλου κ.λ.π.) ώστε να αναπτυχθούν μεμονωμένα οι παραγωγοί για να αποφευχθεί συνωστισμός, να εξασφαλίσουν οι συμπολίτες μας τα υψηλής ποιότητας προϊόντα τους και βέβαια να στηριχθούν οι άνθρωποι που μοχθούν για να έχουμε όλοι το καθημερινό μας φαγητό τη δύσκολη αυτή περίοδο.

Περιμένουμε τη Δημοτική Αρχή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και τους Παραγωγούς μας να κάνουν μία μικρή υπομονή για να εξασφαλιστεί ότι και το αύριο θα μας βρει όλους μαζί ΕΝΑ.

Δημοτική Παράταξη «ΑΓΑΠΗ για την ΞΑΝΘΗ μας»

Παπαχρόνης Ιωάννης

Παπαδόπουλος Βασίλειος

Γεωργιάδης Δημοσθένης

Σπανίδης Μιχαήλ

Διαφωνίδης Χαράλαμπος

Τσακιρίδης Αφεντούλης