ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΗ ΟΜΑΔΑ! Ο Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος είναι ένας έντιμος και καθαρός Δήμαρχος που δεν συμβιβάστηκε. Γι’ αυτό πήγα μαζί του!

Μια μέρα μετά τον νικηφόρο αγώνα του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ Ξάνθης στη Θεσσαλονίκη με αντίπαλο τον ΑΓΣ Ιωαννίνων -που έληξε με σκορ 72-47 υπέρ της ομάδας της Ξάνθης- απελευθερωμένος πλέον από το «άγχος» του μπαράζ, η «Α» συνάντησε τυχαία χθες το πρωί τον νικητή Πρόεδρο της ομάδας Σαββίδη Ματθαίο, τον άνθρωπο που πριν τρία χρόνια από το…τίποτα ίδρυσε την ομάδα μαζί με τους άξιους συνεργάτες του Πέτρο Τσίλογλου, Χάρη Ζακόπουλο και Θωμά Ξανθόπουλο δημιούργησε το νέο μπασκετικό «θαύμα» της Ξάνθης…και του έκανε μια απλή ερώτηση.

-Και τώρα Πρόεδρε, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τις δημοτικές εκλογές της Κυριακής 26 Μαΐου. Μέχρι τώρα σου ζητούσα να μας πει δυο λόγια για την υποψηφιότητά σου και συνεχώς το ανέλαβες…αυτήν τη φορά δεν μου «ξεφεύγεις».

Κάπως έτσι, ο Ματθαίος Σαββίδης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης με το ψηφοδέλτιο ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ του Δήμαρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου μετά τον θρίαμβο του Λεύκιππου Ξάνθης στη Θεσσαλονίκη, μίλησε αποκλειστικά στην «Α» για την κάθοδό του στις δημοτικές εκλογές της Κυριακής ξεκαθαρίζοντας ευθύς εξ’ αρχής γιατί είναι τόσο σίγουρος για την νίκη τους.

-Άκουσε Ιπποκράτη. Για μένα όλα τα «παιχνίδια» αθλητικά αλλά και πολιτικά είναι ντέρμπι…. Ενώ για παράδειγμα ήξερα ότι ο Λεύκιππος είναι πιο δυνατή ομάδα και μάλιστα με ψυχωμένους παίχτες που το απέδειξαν και στο παιχνίδι της Κυριακής, αφού από την αρχή πήραν τον «αέρα» στο παιχνίδι με τον ΑΓΣ Ιωαννίνων, απλά περίμενα το αποτέλεσμα….Ο Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος λοιπόν είτε την Κυριακή 26 Μαΐου, είτε την Κυριακή 2 Ιουνίου, αν υπάρξει δεύτερη Κυριακή γιατί εγώ αισιοδοξώ ότι μπορούμε να πάρουμε το Δήμο Ξάνθης με την πρώτη, θα συνεχίσει το έργο του και μάλιστα αυτήν τη φορά τελείως «απελευθερωμένος» από «συντεχνίες» επαγγελματιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα γνωστά συμφέροντα και τους εσωτερικούς κλυδωνισμούς που αντιμετώπισε. Ο Δημαρχόπουλος επί μια 5ετία, εκτός από το ότι κληρονόμησε όλες τις «παθογένειες» του παρελθόντος  και τα παρελκόμενά τους, αντιμετώπισε και έναν ΣΥΝΕΧΗ πόλεμο ακόμη και εκ των έσω, παράλληλα με το σοβαρό οικογενειακό του πρόβλημα κι όχι μόνο άντεξε, αλλά και στάθηκε όρθιος!!!  

Στην νέα του λοιπόν 4ετία είμαι απολύτως σίγουρος ότι μπορεί με ελεύθερα πλέον τα χέρια να προχωρήσει στην ολοκλήρωση των έργων που έχει δρομολογήσει….Δεν είναι δυνατόν μετά από 40 χρόνια να ζητάς από έναν Δήμαρχο που κατόρθωσε να νομιμοποιήσει το δημοτικό κολυμβητήριο αυτά που εσύ δεν είχες το θάρρος αλλά και την εργατικότητα να κάνεις…Είπα ένα παράδειγμα.

-Να συμφωνήσω μαζί σου κύριε Πρόεδρε, αλλά που βασίζεις και την τόση αισιοδοξία σου….

-Κύριε Γαλάτη σου είπα και προηγουμένως. Ο σημερινός Δήμαρχος Ξάνθης κατάφερε αυτό που λέει κι ο λαός….Με έναν σμπάρο, δυο τρυγόνια…Από τη μια είχε το θάρρος να «απαλλάξει» τον Δήμο από τα λεγόμενα «βαρίδια». Κάτι που ζητούσαν οι ίδιοι οι αντίπαλοί του και τώρα τον κατηγορούν υποκριτικά….Το έπραξε με θάρρος, τόλμησε να έρθει κόντρα με συμφέροντα και προτίμησε τη ρήξη από τον οποιοδήποτε συμβιβασμό. Κι από την άλλη, κατάφερε να τους αντικαταστήσει με το νέο του ψηφοδέλτιο, με ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, άφθαρτα και καθαρά και ζητώ συγνώμη σε αυτό που θα πω γιατί σχεδόν όλοι οι συνδυασμοί έχουν και καλούς υποψήφιους…Έχουμε ΔΥΝΑΤΗ ΟΜΑΔΑ!!! Αυτό είναι το φετινό «μυστικό» της παράταξης ΞΑΝΘΗ-ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ

-Γερή και δυνατή ομάδα για όλα τα παιχνίδια δηλαδή; Ντέρμπι και μη;

-Ο Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος είναι ένας  έντιμος και καθαρός Δήμαρχος που δεν

συμβιβάστηκε. Είναι ένας άνθρωπος που σίγουρα έχει κάνει και λάθη…Εμπιστεύτηκε κατ’ αρχήν ακόμη και λάθος ανθρώπους. Τους οποίους ενώ ευεργέτησε στο τέλος τους βρήκε και μπροστά του….Μίλησα μαζί του, είχα κι εγώ τις αμφιβολίες μου, αλλά με έπεισε και με την επιμονή του αλλά και το πάθος του για την Ξάνθη. Θέλει να κάνει νέα πράγματα…Συζητήσαμε ακόμη και τα νέα ονόματα που είχαν κλείσει μαζί του. Με έπεισε και γι’ αυτό πήγα μαζί του! Έχουμε μια ΔΥΝΑΤΗ ΟΜΑΔΑ που μπορεί να δουλέψει σωστά και θαρραλέα για μια νέα και σίγουρα πιο γόνιμη 4ετία.

-Και ο Λεύκιππος; Θα ανέβει τελικά στη Β’ Εθνική κύριε Πρόεδρε; Ποιες είναι οι σκέψεις του Ματθαίου Σαββίδη…

-Το είχα τονίσει ευθύς εξ’ αρχής….Ο Λεύκιππος Ξάνθης, δεν είναι πυροτέχνημα! Ιδρύθηκε και δημιουργήθηκε, για να πάει μπροστά το μπάσκετ στη Ξάνθη…Μετά λοιπόν από το νικηφόρο παιχνίδι της Κυριακής απλά περιμένουμε, ότι προκύψει κι όσο…αντέξουμε!