ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΣΙΜΙΓΑ: Τα έργα που εξαγγέλλεις κύριε Μέτιο δεν είναι δικά σου… είναι αλλουνού!

ΣΥΡΙΖΑ ΡΟΔΟΠΗΣ σε Μέτιο:  Εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη ελλιπής! – Χτυπήματα (από όλους δέχεται ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ αφού αναγγέλλει έργα που έχουν ήδη αναγγελθεί από την Κυβέρνηση)

Την τακτική του περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστου Μέτιου να εξαγγέλλει-παρουσιάζει σαν έργα της Περιφέρειας, έργα που χρηματοδοτούνται από εθνικούς πόρους, στηλίτευσε και αποδόμησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κώστας Κατσιμίγας σε συνέντευξή του στη Δέλτα Τηλεόραση και τη Χριστίνα Κουματζίδου.

Χαρακτηριστικά τέτοια έργα, είναι η παραχώρηση του παλιού νοσοκομείου Καβάλας, η χρηματοδότηση των ΤΟΜΥ, η χρηματοδότηση μελετών για τις εξόδους της Εγνατίας Οδού στην Καβάλα.

Ιδιαίτερα, δε, ο κ. Κατσιμίγας, σχολίασε την εξαγγελία για τη γέφυρα που κατέρρευσε στην Καβάλα, η αποκατάσταση της οποίας θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και όχι από πόρους της ΑΜ-Θ, εκ μέρους της οποίας δεν έχει υποβληθεί καν σχετικό αίτημα προς το Υπουργείο Οικονομίας!

«Ας κρατήσουμε ένα επίπεδο στον προεκλογικό αγώνα και ας πει ο καθένας τι έκανε και τι σκοπεύει να κάνει, και να μην καρπώνεται έργα άλλων φορέων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κ. Κατσιμίγας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΡΟΔΟΠΗΣ

*Τι να μας πει αυτός που το μόνο που ζήτησε από έναν πρωθυπουργό δημόσια ήταν η απόσπαση μιας υπαλλήλου;

Μια ανακοίνωση από τον συντονιστή ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Σταμάτη Σακελλίων τα λέει όλα, μια και αργά κατάλαβαν ότι με τα καμώματά τους ορισμένοι υπουργοί της κυβέρνησης έριχναν νερό στον μύλο του περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο.

Η ανακοίνωση του Σταμάτη Σακελλίωνα λέει τα εξής: «Ο περιφερειάρχης μας είπε έμπλεος χαράς ότι τα χρήματα για την γέφυρα της Καβάλας θα δοθούν από την περιφέρεια. Δυστυχώς γα αυτόν τα χρήματα αυτά θα δοθούν από την Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Αλλά στα αλήθεια δεν μας εκπλήσσει αυτό. Τι άλλο μπορούμε να περιμένουμε από έναν περιφερειάρχη ο οποίος κατά την διάρκεια της συζήτησης που προηγήθηκε της κεντρικής ομιλίας του πρωθυπουργού στο αναπτυξιακό συνέδριο στην Κομοτηνή παρουσία του πρωθυπουργού αλλά και της μισής κυβέρνησης το μόνο που ζήτησε από τον πρωθυπουργό ήταν η απόσπαση μιας υπαλλήλου από την αποκεντρωμένη στην αιρετή περιφέρεια.

Και ενδεχομένως επειδή ίσως θα νόμιζε ότι δεν καταλάβαμε τι ζητούσε , επανέλαβε το αίτημα αυτό και κατά την διάρκεια της προλογικής ομιλίας του ενώπιον 1000 και πλέον ανθρώπων. Εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη ελλιπής».