ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ…ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; Κυριάκο Μητσοτάκη, πάρε «κεφάλια» για το ατυχές αποτέλεσμα της Ξάνθης!

Σε όλη την Ελλάδα ο  ΣΥΡΙΖΑ ήρθε 2ος ή «πάτωσε» και στη Ξάνθη ήρθε 1ος και κάποιοι που μιλούσαν για…3 έδρες «πανηγυρίζουν»!

*Ο Αντώνης Πασχάλης κατάφερε να «διαλύσει» την Νέα Δημοκρατία στη Ξάνθη! Κατά γενική παραδοχή…

Είναι πράγματι αστείο και συγχρόνως γελοίο οι «κονδυλοφόροι» του Σπύρου Τσιλιγγίρη και «κολλητοί» που επιχειρούσαν να εμφανίσουν το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Ξάνθης ως ψηφοδέλτιο…ΝΙΚΗΣ που θα κατάφερνε μάλιστα να κάνει ότι έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβρη 2015, να πάρει και τις 3 έδρες στο Νομό, να ζητάνε και τα ρέστα από πάνω ρίχνοντας «κροκοδείλια» δάκρυα, αφού στην ουσία οι ΛΑΘΟΣ επιλογές και το ΑΔΥΝΑΜΟ ψηφοδέλτιο που συγκροτήθηκε από ανθρώπους του Μέτιου και του Αντώνη Πασχάλη στο Νομό Ξάνθης, το μόνο που κατάφερε, ήταν να δώσει την…ΠΡΩΤΙΑ στο ΣΥΡΙΖΑ! Μια πρωτιά για την οποία ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ μάλιστα δίκαια η κομματική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην πραγματικότητα αυτό οφείλεται μόνο στο ΑΔΥΝΑΜΟ ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. που δεν κατάφερε αυτό που όλοι περίμεναν! Να περάσει το 40%, ποσοστό που σε συνδυασμό με την Πανελλήνια πρωτιά που έφερε το κόμμα πρώτο στην Ελλάδα, θα το έφερνε πρώτο και στη Ξάνθη, χαρίζοντάς του την 2η έδρα!!!

Τα πράγματα λοιπόν είναι πολύ πιο απλά όσο κι αν προσπαθούν να τα «θολώσουν» ορισμένοι…

Ο Σπύρος Τσιλιγγίρης δεν μάχονταν λοιπόν να πάρει ως υποψήφιος βουλευτής ΨΗΦΟΥΣ από τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη μειονότητα αφού δεν μπορούσε να το επιτύχει αυτό, αλλά να πάρει ψήφους από τον Δημήτρη Σαλτούρο και την Μαρίνα Παυλίδου!  Οπότε και προέκυψε το αποτέλεσμα της Κυριακής 7 Ιουλίου που στην ουσία ήταν το πιο ΜΑΥΡΟ αποτέλεσμα για την Νέα Δημοκρατία σε όλη την Ελλάδα!!! Δίνοντας την πρωτιά στο ΣΥΡΙΖΑ!!!

ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Σε όλη την Ελλάδα ο  ΣΥΡΙΖΑ ήρθε 2ος ή «πάτωσε» και στη Ξάνθη ήρθε 1ος και κάποιοι που μιλούσαν για…3 έδρες «πανηγυρίζουν»!

Στη Ξάνθη με το ψηφοδέλτιο που παρουσίασε η  Νέα Δημοκρατία –ψηφοδέλτιο από το οποίο εμφανώς και απουσίαζαν οι ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ, η Νέα Δημοκρατία με δυσκολία κατάφερε να πάρει ποσοστό 36.78%, αφού στην ουσία πλην του Δημήτρη  Σαλτούρου, όλοι οι άλλοι υποψήφιοι έπαιρναν από την ίδια δεξαμενή!!!! Δηλαδή οποιοδήποτε δεξιό κι αν έβαζε κανείς υποψήφιο (π.χ Ο Κώστας Ζαγναφέρης ή ο Μιχάλης Αμοιρίδης), σίγουρα θα έπαιρναν πολύ υψηλότερο ποσοστό από τον Σπύρο Τσιλιγγίρη και οι λόγοι βέβαια είναι πάρα πολλοί, αφού ο γιατρός έχει πολλά και σοβαρά «τρωτά»!!!

Και φυσικά αν ο Αλέξανδρος Κοντός δεν έλεγε το ΟΧΙ στον Κυριάκο  Μητσοτάκη με την επιστολή που του έστειλε την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019, το ποσοστό της Ν.Δ. στη Ξάνθη 100% θα ξεπερνούσε το 42-44%, αφού έχει μεγάλη δύναμη και στη μειονότητα! Και θα έπαιρνε τουλάχιστον 10-12.000 σταυρούς!!!

Το ερώτημα λοιπόν που προκύπτει. Μα είναι δυνατόν με ένα τέτοιο εκλογικό αποτέλεσμα να μην πάρει «κεφάλια» ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Δηλαδή ο γνωστός κύριος Αντώνης Πασχάλης κατάφερε να «διαλύσει» την Νέα Δημοκρατία στη Ξάνθη «κόβοντας» από το ψηφοδέλτιο την δημοφιλή γιατρό Δέσποινα Σταμπουλή και τον Πρόεδρο του Δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης και δεν φέρει ευθύνη για το αποτέλεσμα της Κυριακής 7 Ιουλίου; Όταν δική του επιλογή (σ.σ Πλην της Ντόρας..) ήταν και ο Τουρκές Χατζημεμίς!!!

-Κυριάκο Μητσοτάκη διώξτον! Δεν πάει άλλο.

ΙΔΟΥ ΚΑΙ Η ΣΚΛΗΡΗ «ΓΛΩΣΣΑ» ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ

Σας θυμίζουμε τα αναλυτικά αποτελέσματα της 7ης Ιουλίου 2019:

Ιδού τα αναλυτικά αποτελέσματα:

Ενσωμάτωση100,00% σε 251 από 251 Εκλογικά Τμήματα

Εγγεγραμμένοι: 119.593

Ψήφισαν: 2.391, ποσοστό: 52,17%

Έγκυρα: 60.760 ποσοστό: 97,39%

Άκυρα: 1.034, ποσοστό: 1,66%

Λευκά: 597, ποσοστό: 0,96%

Αποχή: 57.202 ποσοστό: 47,83%

ΟΙ ΣΤΑΥΡΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Ιδού και οι σταυροί των υποψηφίων βουλευτών:

ΣΥΡΙΖΑ

Ψήφοι Συνδυασμού: 24.059 (39,60%)

  1. ΖΕΪΜΠΕΚ ΧΟΥΣΕΪΝ του Χασάν 9.626

2 ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του Αλεξάνδρου 6.270

  1. ΣΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του Κωνσταντίνου 2.902
  2. ΡΟΥΤΣΗ-ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του Δημητρίου 672
  3. ΜΠΕΖΙΑΤ ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ-ΛΥΓΙΑ του Βασιλείου 365

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ψήφοι Συνδυασμού: 22.347 (36,78%)

1 ΤΣΙΛΙΓΓΙΡΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ (ΣΠΥΡΟΣ) του Γεωργίου 6.476

2 ΣΑΛΤΟΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Παναγιώτη 5.199

  1. ΠΑΥΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΝΑ του Γεωργίου 4.805
  2. ΧΑΤΖΗ ΜΕΜΙΣ ΤΟΥΡΚΕΣ του Μεχμέτ 3.061
  3. ΣΙΑΜΠΑΝ ΟΓΛΟΥ ΑΛΕΒ του Σουκρή 1.413

ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ

Ψήφοι Συνδυασμού: 5.333 (8,78%)

1 ΜΠΑΡΑΝ ΜΠΟΥΡΧΑΝ του Νετζαντή 2.119

2 ΚΑΡΑΛΙΔΗΣ ΦΩΤΙΟΣ του Γεωργίου 1.550

  1. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ του Κωνσταντίνου 979
  2. ΑΜΑΞΑ ΑΓΛΑΪΑ του Ευαγγέλου 187
  3. ΣΑΦΕΡ ΟΓΛΟΥ ΝΕΡΙΜΑΝ του Χουσεΐν 35

ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΘΗΣ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΩΝΗ ΠΑΣΧΑΛΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΝΟΔΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ  ΤΗΣ…ΞΑΝΘΗΣ!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χιλιάδες συμπολίτες και συμπολίτισσές μας στο Νομό Ξάνθης που εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους στο ΣΥΡΙΖΑ και του παρέδωσαν την ευθύνη να τους εκπροσωπήσει στο νέο κοινοβουλευτικό σκηνικό. Τιμούμε την πρωτιά που δώσατε στο ΣΥΡΙΖΑ, παγιώνοντας τον τόπο μας ως ένα μετερίζι προοδευτισμού σε ένα τοπίο περιβάλλουσας συντήρησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε αυτές τις βουλευτικές εκλογές και ο λαός επέλεξε να δώσει καθαρή εντολή διακυβέρνησης στη Νέα Δημοκρατία. Είναι απόλυτα σεβαστή η ετυμηγορία του. Επέλεξε, όμως, να δώσει τέτοια δύναμη στο κόμμα μας που κατατάσσει πλέον την Αριστερά με σταθερότητα στον έναν πόλο του μεταμνημονιακού διπολισμού. Εμείς από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την ισχυρή πολιτική δύναμη που μας έχει δοθεί θα είμαστε εδώ, παρόντες και παρούσες, για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα των ανθρώπων του μόχθου και της δημιουργίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε πρώτος στην προτίμηση των νέων ανθρώπων καθώς και των μη προνομιούχων. Αυτά είναι τα ΄διαπιστευτήριά΄ μας. Κομίζοντας  την αισιοδοξία και τα όνειρα των νέων ανθρώπων, την αγωνία των αδυνάμων, τις προσδοκίες των μικρών και των μεσαίων τάξεων, τη βούληση  των προοδευτικών ανθρώπων για δημοκρατία και  ισότητα, θα  υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της κοινωνίας απέναντι στο σκληρό νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα θα θέλαμε να επικοινωνήσουμε τη χαρά μας για τη μη είσοδο της Χρυσής Αυγής ως αυτόνομης κοινοβουλευτικής οντότητας στη Βουλή. Εκτιμούμε ότι στο αποτέλεσμα αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξε και η κοινωνική πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση της Αριστεράς.

Ευχαριστούμε όλους και όλες που ΄σήκωσαν΄ τη μεγάλη αυτή προσπάθεια, τους/τις  υποψήφιους/-φιες βουλευτές,-τριες, τους συντρόφους και τις συντρόφισσές μας, τους φίλους και τις φίλες μας. Να συγχαρούμε  για την επανεκλογή του το σύντροφό μας Χουσείν Ζεϊμπέκ, καθώς και τους  Σπύρο Τσιλιγγίρη και Μπαράν Μπουρχάν, στους οποίους ευχόμαστε καλή  επιτυχία για το καλό του τόπου μας.

Είμαστε παρόντες και παρούσες μέσα από διαδικασίες αυτοκριτικής, αποτίμησης και κυρίως συνοχής στους αγώνες που θα κληθούμε να δώσουμε μαζί με την κοινωνία, μέσα στην κοινωνία. Το μέλλον διαρκεί πολύ.

ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ν ΞΑΝΘΗΣ: ΝΙΚΗΣΑΜΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ
ΚΙ ΑΣ ΧΑΣΑΜΕ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ!  

Στις 7 Ιουλίου, οι πολίτες μίλησαν και η ετυμηγορία τους ήταν ξεκάθαρη. Η κοινωνία θέλει με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάμε μπροστά ενωμένοι, όλοι μαζί, χωρίς κανένας να μένει πίσω, γιατί είμαστε λίγοι για να είμαστε διχασμένοι κι έχουμε πολλά να κάνουμε μαζί. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους 5 υποψήφιους βουλευτές μας για τον έντιμο και δυναμικό προεκλογικό αγώνα που δώσανε και ιδιαιτέρως στο Σπύρο Τσιλιγγίρη για την εκλογή του. Με τη θριαμβευτική επικράτηση στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου δεν εκφράστηκε απλά η θέληση να κλείσει ένας κύκλος βαθιά επώδυνος για την πατρίδα μας, ήταν κάτι πολύ παραπάνω, ήταν η πίστη ενός λαού στις δυνάμεις του.  Από σήμερα ξεκινά ένας δύσκολος, αλλά όμορφος αγώνας καθώς η χώρα σηκώνει και πάλι περήφανα το κεφάλι και με σεβασμό στην ισχυρή λαϊκή εντολή το κύρος της δημοκρατίας και των θεσμών θα αποκατασταθεί. Δεν είμαστε μια κοινωνία χαμηλών προσδοκιών και ελάχιστων απαιτήσεων, οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα και θα το αποδείξουμε και στην πράξη, ξεπερνώντας προκαταλήψεις, στερεότυπα, διαχωριστικές γραμμές του χθες. Όλοι μαζί οικοδομούμε ένα ευρύ μέτωπο συναίνεσης και προόδου αλλάζοντας τη χώρα, γιατί ενωμένοι μπορούμε να γράψουμε τη δική μας ιστορία και θα τα καταφέρουμε!

Ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε Ξάνθης

Μιχάλης Πατεράκης