ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ! Στην Ξάνθη η συνεδρίαση της ΚΕΔΕ για την Πολιτική Προστασία-Τιμήθηκε από τον Δήμαρχο ο Πατούλης!

Στο δημαρχείο της Ξάνθης πραγματοποιήθηκε στις 12 το μεσημέρι  της Παρασκευής 31 Αυγούστου η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ.

Μεταξύ άλλων στη συνεδρίαση συζητήθηκε το θέμα «Αναδιοργάνωσης του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της χώρας μετά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού».

Επιπλέον με εισήγηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη συζητήθηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης να πραγματοποιηθούν δύο εκδηλώσεις.

Η μία θα σχετίζεται με την καινοτομία και τις έξυπνες πόλεις, ενώ η δεύτερη θα αφορά το νέο μοντέλο Πολιτικής Προστασίας και τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Ιδού και το δελτίο τύπου του Δήμου Ξάνθης:

Ο Δήμος Ξάνθης ήταν την Παρασκευή (31/8/2018) ο επίσημος οικοδεσπότης των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε., καθώς στο Δημαρχείο της πόλης φιλοξενήθηκε η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, με κεντρικό θέμα συζήτησης την «Αναδιοργάνωση του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της χώρας μετά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού».

Τον λόγο αρχικά έλαβε ο Προέδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος ευχαρίστησε τον Δήμο Ξάνθης για τη φιλοξενία. Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ανοίγοντας την αυλαία των ομιλιών της συνεδρίασης, αφού καλωσόρισε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε., αναφέρθηκε στην προσπάθεια της πόλης της Ξάνθης, εν καιρώ οικονομικής κρίσης, να βρει τον αναπτυξιακό βηματισμό της, επισημαίνοντας ως σκοπέλους που πρέπει να υπερκεραστούν, την αποβιομηχάνιση, τη μείωση του όγκου του κατασκευαστικού κλάδου, τη δυσβάσταχτη φορολογία, την ανεργία και τη μετανάστευση. «Τα προβλήματα είναι πολλά, όμως συνεχίζουμε το σημαντικό έργο που επιτελούν οι Δήμοι όλα αυτά τα χρόνια για να στηρίξουν τις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες. Εμείς, ως αυτοδιοικητικοί, οραματιζόμαστε τη δημιουργία σύγχρονων λειτουργικών, φιλικών, συμμετοχικών και ανθρώπινων πόλεων, οι οποίες θα λειτουργούν και θα πρωτοπορούν ως κέντρα ανάπτυξης και πολιτισμού. Έχουμε χρέος απέναντι στην κοινωνία, έχουμε χρέος απέναντι στα παιδιά και την ιστορία», είπε ο Δήμαρχος Ξάνθης.

Αναφερόμενος τέλος στον νόμο «Κλεισθένη», τόνισε ότι: «Η Αυτοδιοίκηση επιβάλλεται να κοιτάει μπροστά και να χαράσσει αυτόνομες πολιτικές δίνοντας τη μάχη για αυτές, για το καλό του τόπου μας και της κοινωνίας μας».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τέθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων επίκαιρα θέματα που καλούνται να διαχειριστούν οι Δήμοι. Επιπλέον, με εισήγηση του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. Γεώργιου Πατούλη αναπτύχθηκαν διεξοδικά ζητήματα, που αφορούν δύο εκδηλώσεις, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και σχετίζονται αφενός με την καινοτομία και τις έξυπνες πόλεις, και αφετέρου με το νέο μοντέλο Πολιτικής Προστασίας και τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Δήμαρχος Ξάνθης απένειμε τιμητική πλακέτα στον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. και ένα ομοίωμα του εμβληματικού μνημείου του Ρολογιού της Ξάνθης.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ

Η ΑΝΤΙΠΟΛΊΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΑΝΘΗΣ «ΚΛΑΨΟΥΡΙΖΕΙ» ΓΙΑΤΙ  ΤΗΝ ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΔΕ!

«Κλαψουρίζουν» οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δήμο Ξάνθης κατηγορώντας τον Δήμαρχο Ξάνθης ότι τους…»απέκλεισε» από την κοινή συνεδρίαση της ΚΕΔΕ στη Ξάνθη! Όπου ωστόσο δεν προσκλήθηκαν ούτε τα ΜΜΕ!

Ιδού και η επιστολή που έδωσαν στη δημοσιότητα με πρωτοβουλία του  Μανώλη Φανουράκη.

Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Κύριοι της ΚΕΔΕ σας καλωσορίζουμε στην Ξάνθη.

Όπως ήδη θα έχετε διαπιστώσει όλες οι δημοκρατικά εκλεγμένες δημοτικές παρατάξεις του Δήμου της Ξάνθης απουσιάζουμε από την κοινή συνεδρίαση που έχετε με τους δημοτικούς συμβούλους και παράγοντες του Δήμου μας επειδή εμείς εδώ βιώνουμε – με ευθύνη του Δημάρχου Ξάνθης – έναν ιδιότυπο αποκλεισμό από τη συμμετοχή μας σε παρόμοιες εκδηλώσεις.

Έτσι δεν θα έχουμε τη χαρά να σας γνωρίσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις και εμπειρίες για την τοπική αυτοδιοίκηση, αν και ομόφωνα εγκρίναμε τη σχετική δαπάνη φιλοξενίας της εκδήλωσης αυτής.

Η αναχρονιστική ιδιοκτησιακή αντίληψη του Δημάρχου Ξάνθης για το Δήμο  μας, σε αντίθεση με τη σύγχρονη αντίληψη, που επιβάλει συναίνεση και συνεργασία, εκθέτει δυστυχώς εν αγνοία σας ακόμη και εσάς που φαίνεται να συμμετέχετε σε τέτοιες διαδικασίες αποκλεισμού.

Οι Δημοτικές Παρατάξεις,

Κοινωνία Δημοτών,

Συμμετέχω,

Ενωτική Πρωτοβουλία Δήμου Ξάνθης – Σταυρούπολης,

Ξάνθη – Σταυρούπολη Νέα Εποχή,

Πολίτες για τη Ξάνθη