Όσο ήταν η προεκλογική περίοδος, κάποιοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και όχι μόνο, μας «βομβάρδιζαν» με τηλέφωνα και διαφημιστικά, παρακαλώντας μας να γράψουμε δύο καλές κουβέντες προκειμένου να εκλεγούν. Και δώσου λεζάντες και αυτοδιαφήμιση στο φουλ. Τελείωσαν λοιπόν οι εκλογές και μη τους ξαναείδατε…Τουλάχιστον ας έρθουν να ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ στις εφημερίδες και στα Μ.Μ.Ε τα χρωστούμενα!!! Κι ο νοών νοείτω….ΑΛΕΚΤΩΡ
……..
*Πολύ ενδιαφέροντα είναι σήμερα τα παρασκήνιά μας.
Και ξεκινάω με ένα θέμα που ήδη σας το έχω αποκαλύψει εδώ και καιρό από τη στήλη.
Σε τροχιά παραγραφής των ποινικών ευθυνών για τους πολιτικούς που διώχθηκαν ποινικά από τη Βουλή πριν από μερικές εβδομάδες κινείται πλέον η υπόθεση του Βατοπεδίου.
……..
*Σύντομα -πιθανότατα αμέσως μετά τις γιορτές- θα ξεκινήσει το σκέλος της ανάκρισης που αφορά τα πρώην κυβερνητικά στελέχη της ΝΔ, Ευ. Μπασιάκο, Αλ. Κοντό και Π. Δούκα, και έγκυροι νομικοί κύκλοι προεξοφλούν ότι τόσο ο ανακριτής όσο και το αρμόδιο 5μελές δικαστικό συμβούλιο θα καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι δεν μπορεί να υπάρξει περαιτέρω δικαστική διερεύνηση για αυτούς, καθώς έχει προ πολλού επέλθει παραγραφή για τις κατηγορίες που τους καταλογίζονται.
Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, το επικρατέστερο αυτήν τη στιγμή σενάριο για την κρίσιμη υπόθεση είναι να ακολουθήσει μία σχετικά σύντομη ανακριτική διαδικασία που θα οδηγήσει σε τυπικές κλήσεις για απολογία των εγκαλούμενων πολιτικών λόγω της παραγραφής και στη συνέχεια να συγκληθεί το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο για να επιβεβαιώσει την παραγραφή κι επομένως την αδυναμία παραπομπής τους στο Ειδικό Δικαστήριο.
Πολύ κακό δηλαδή για το τίποτα…!
-Αν και ο δικός μας Αλέκος Κοντός, δεν πρόκειται με τίποτα έστω κι έτσι να το αφήσει το θέμα, αφού ήδη καταθέτει αγωγές και μηνύσεις σε βάρος όλων αυτών που τον «έσυραν» σε τέτοιες περιπέτειες….
……
*Αλλάζω θέμα. Την τελευταία της συνεδρίαση πραγματοποιεί την Πέμπτη η Δημαρχιακή Επιτροπή του Δήμου Ξάνθης, για την απερχόμενη θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αναλυτικά τα θέματα της ημερήσια διάταξης:
ΘΕΜΑ 1ο: Χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικής σε Δημόσια κέντρα που προβλέπεται από τις Αστυνομικές Διατάξεις και χορηγούνται σύμφωνα με την Α5/3010/85 Υγειονομική διάταξη
ΘΕΜΑ 2ο: Προέλεγχος καταστημάτων Υγειονομικού ενδιαφέροντος.
ΘΕΜΑ 3ο: Απόδοση παγίας προκαταβολής του γραφείου Πρωτοκόλλου που διαχειρίστηκε η υπάλληλος του Δήμου Φωτεινή Γκιρδάκη.
ΘΕΜΑ 4ο: Συγκρότηση Επιτροπής διαγωνισμού του έργου: «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΟΔΟΥ ΣΑΡΔΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΟΔΟ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ»
………….
*Αυξημένος κατά 20% ήταν φέτος τα Χριστούγεννα, σε σύγκριση με το 2009, ο αριθμός των ταξιδιωτών που πέρασαν τα σύνορα Βουλγαρίας – Ελλάδας, όπως δήλωσε στο βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων BTA ο επικεφαλής της συνοριακής αστυνομικής διεύθυνσης στο Σμόλιαν Τόντορ Γκεοργκίεφ. Συγκεκριμένα από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και προς τις δύο κατευθύνσεις πέρασαν 23.000 περισσότεροι επισκέπτες, σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2009.
….
*Η αύξηση παρατηρήθηκε, κυρίως, στις δύο νέες συνοριακές διαβάσεις Θερμών – Ζλάτογκραντ και Κυπρίνου – Ιβαϊλοβγκραντ και ήταν μικρότερη στη συνοριακή διάβαση Ίλιντεν και μηδαμινή στη συνοριακή διάβαση Κούλατα.
……
*Την πλήρη αντίθεση του εξέφρασε ο βουλευτής Καβάλας Δημήτρης Παπουτσής στο ενδεχόμενο κατάργησης των ΔΟΥ Χρυσούπολης και Ελευθερούπολης στις δηλώσεις του στην ΕΡΑ Καβάλας.
Χθες επισκέφτηκε το πρωί την ΔΟΥ Χρυσούπολης και προχθές την ΔΟΥ Ελευθερούπολης για να διαπιστώσει προσωπικά την λειτουργία αυτών των δύο υπηρεσιών. Σύμφωνα με τον κ. Παπουτσή δεν θα προκύψει κάποιο όφελος από την κατάργηση τους ούτε και υπάρχει πιστικός λόγος για μία τέτοια ενέργεια, αντίθετα θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στους δημότες αυτών των περιοχών. Για τον λόγο αυτό θα επιδιώξει άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας για να του θέσει τις θέσεις του και να του καταστήσει σαφές την αναγκαιότητα συνέχισης της λειτουργίας τους.
…….
*Κλείνει τελικά ή δεν κλείνει το Γηροκομείο Ξάνθης; Πάντως εγώ το έχω γράψει εδώ και καιρό, ότι τα προβλήματα στο Γηροκομείο είναι πολλά και οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για τρεις και τέσσερις μήνες!!!
Χώρια τις δόσεις στις τράπεζες και όχι μόνο.
Ωστόσο κάποιοι δυστυχώς και στο θέμα αυτό, αδίκησαν κατάφωρα τον Νομάρχη Ξάνθης Γιώργο Παυλίδη με νέα ανακριβή σχόλια.
Φιλοξενώ μάλιστα για το θέμα αυτό το παρακάτω δελτίο τύπου που μας έστειλε χθες η Νομαρχία Ξάνθης για το συγκεκριμένο θέμα του γηροκομείου, για να έχετε μια σφαιρική ενημέρωση.
«Με αφορμή όσα, ανακριβή τουλάχιστον, αναφέρονται περί της επιχορήγησης του Γηροκομείου, η οποία παγίως καταβάλλεται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, τονίζεται ότι καταβλήθηκε το μέγιστο ποσό που επιτρέπει ο δημοσιονομικός έλεγχος του Υπουργείου Οικονομικών.
Κατά το τρέχον έτος 2010, παρότι προβλέψαμε 154.800 ευρώ, καταβλήθηκαν τελικά 131.5800 ευρώ, γιατί, στα πλαίσια της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης, περικόπηκε κεντρικά, από το Υπουργείο Οικονομικών, το ως άνω ποσό για το Γηροκομείο κατά 15% συνολικά, δηλαδή περίπου κατά 23.000 περίπου ευρώ. Πλέον των 131.580 ευρώ, απαγορεύεται από τον δημοσιονομικό έλεγχο, εκτός του ότι δεν ήρθε το αντίστοιχο ποσό, η καταβολή οποιουδήποτε άλλου ποσού.
Η διάθεση της διοίκησης της Νομαρχίας ήταν απεριόριστη, όπως απέδειξε επί μακρόν, πλην όμως δεν αρκεί μόνον αυτή με τις ισχύουσες απαγορεύσεις στα πλαίσια των συμφωνιών με το ΔΝΤ και το Μηχανισμό.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ»
……
*«Μείωση του αριθμού των βουλευτών στους 200 και συνταγματική κατοχύρωση ενός εγγυημένου επιπέδου αξιοπρεπούς διαβίωσης». Αυτές είναι μερικές από τις προτάσεις που καταθέτει ο υπουργός Μεταφορών Δ. Ρέππας προκειμένου το πολιτικό σύστημα να βγει από την κρίση του.
Ο κ. Ρέππας προσφέρει πλήρη κάλυψη στον, βαλλόμενο και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, σημειώνοντας ότι «η πολιτική που ακολουθούμε είναι συλλογική και είμαστε απολύτως αλληλέγγυοι προς τον υπουργό Οικονομικών». Μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί στην κοινοβουλευτική ομάδα, υπογραμμίζει πως «η σχηματική οριοθέτηση σε καλούς και κακούς αδικεί αυτούς που παίρνουν ρίσκα και αναδέχονται τη φθορά συμμετοχής σε αντιδημοφιλείς αποφάσεις».
Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ

