• Επικοινωνία
Δευτέρα, 27 Απριλίου, 2026
Εφημερίδα Αδέσμευτη Θράκης
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες
No Result
View All Result
Εφημερίδα Αδέσμευτη Θράκης
Home Διάφορα

Ξανθιώτικα Παρασκήνια

27 Νοεμβρίου 2010
in Διάφορα
Share on FacebookShare on Twitter

Αν ακόμη οι γνωστοί «επαγγελματίες» δημοτικοί σύμβουλοι δεν πήραν ακόμη «χαμπάρι» ότι αυτοί είναι οι κυρίως «υπεύθυνοι» που έριξαν τόσο χαμηλά τη παράταξη του Μιχάλη Στυλιανίδη με τις συμπεριφορές τους και έδωσαν πόντους στον κύριο Πούλο, τότε μάλλον ζουν σε άλλο κόσμο και ο Δήμαρχος θα πρέπει από τώρα να ξεκινήσει ριζοσπαστικές αλλαγές. Δεν πάει δυστυχώς άλλο…
ΑΛΕΚΤΩΡ
……..

*Το παρόν του στην διημερίδα για τον Καλλικράτη, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, έδωσε ο πρώτος αιρετός περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Άρης Γιαννακίδης.
….

*Στη συγκεκριμένη ημερίδα ο πρωθυπουργός της χώρας Γιώργος Παπανδρέου, μίλησε στους αιρετούς περιφερειάρχες και Δημάρχους και τους κάλεσε να ανταποκριθούν πλήρως στα κελεύσματα των καιρών και να λειτουργήσουν με τον καλύτερο τρόπο τον νέο θεσμό της αυτοδιοίκησης, μια και δίνονται αρμοδιότητες από το κράτος για νευραλγικής σημασίας θέματα.
Από την πλευρά του ο κ. Γιαννακίδης ξεκίνησε να επισκέπτεται τις περιοχές της Περιφέρειας και να αποτυπώνει τα προβλήματα των περιοχών, αλλά και τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα.
-Φανταζόμαστε φυσικά ότι αυτές οι επισκέψεις του κυρίου Γιαννακίδη πρώτα θα ξεκίνησαν από τις Ορεινές περιοχές της μειονότητας, στις οποίες και κατά πολλούς την εκλογή του.
……

*Σημειώνω ότι ο κύριος Γιαννακίδης παράλληλα ξεκίνησε και ενημερώνεται για τα ζητήματα της περιφέρειας από την γγ της ΠΑΜ-Θ Δώρα Κόκλα, προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν έτοιμος να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα από το νέο έτος.
«Ο Καλλικράτης για μένα θα ξεκινήσει να λειτουργεί από την πρώτη μέρα, παρά τα όποια προβλήματα παρουσιασθούν», επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής ο κ. Γιαννακίδης, στέλνοντας για άλλη μια φορά μηνύματα συνεργασίας προς όλους, για μια περιφέρεια με δυνατές κοινωνικές συμμαχίες και ενιαία περιφερειακή συνείδηση.
………..

*Με σκληρή γλώσσα σχολιάζει τις συνεντεύξεις του πρώην Βουλευτή της ΝΔ, Ιλχάν Αχμέτ, η ΝΟΔΕ της ΝΔ.
Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Ροδόπης αναφέρει, «Κανείς από την μειονότητα αλλά και την τοπική κοινωνία δεν ξεχνά ότι:
1 Ο Ιλχάν Αχμέτ ήταν ο εμπνευστής, ο συντάκτης και ο εισηγητής των σχεδίων Νόμου για την βακουφική περιουσία και τους Ιμάμηδες, προς την τότε Υπουργό εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.
2 Ενώ η Νέα Δημοκρατία και ο τότε πρωθυπουργός του εμπιστεύθηκαν εν λευκώ την διαμόρφωση μιας σύγχρονης Ευρωπαϊκής Μειονοτικής Πολιτικής και την εφαρμογή της, αυτός δεν φάνηκε αντάξιος των περιστάσεων και έχασε την ευκαιρία.
3 Θυμίζουμε ότι ο Ιλχάν Αχμέτ υπήρξε άτυπος σύμβουλος του ΓΓ της Περιφέρεας που τώρα κατηγορεί για τις αποφάσεις του στο θέμα της βρύσης και της μειονοτικής πολιτικής γενικότερα.
….

*Και συνεχίζει στην ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ν. Ροδόπης τις καταγγελίες της:
«Ο Ιλχάν Αχμέτ επιμελώς αποκρύπτει ότι το θέμα των μιναρέδων, των σχολείων των υποδομών και άλλων θεμάτων για πρώτη φορά διευθυτήθηκαν από την Ελληνική Πολιτεία, με θετικό τρόπο για την ίδια την Μειονότητα, όταν υπουργός παιδείας της κυβέρνησης Καραμανλή ήταν ο Ευριπίδης Στυλιανίδης»!
-Ένα θα παρατηρήσω εγώ σε όλα αυτά…Ότι ο κ.Ιλχάν ότι και να λέει, απέδειξε ότι στη μειονότητα η δύναμή του έχει μειωθεί σημαντικά…
-Το μικρό ποσοστό που πήρε ο Γιώργος Παυλίδης στο Νομό Ροδόπης στις Περιφερειακές εκλογές, αυτό δυστυχώς υποδουλώνει…
……..

*Δικαίωση της απόφασης της Γ.Γ. της ΠΑΜ-Θ Θ. Κόκλα από το ΣτΕ, στην υπόθεση αργίας του πρώην Νομάρχη Καβάλας Θόδωρου Καλλιοντζή.
Συγκεκριμένα με την υπ. Αρ.1142/2010 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής που υπέβαλε στο εν λόγω δικαστήριο ο κ. Θεόδωρος Καλλιοντζής, στρεφόμενος κατά της απόφασης της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Θεοδώρας Κόκλα, με την οποία τον είχε θέσει σε αυτοδίκαιη αργία, ύστερα από την παραπομπή του με αμετάκλητο βούλευμα από το Συμβούλιο Εφετών Θράκης για παράβαση καθήκοντος που αφορούσε στο ζήτημα παράνομης ελληνοποίησης αμνοεριφίων.
Ειδικότερα, με την παραπάνω απόφαση του ΣτΕ, κρίθηκε ότι νόμιμα η Γ.Γ. της Περιφέρειας έθεσε σε αργία τον Νομάρχη Καβάλας κ. Καλλιοντζή καθόσον η ενέργειά της αυτή ήταν υποχρεωτική κατά τον νόμο και επιβάλετο από λόγους δημοσίου συμφέροντος.
Από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης
………….

*Ωστόσο κι αν θυμάμαι καλά, παρόμοια προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας όταν η Περιφέρεια είχε θέσει και τον ίδιο σε προσωρινή αργία, είχε καταθέσει και ο δικηγόρος Ξάνθης και τότε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης Θεολόγος Καλαϊτζής….
-Συζητήθηκε ποτέ αυτή; Ή τελικά δεν συζητήθηκε ποτέ, διότι «παραιτήθηκε» ο ίδιος ο κύριος Καλαϊτζής από την υπόθεση;
-Φίλε Θεολόγε, παρακαλώ μια απάντηση!
…..

*Και κλείνω τη στήλη με κάτι διαφορετικό. Ανοιχτή πόρτα και για άλλους βουλευτές της ΝΔ που επιθυμούν να προσχωρήσουν στη Δημοκρατική Συμμαχία άφησε την Πέμπτη η Ντόρα Μπακογιάννη, διευκρινίζοντας πως «δεν είναι πιόνια» για να τους ενθαρρύνει, αντικρούοντας με αυτόν τον τρόπο τους ισχυρισμούς της Ρηγίλλης «περί αποστασίας».
……
*Τέλος, στην ερώτηση αν ενθαρρύνει κι άλλους βουλευτές της ΝΔ στον δρόμο της ανεξαρτητοποίησης, απάντησε ότι «οι βουλευτές δεν είναι πιόνια. Δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν, παρά μόνο στους ανθρώπους που τους έστειλαν στη Βουλή. Είναι υπόλογοι μόνο σε αυτούς που τους ψήφισαν».

ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

Σφηνάκια & Λαβράκια

Επόμενο Άρθρο

Όπου πήγα… κάτι είδα… δεν κρατάω μυστικό!

Επόμενο Άρθρο

Όπου πήγα... κάτι είδα... δεν κρατάω μυστικό!

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ

Το «μήνυμα» των τελευταίων εκλογών

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ

ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ

RADIO LIFE 92.1

NEXT TV ΘΡΑΚΗ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΚΤΕΛ ΞΑΝΘΗΣ

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ -ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ Μ.Η.Τ.: 232171

  • Elementor #142343
  • Αρχική
  • Δήλωση Συμμόρφωσης
  • Επικοινωνία
  • Μικρές Αγγελίες
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Τηλ: 2541-105-096 & 2541-063-600

© Αδέσμευτη Θράκης

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες

© Αδέσμευτη Θράκης