*Ονόματα νυν αλλά και πρώην βουλευτών της Ν.Δ. που την στηρίζουν έστειλε στην «Αδέσμευτη» το γραφείο της Ντόρας προς δημοσιοποίηση…
Και ιδού τα ονόματα των νυν βουλευτών.
ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ, ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ, ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ , ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ,ΓΑΛΗΝΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ, ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΔΕΝΔΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΙΑΤΡΙΔΗ ΤΣΑΜΠΙΚΑ (ΜΙΚΑ), ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΥΜΕΩΝ (ΣΙΜΟΣ), ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΟΛΓΑ, ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΙΛΤΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ-ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΜΠΕΚΙΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛ, ΜΠΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΝΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ, ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ (ΕΛΣΑ), ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΟΥΠΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ (ΑΡΗΣ), ΤΣΙΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΤΣΟΥΜΑΝΗ-ΣΠΕΝΤΖΑ ΕΥΓΕΝΙΑ, ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΚΩΣΤΗΣ)
…*Τι μου έκανε εντύπωση;
Ότι μολονότι από την αρχή ο δικός μας Αλέξανδρος Κοντός τάχτηκε στο πλευρό της Ντόρας…
Εν τούτοις, το όνομά του, δεν δόθηκε από το γραφείο και τους επιτελείς της.
-Γιατί άραγε; Από λάθος ή σκοπίμως κυρία Μπακογιάννη;
…
*Στη Ξάνθη πάντως χθες (και σήμερα), υπάρχει και από τα δύο στρατόπεδα (Ντορικών και Σαμαρικών), μεγάλη κινητικότητα εν όψει των αυριανών εκλογών….
Για να δούμε τελικά ποιοι θα επικρατήσουν.
……*Σημειώνω ότι με τη μάχη της Αθήνας κορυφώθηκε χθες η προεκλογική καμπάνια της Ντόρας Μπακογιάννη και του Αντώνη Σαμαρά, ενώ με τα τελευταία δημοσκοπικά ευρήματα ανεβαίνει ο πυρετός που επικρατεί στην αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς δείχνουν ότι ο αγώνας για τη γαλάζια διαδοχή παραμένει ανοιχτός και μπορεί να οδηγήσει και σε δεύτερο εκλογικό γύρο.
…
*Επικαλούμενοι τα μηνύματα από τις κομματικές οργανώσεις, στη Ρηγίλλης εκτιμούν πλέον ότι θα υπάρξει μαζική συμμετοχή στις κάλπες, η οποία θα υπερβαίνει κατά πολύ, όπως λένε, τον αριθμό των οργανωμένων μελών, που προσεγγίζει σήμερα τις 300.000. Κορυφαία κομματικά στελέχη ξορκίζουν το ενδεχόμενο μιας επαναληπτικής ψηφοφορίας, εκτιμώντας ότι θα ανοίξει ακόμη πιο βαθιές πληγές στη Ν.Δ. και θα επισφραγίσει την εικόνα διχασμού στο στελεχικό δυναμικό και τη βάση του κόμματος.
……*Σε αυτό το κλίμα, στους κομματικούς διαδρόμους ήταν έντονη προχθες η φημολογία περί απόσυρσης του Παν. Ψωμιάδη στο παρά 5΄, ώστε η διαδικασία για την εκλογή του νέου αρχηγού να ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής. Ο ίδιος ωστόσο, τονίζοντας ότι δέχεται «έντονες πιέσεις» προς αυτή την κατεύθυνση, απαντούσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι θα παραμείνει στην κούρσα της διαδοχής. «Το ρήμα “αποχωρώ” δεν υπάρχει στο δικό μου λεξιλόγιο» ήταν το δικό του μήνυμα, ενώ συνεργάτες του άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προβεί σήμερα σε δημόσια δήλωση κλείνοντας τα σενάρια περί απόσυρσής του.
…
*Σε κάθε περίπτωση, το ποσοστό του Παν. Ψωμιάδη θεωρείται κρίσιμο αφού- όπως παραδέχονται τα επιτελεία των δύο βασικών μονομάχων- από αυτό ουσιαστικά θα κριθεί αν θα υπάρξει επαναληπτική ψηφοφορία. Είναι βέβαιο μάλιστα ότι στον δεύτερο εκλογικό γύρο ο νομάρχης Θεσσαλονίκης μπορεί να εξελιχθεί σε καθοριστικό παράγοντα για τη γαλάζια διαδοχή. Ο ίδιος πάντως υποστηρίζει ότι θα κινηθεί σε ζώνη πλήρους ουδετερότητας.
……
*ΤΟ ΕΜΦΥΛΙΟΠΟΛΕΜΙΚΟ κλίμα στη Ν.Δ. είναι εμφανές πλέον ότι συντηρούν και οι δύο υποψήφιοι, οι οποίοι ομνύουν στην ενότητα, αλλά ανταλλάσσουν ευθείες βολές και βαρύτατους υπαινιγμούς. Η κ. Μπακογιάννη κατήγγειλε ανοιχτά χθες τον κ. Σαμαρά ότι «απουσίαζε από όλες τις μάχες της Ν.Δ. τα τελευταία χρόνια», ενώ υποστήριξε ότι οι Νεοδημοκράτες καλούνται να αποφασίσουν αν η Ν.Δ. «θα είναι κόμμα εξουσίας ή κόμμα διαμαρτυρίας».
…
*«Οι μηχανισμοί και τα κλειστά κυκλώματα πεθαίνουν», ήταν η απάντηση από την πλευρά του κ. Σαμαρά, ο οποίος ανέφερε (από το Ηράκλειο Κρήτης) ότι η Ν.Δ. «ζει επαναστατικές στιγμές» και πλέον «θα ακουστεί η φωνή της βάσης». «Σε αυτή την κοινωνία δεν υπάρχουν μόνο οι “ταλαντευόμενοι” ψηφοφόροι. Υπάρχουν, επιτέλους, και οι Νεοδημοκράτες ψηφοφόροι. Με όλους αυτούς, που είναι πολλοί περισσότεροι, ποιος θα ασχοληθεί; Ζητώ από εσάς την εντολή να αλλάξω τα πράγματα. Και να πλημμυρίσετε την κάλπη» πρόσθεσε.
……*Στη μάχη των προσχωρήσεων, το στρατόπεδο της κ. Μπακογιάννη ανακοίνωσε χθες τη συστράτευση με την πρώην υπουργό του ευρωβουλευτή και προέδρου της ΔΑΚΕ Κ. Πουπάκη, καθώς και των βουλευτών Γ. Ιωαννίδη (Α΄ Θεσσαλονίκης), Σπ. Γαληνού (Λέσβου), και Ευγενίας Τσουμάνη-Σπέντζα (Επικρατείας). Ακόμη παρουσίασε κατάλογο 30 πρώην βουλευτών που κινητοποιούνται για την εκλογή της: Νικ. Αγγελόπουλος, Κ. Αγοραστός, Γ. Αναγνωστόπουλος, Β. Βαρδαρίνος, Θ. Βασιλείου, Δ. Βλαχόπουλος, Θ. Βύζας, Π. Δελημήτσος, Π. Καββαδάς, Ηλ. Καλλιώρας, Χριστίνα Καλογήρου, Ανδρ. Καραγκούνης, Θ. Κατσιγιάννης, Κ. Καραμπίνας, Στ. Κελέτσης, Αθηνά Κόρκα-Κώνστα, Ν. Κορτσάρης, Π. Κωνσταντινίδης, Αθ. Παναγιωτόπουλος, Ν. Παπαδημάτος, Στ. Παπαδόπουλος, Αλ. Παρίσης, Νατάσα Ράγιου, Ν. Τζήρος, Γ. Τρυφωνίδης, Φ. Τσαλίδης, Ν. Τσαρτσιώνης, Παρθένα Φουντουκίδου, Κρινιώ Κανελλοπούλου και Β. Μπουζιάλη.
……
*Με την υποψηφιότητα του κ. Σαμαρά ανακοίνωσαν ότι συντάσσονται οι πρώην βουλευτές της Ν.Δ. Αρ. Σταθάκης, Παν.
Σκανδαλάκης, Μερόπη Καλδή, Κων. Ποτίδης, Δημ. Δημόπουλος, Ν. Παπαφιλίππου, Κ. Γεωργολιός, Δημ. Βρεττάκος, Ελευθ. Παπαδημητρίου, Μιχ. Σίδερης, Θόδ. Σολδάτος, Αντ. Καρπούζας και Βασ. Χρύσης.
Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ

