• Επικοινωνία
Σάββατο, 2 Μαΐου, 2026
Εφημερίδα Αδέσμευτη Θράκης
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες
No Result
View All Result
Εφημερίδα Αδέσμευτη Θράκης
Home Διάφορα

ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ! ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΙΟΜΗΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΣΤΕΓΑΣΗ- ΣΥΤΙΣΗ

16 Μαρτίου 2011
in Διάφορα
Share on FacebookShare on Twitter
ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ ΣΤΗΝ «Α»: «ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ
ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΔΙΑ» Σε αποχή προχώρησαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Διομηδείας αντιδρώντας στην μη επίλυση δύο χρονίων και καίριων ζητημάτων, αυτά της στέγασης και της σίτισης. Οι μαθητές χθες με πανό συγκεντρώθηκαν στην αυλή του κτιρίου του Μουσικού Σχολείου και εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους προς τον Δήμο και την Περιφέρεια, αφού όπως τονίζουν δεν «κάνουν τίποτα» για να λυθούν τα αιτήματα τους. «ΑΠΟ ΤΟ 2000 ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ»

Το πρόβλημα της στέγασης που αντιμετωπίζει το Μουσικό Σχολείο υφίσταται εδώ και 11 χρόνια. Από τότε ο Δήμος Αβδήρων γνωρίζει το θέμα και έχει δεχθεί αρκετές οχλήσεις προκειμένου να επιληφθεί του θέματος και να χτιστεί το πολυπόθητο σχολείο. Εν τούτοις από τότε έως και σήμερα το μόνο που έγινε είναι να παραχωρηθεί το παλιό Πνευματικό Κέντρο της Διομηδείας αλλά και μέρος από το Κτίριο του ΚΑΠΗ , και να μετατραπούν χώροι των κτιρίων σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες για να πραγματοποιούνται τα μαθήματα. Μόνο που οι αυτοί οι χώροι που φιλοξενούν καθηγητές και μαθητές, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να γίνονται τα μαθήματα. Όπως μας ενημέρωσαν μάλιστα οι μαθητές υπήρχαν και άλλου είδους προβλήματα στο κτίριο όπως πρόβλημα αποχέτευσης, προβλήματα στο ταβάνι και στους τοίχους τα οποία καθιστούσαν ακόμη πιο δύσκολη την παραμονή τους στις αίθουσες αυτές. Η θετική εξέλιξη που υπήρξε είναι ότι εκλήθη η Δημοτική Αρχή να επισκεφθεί το σχολείο προκειμένου να δει από κοντά την υπάρχουσα κατάσταση. Αμέσως ανταποκρίθηκε ο Δήμος στέλνοντας μέλος από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αβδήρων και έτσι μετά από επίσκεψη του συγκεκριμένου μέλους λύθηκε μεταξύ άλλων και το πρόβλημα της αποχέτευσης. Όμως όπως τονίζουν τα παιδιά αυτό είναι μια προσωρινή λύση. Ζητούν καινούριο σχολείο. Μάλιστα σε δηλώσεις του ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Γιάννης Κετιπίδης σχολιάζοντας το θέμα με μομφή του προς τον Δήμο Αβδήρων αναφέρθηκε και στο Σχολείο Γεννισέας το οποίο προέκυψε μεταγενέστερα του ζητήματος του Μουσικού Σχολείου, και στο οποίο ήταν άμεση η παρέμβαση του Δήμου, παρά το γεγονός ότι θα έπρεπε να δώσει προτεραιότητα στο Μουσικό Σχολείο για το οποίο και γνώριζε ότι το πρόβλημα ήταν παλαιότερο. Και το γνώριζαν και η πρώην αλλά και η νυν Δημοτική Αρχή.

ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ: «ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΔΙΑ»

Την δική του απάντηση μέσα από την εφημερίδα «Α» έδωσε ο Δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης ο οποίος σχολιάζοντας την δήλωση του κ. Κετυπίδη απάντησε: «Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και τα βόδια» ενώ επιπρόσθετα σημείωσε: « Ο κ. Κετυπίδης λέει ό,τι θέλει». Ας αναλογιστεί πρώτα τις ευθύνες που έχει για την επιδιόρθωση του προβλήματος της αποχέτευσης, που αντί να φωνάξει ο ίδιος συνεργείο για να γίνουν οι επιδιορθώσεις, έχοντας μάλιστα 3.000 στο ταμείο του Σχολείου, ο ίδιος δεν έκανε τίποτα. Εμείς ως Δήμος λύσαμε το πρόβλημα.
Αναφορικά με το αίτημα της στέγασης με το οποίο χθες τα παιδιά απείχαν ο Δήμαρχος ανέφερε ότι «οι μελέτες για το καινούριο κτίριο δεν είναι ακόμη ώριμες προκειμένου να υποβληθούν στην Περιφέρεια. Δεν υπάρχει πλήρης φάκελος όπως προβλέπει το ΕΣΠΑ, αλλά και δεν υπάρχουν δύο σημαντικά στοιχεία όπως η πολιτική βούληση και τα χρήματα».

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΣΙΤΙΣΗΣ

Όσον αφορά το θέμα της σίτισης οι μαθητές αντιδρούν καθώς παρά το γεγονός ότι είναι πολλές ώρες στο σχολείο δεν σιτίζονται όπως θα έπρεπε αφού δεν υπάρχει ο προβλεπόμενος χώρος εστίασης, ούτε καν κυλικείο στο εν λόγω σχολείο. Και αυτό το θέμα υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια και είχε ενημερωθεί ο πρώην Νομάρχης Γιώργος Παυλίδης αφού το εν λόγω θέμα άπτονταν της αρμοδιότητας της Νομαρχίας. Τότε είχε γίνει ο προβλεπόμενος διαγωνισμός και τα παιδιά μέχρι και πέρσι σιτίζονταν σε εστιατόριο κοντά στο σχολείο. Όμως από πέρσι σταμάτησαν να εστιάζονται εκεί. Το θέμα έχουν θέσει υπ’ όψη πλέον της Περιφερειακής Ενότητας η απάντηση της οποίας ήταν ότι μέχρι της 10 Ιανουαρίου το θέμα σίτισης θα έχει λυθεί. Από την στιγμή όμως που δεν έγινε τίποτα το Μουσικό Σχολείο ήρθε ξανά σε επικοινωνία με την Περιφέρεια η οποία σε απάντηση τους ανέφεραν ότι θα πρέπει να γίνει εκ νέου διαγωνισμός και θα δει τις προσφορές που θα γίνουν. Όπως καταγγέλλουν όμως οι μαθητές «τους πάνε από Τετάρτη σε Τετάρτη» μέρα που συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή. Έτσι εκείνα αναγκάζονται να καταφεύγουν σε περίπτερα και παντοπωλεία απέναντι από το σχολείο προκειμένου να αγοράζουν το κολατσιό τους. Πράγμα το οποίο να σημειώσουμε ότι θέτει σε κίνδυνο και την ασφάλεια τους αφού ο δρόμος που περνούν καθημερινά είναι επικίνδυνος και όποιος περνά από εκεί το διαπιστώνει ιδίοις όμασοι.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΚΑΡΑΛΙΔΗ

Επικοινωνώντας η εφημερίδα μας με τον Αντιπεριφερειάρχη Φώτη Καραλίδη του ζήτησε να τοποθετηθεί επί του θέματος. Με την σειρά του εκείνος επιβεβαίωσε ότι τελικά αναβλήθηκε την Περασμένη Τετάρτη η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για το θέμα της σίτισης, όπως μας ενημέρωσαν οι μαθητές ενώ θα συνεδριάσει εκ νέου σήμερα. Όπως τόνισε ο κ. Καραλίδης θα γίνει ανάθεση αρχικά υφιστάμενου μειοδότη μέχρι και τις 30/6. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε δεν μπορεί να γίνει τώρα διαγωνισμός , αφού το θέμα από 1/7 θα είναι του Δήμου και όχι της Περιφέρειας, Οπότε και ο Δήμος από Σεπτέμβριο θα είναι σε θέση να κάνει τον διαγωνισμό.
Δύσκολη λοιπόν η επίλυση των δύο μεγάλων προβλημάτων του Μουσικού Σχολείου και απ’ ότι φαίνεται θα πάρει αρκετό χρόνο η επίλυση τους παρά το γεγονός ότι οι μαθητές φαίνονται διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις πραγματοποιώντας ακόμη και πορεία διαμαρτυρίας αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους άμεσα.

ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

ΝΟ.Δ.Ε ΞΑΝΘΗΣ: Πώς διασφαλίζεται στο νομό μας η εγγραφή των μαθητών στο σχολείο προορισμού από τη συγχώνευση;

Επόμενο Άρθρο

ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΝΤΟΣ: Ταφόπλακα το Κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών στην Ξάνθη

Επόμενο Άρθρο

ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΝΤΟΣ: Ταφόπλακα το Κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών στην Ξάνθη

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

ΣΦΗΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΛΑΒΡΑΚΙΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ

ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ

RADIO LIFE 92.1

NEXT TV ΘΡΑΚΗ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΚΤΕΛ ΞΑΝΘΗΣ

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ -ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ Μ.Η.Τ.: 232171

  • Elementor #142343
  • Αρχική
  • Δήλωση Συμμόρφωσης
  • Επικοινωνία
  • Μικρές Αγγελίες
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Τηλ: 2541-105-096 & 2541-063-600

© Αδέσμευτη Θράκης

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες

© Αδέσμευτη Θράκης