• Επικοινωνία
Παρασκευή, 1 Μαΐου, 2026
Εφημερίδα Αδέσμευτη Θράκης
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες
No Result
View All Result
Εφημερίδα Αδέσμευτη Θράκης
Home Διάφορα

Σσσ…ΨΙΘΥΡΟΙ

3 Φεβρουαρίου 2012
in Διάφορα
Share on FacebookShare on Twitter

Το 80-90% των αυτοκινήτων που καταλαμβάνουν τις θέσεις στάθμευσης στην αγορά είναι αμάξια καταστηματαρχών!
Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Τσεγγελίδης και προσθέτει ότι οι δημοτικοί αστυνόμοι που διαπιστώνουν αυτή την κατάσταση έχουν γίνει, συχνά, αποδέκτες πολύ άσχημης συμπεριφοράς από την πλευρά των εμπόρων.
Μετά τη σχετική επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου που ζητά καλύτερη αστυνόμευση του παρκαρίσματος τις ημέρες της Αποκριάς ο Γιάννης Τσεγγελίδης τονίζει ότι εφόσον ο Εμπορικός Σύλλογος αναλαμβάνει τέτοια πρωτοβουλία, πρώτοι οι καταστηματάρχες πρέπει να ξεκινήσουν την προσπάθεια.
(Από τις δηλώσεις του Αντιδήμαρχου Ξάνθης Γιάννη Τσεγγελίδη στο XanthiPress).
-Είπε τα…αυτονόητα ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης.
…………..
Μάλλον «ατύχησαν» αυτοί τη φορά οι άνθρωποι του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης με την επιστολή τους στον Αντιδήμαρχο Ξάνθης Γιάννη Τσεγγελίδη και εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα στη τοπική κοινωνία…
1.Γιατί ζητώντας μεγαλύτερη αστυνόμευση στα ΙΧ που παρκάρουν στο κέντρο πόλης και τους κεντρικούς δρόμους, στην ουσία ζήτησαν περισσότερα πρόστιμα για τους συναδέλφους τους εμπόρους, αφού όπως σωστά τους απάντησε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημοτικής αστυνομίας, το 80-90% αυτών των αυτοκινήτων, είναι αμάξια των καταστηματαρχών.
2.Με την επιβολή προστίμων στα ΙΧ των καταναλωτών που παρκάρουν, οι έμποροι «διώχνουν» τους καταναλωτές εκτός κέντρου πόλης και των μαγαζιών τους….
Προσφέρουν δηλαδή στην ουσία το καλύτερο «δώρο» που θα επιθυμούσαν τα πολυκαταστήματα και το εμπορικό πάρκο του Flamingo!
Κατάλαβαν τελικά γιατί διαμαρτύρονται;
«Α»
…………..

ΑΙΣΘΗΣΗ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΣΕΤΙΝ
Πραγματική αίσθηση μεγατόνων προκάλεσαν οι δηλώσεις του μειονοτικού βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Μάντατζη Τσετίν στον εκδότη της «Α» Ιπποκράτη Γαλάτη αλλά και στην ΕΓΝΑΤΙΑ τηλεόραση.
Οι σκληρές αναφορές του κατά της ίδιας πλέον της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, η φράση του, «φεύγω από το ΠΑΣΟΚ για να μπορώ να κοιτάξω τον κόσμο στα μάτια….», οι δηλώσεις του ότι, «τίποτα ουσιαστικό δεν λύθηκε για τη μειονότητα», σηματοδούνε σοβαρές εξελίξεις για τις ίδιο το ΠΑΣΟΚ Ξάνθης που κινδυνεύει να μείνει ακόμη και χωρίς βουλευτή….
Υπενθυμίζω ότι στις εκλογές του Οκτώβρη 2009 ο κύριος Τσετίν είχε πάρει 19.000 περίπου σταυρούς!!! Με τις ψήφους αυτούς δηλαδή σε οποιοσδήποτε μικρό κόμμα και να πάει, εκλέγει βουλευτή…
Ρένα Καρ.
……….

ITIRAF! Εξομολόγηση…
Benden buray kadar: Από μένα μέχρι εδώ!
Οι λέξεις που κυριάρχησαν χθες στο πρωτοσέλιδο της «Α» και προκάλεσαν έντονη αίσθηση…
ITIRAF! Εξομολόγηση…
Benden buray kadar: Από μένα μέχρι εδώ!
H προσωπική εμπειρία του Ιπποκράτη Γαλάτη που πήρε την αποκλειστική συνέντευξη από τον μειονοτικό βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο γραφείο του.
«Ο μειονοτικός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης με κοιτάζει μέσα στα μάτια, διακρίνω μέσα σε αυτά λίγη «υγρασία και πολύ συγκίνηση» και ανοίγει διάπλατα τη καρδιά του.
«Φεύγω από το ΠΑΣΟΚ, γιατί θέλω να βλέπω τον κόσμο στα μάτια!
Benden buray kadar. Από μένα μέχρι εδώ….»
Μεσημέρι της Τετάρτης και στο γραφείο του μειονοτικού βουλευτή με περιμένει ο ίδιος και πάνω από την καρέκλα που κάθεται, μια φωτογραφία μεγάλης φιλίας με τον Γιώργο Παπανδρέου….
Ρένα Καρ.
(Σ. Σ. Χθες το τηλέφωνο της «Α» δεν σταμάτησε να χτυπάει από όλη την Ελλάδα από συναδέλφους που ζητούσαν αντίγραφο της τηλεοπτικής συνέντευξης του κυρίου Τσετίν στην ΕΓΝΑΤΙΑ τηλεόραση…..)
…….

ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ Γ.Γ. ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ
Αναβάλετε η προγραμματισμένη περιοδεία για Παρασκευή και Σάββατο 3 και 4. Φλεβάρη 2012, της Γενικής Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στην Περιοχή μας Αν. Μακεδονία – Θράκη λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Επιτροπή Περιοχής
Αν. Μακεδονίας – Θράκης του ΚΚΕ
…………

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΓΙΑ 2.000 ΘΕΣΕΙΣ
Περίπου 3.000 άτομα απευθύνθηκαν χθες (Τρίτη) στους συλλόγους της Καβάλας, οι οποίοι έχουν αναλάβει την υλοποίηση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, προκειμένου να ενημερωθούν για τις διαδικασίες, πριν ξεκινήσει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων και των δικαιολογητικών. Σήμερα, από το πρωί, η προσέλευση του κόσμου χαρακτηρίζεται πολύ μεγαλύτερη. Στο νομό Καβάλας αντιστοιχούν 2.000 θέσεις εργασίας, οι οποίες αφορούν τους τέσσερις δήμου και την Περιφερειακή Ενότητα. Για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων, έως την επόμενη Δευτέρα εκπρόσωποι των συλλόγων βρίσκονται καθημερινά στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, από τις 9 έως τη 1, καθώς επίσης και σε χώρους των δημαρχείων Νέστου, Παγγαίου και Θάσου και στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας.
…….

Μ. ΤΙΜΟΣΙΔΗΣ:
ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ
Διευκρινίσεις για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας παρέχονται από το πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη. Επειδή έχουν διατυπωθεί απόψεις για μη πιστή τήρηση της νομιμότητας των διαδικασιών και τη μη εξασφάλιση της πλήρους διαφάνειας στη διαδικασία επιλογής των ωφελουμένων επισημαίνεται ότι η διαφάνεια και η αξιοπιστία του Προγράμματος εξασφαλίστηκε με τη συμμετοχή του ΑΣΕΠ μέσω νομοθετικής ρύθμισης, τη συμμετοχή στην Επιτροπή Αξιολόγησης και Επιλογής Δικαιούχων εκπροσώπου της κάθε περιφέρειας, τη σύσταση και συγκρότηση πενταμελούς Ειδικής Ελεγκτικής Επιτροπής από ανώτατους συνταξιούχους δικαστικούς λειτουργούς για τον έλεγχο της όλης διαδικασίας και την υποχρέωση των Δικαιούχων για την άμεση δημοσιοποίηση των προσλήψεων και την ενημέρωση του ΑΣΕΠ για τη σχετική έγκριση.
……..

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ:
ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
«Οι στατιστικές λένε ότι το 70% αυτών που βγαίνουν από τη φυλακή υποτροπιάζουν και επιστρέφουν εκεί. Γιατί δεν λειτουργεί το σωφρονιστικό σύστημα, εδώ και πάρα πολλά χρόνια» ανέφερε σε συνέντευξη του ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής. Παράλληλα, σημείωσε ότι « Όσοι βγαίνουν “υπό δοκιμασία”, όπως με το νομοσχέδιο αυτό, είναι κατά 30% μόνο υπότροποι.
Όσοι λοιπόν θα βγουν θα γνωρίζουν ότι είναι υπό παρακολούθηση για 5 χρόνια και είναι πολύ μικρότερες οι πιθανότητες να διαπράξουν και πάλι κάποιο αδίκημα». Σύμφωνα με τον κ. Πεταλωτή η δουλειά που γίνεται στο σωφρονιστικό σύστημα από εργαζόμενους και πολιτική ηγεσία, «είναι μεγάλης σημασίας, παρά την οικονομική δυσχέρεια. Και είναι δουλειά που επ’ ουδενί μπορούμε να απαξιώνουμε».
…….

ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ
Το Ίδρυμα Μποδοσάκη έχει προκηρύξει σε συνεργασία με την Γερμανική Πρεσβεία της Αθήνας και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο την επιχορήγηση δέκα (10) θέσεων για πρακτική άσκηση διάρκειας έξι μηνών σε εταιρείες – επιχειρήσεις στη Γερμανία. Οι υπότροφοι θα λαμβάνουν από το Ίδρυμα μηνιαία επιχορήγηση ύψους 1.100 ευρώ.
Η πρακτική άσκηση ξεκινά ήδη από τον Μάρτιο του 2012. Αίτηση μπορούν να υποβάλουν κάτοχοι μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης ή τελειόφοιτοι μεταπτυχιακοί φοιτητές με άριστες επιδόσεις, που ανήκουν στις παρακάτω ειδικότητες: Οικονομικών Επιστημών, Χημικών Μηχανικών, Μηχανικών Περιβάλλοντος, Μηχανολόγων, Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών-Πληροφορικής. Μεταξύ άλλων απαιτούνται άριστες γνώσεις της αγγλικής γλώσσας και των Η/Υ. Οι υποψήφιοι δεν πρέπει να έχουν υπερβεί το 32ο έτος της ηλικίας τους. Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν σύντομα, καθώς η προθεσμία λήγει τις 15 Φεβρουαρίου.
……..’

ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
Θέμα χρόνου είναι η λειτουργία της Νεφρολογικής Κλινικής στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, η οποία μαζί με το τμήμα τεχνητού Νεφρού και την Περιτοναϊκή, θα αποτελέσουν μια ολοκληρωμένη μονάδα, περίθαλψης για τους πάσχοντες από ασθένειες του Νεφρού. Η Νεφρολογική κλινική θα είναι δυναμικότητας 13 κρεβατιών και ενώ ήταν αίτημα ετών του Δ/ντη Κωνσταντίνου Μαυροματίδη, προέκυψε ως φυσικό επακόλουθο του Υγειονομικού χάρτη της χώρας, ο οποίος συντάχθηκε με εντολή του Υπουργείου Υγείας.
«Αυτό που εμείς επιθυμούμε είναι με την απόκτηση νέου οργανισμού του Σισμανόγλειου, να έρθει νοσηλευτικό προσωπικό, προκειμένου με άνεση να λειτουργήσουμε τη μονάδα και να συγκεντρώσουμε έτσι όλους τους αρρώστους με αιτία το νεφρό και να τους παρέχουμε τη σωστή περίθαλψη, από το να είναι διασκορπισμένοι σε άλλες κλινικές», σημείωσε με νόημα, μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής ο κ. Μαυροματίδης.Αξίζει να σημειωθεί ότι η μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, θεωρείται από τις καλύτερες μονάδες, σε επίπεδο χώρας!
…..

ΈΔΩΣΑΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Μετά από πολλές προσπάθειες για σχηματισμό θετικής πολιτικής βούλησης και συναίνεσης που έλαβε χώρα από την πολύτιμη και πολλαπλή συμβολή της βουλευτού νομού Έβρου, κυρίας Ελένης Τσιαούση, στα υπουργεία Ναυτιλίας και Οικονομικών για την παραχώρηση της δυτικής χερσαίας ζώνης του Λιμένα Αλεξανδρούπολης, τελικά πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης και του δημάρχου Αλεξανδρούπολης συνοδευόμενου από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κκ Ν. Γρηγοριάδη και Σ. Δευτεραίο. Στη συνάντηση συμφωνήθηκε η σύνταξη κοινού πρωτοκόλλου από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και η κατάθεσή του στον Ο.Λ.Α., προκειμένου κατά τη συνεδρίασή του την 7η Φεβρουαρίου 2012 να αποφασίσουν περί του άνω θέματος.
………

ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΣΙΑΟΥΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΕΟΠΥΥ
Τις προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου και του λαθρεμπορίου αλλά και των προβλημάτων που παρατηρούνται στη λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε. Ο. Π. Υ. Υ.), κατέθεσε μέσω αναφορών της στους υπουργούς Οικονομικών και Υγείας, αντίστοιχα, η βουλευτής Έβρου του ΠΑ. ΣΟ. Κ., Ελένη Τσιαούση. Ειδικότερα, στο θέμα του παρεμπορίου και της διαφυγής εσόδων προς άλλες χώρες, προτείνεται η μείωση του συντελεστή φορολόγησης στα καύσιμα, ειδικά στις ακριτικές περιοχές που η διάρκεια του χειμώνα ξεπερνά τους έξι μήνες και που η γεωγραφική τους θέση ευνοεί το παρεμπόριο. Επίσης, προτείνεται η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων των παραμεθόριων περιοχών καθώς και η άρση όλων των εμποδίων έκδοσης βίζας αλλά και η δυνατότητα να μπορεί αυτή να δίδεται κατά την είσοδο του επισκέπτη στα σύνορα της χώρας. Τέλος, ζητείται η αυστηροποίηση του ελέγχου για την αντιμετώπιση της διακίνησης λαθραίων εμπορευμάτων από τρίτες χώρες. Όσον αφορά τα προβλήματα λειτουργίας του Ε. Ο. Π. Υ. Υ., προτείνεται η κατάργηση του πλαφόν των 50 επισκέψεων την εβδομάδα στους συμβεβλημένους γιατρούς αλλά και βελτιώσεις στο νέο σύστημα συνταγογράφησης, ώστε οι ασφαλισμένοι να εξυπηρετούνται καλύτερα και να μην χρεώνονται για τη συγκεκριμένη διαδικασία.
……..

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ κ. ΤΑΡΕΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ!!!
Τόσες μέρες περιμέναμε μια άσπρη μέρα με χιόνια (αφού οι μέρες μας είναι μαύρες λόγω των συνεχών οικονομικών μέτρων σε βάρος των μισθωτών και συνταξιούχων). Σήμερα λοιπόν (2-2-2012) από τις 4 το πρωί βγήκαν οι αλατιέρες του Δήμου Ξάνθης και έριξαν σ’ όλους τους κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης αλάτι, με αποτέλεσμα να λιώσουν αμέσως τα χιόνια, πριν προλάβουν να παγώσουν, κι έτσι μπορούν άνετα άνετα να κυκλοφορούν τροχοφόρα και πεζοί προς αποφυγήν ατυχημάτων.
Έτσι λοιπόν χάρη στις ενέργειες του Αντιδημάρχου κ. Ταρενίδη, θα μπορέσουν να κινηθούν άνετα οι Ξανθιώτες και να μπορούν να δουλέψουν λίγο οι επαγγελματίες λόγω και των μεγάλων εκπτώσεων.
Ξάνθη 2-2-2012 ώρα 10,25’ π.μ.
ΜΙΧ. ΚΑΜΠΑΣ

ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

ΟΠΟΥ ΠΗΓΑ ΚΑΤΙ ΕΙΔΑ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΩ ΜΥΣΤΙΚΟ

Επόμενο Άρθρο

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Επόμενο Άρθρο

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΝΤΟΣ: Αφού ήταν να το λύσουν το θέμα του Τελωνείου Λάγος, γιατί τόση ευκολία με το...κλείσιμο;

Ο Μπαράν Μπουρχάν υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ Ξάνθης;!

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ

ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ

RADIO LIFE 92.1

NEXT TV ΘΡΑΚΗ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΚΤΕΛ ΞΑΝΘΗΣ

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ -ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ Μ.Η.Τ.: 232171

  • Elementor #142343
  • Αρχική
  • Δήλωση Συμμόρφωσης
  • Επικοινωνία
  • Μικρές Αγγελίες
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Τηλ: 2541-105-096 & 2541-063-600

© Αδέσμευτη Θράκης

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες

© Αδέσμευτη Θράκης