Στα πλαίσια των καθηκόντων του ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργος Παυλίδης επισκέφθηκε χθες, 2 Δεκεμβρίου 2010, δύο (2) από τα σε εξέλιξη ευρισκόμενα τεχνικά έργα. Συγκεκριμένα το, υπό αποκατάσταση, διατηρητέο μνημείο-οικία που γεννήθηκε ο Μάνος Χατζιδάκις, που μετατρέπεται σε «Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης» και την διερευνητική τομή στο χώρο του κλασσικού αρχαίου θεάτρου Αβδήρων.
Συνοδευόταν από παράγοντες της Τεχνικής Υπηρεσίας της Νομαρχίας και στο αρχαίο θέατρο των Αβδήρων της αρμόδιας Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Σκοπός της επίσκεψης, ο σχηματισμός εικόνας για την πορεία των έργων στο χώρο του πολιτισμού.
Σχετικά ο Νομάρχης δήλωσε: «Ο πολιτισμός είναι ένα πολύτιμο κεφάλαιο για τη χώρα και την κοινωνία μας. Η αποκατάσταση του διατηρητέου μνημείου – οικίας που γεννήθηκε ο Μάνος Χατζιδάκις είναι χρέος τιμής στον μεγάλο δημιουργό, άνθρωπο της σκέψης και της τέχνης, τον αείμνηστο Μάνο Χατζιδάκι, με απόλυτο σεβασμό στην προσωπικότητά του. Οι εργασίες προχωρούν κανονικά και το όραμά μας, πριν από αρκετά χρόνια, να πάρουμε στην κυριότητά μας, ως Νομαρχία, τον χώρο αυτό και να τον αποκαταστήσουμε, με πολύ κόπο, πλέον υλοποιείται.
Όσον αφορά την τομή στο αρχαίο θέατρο, λαμβάνοντας εμείς, η Νομαρχία, την απόφαση χρηματοδότησης, με την θετική στάση του Υπουργείου Πολιτισμού και τη συνδρομή του “Διαζώματος”, προχωρεί η τομή που ελπίζουμε να αναδείξει σημαντικά ευρήματα για να δρομολογηθεί στο μέλλον η αποκατάστασή του. Πρόκειται για ένα ιστορικό χώρο των κλασσικών ελληνικών και ρωμαϊκών χρόνων».
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ

