-Μα ούτως ή άλλως οι μουσουλμάνοι μαθητές της Ορεινής Περιοχής του Δήμου Μύκης δεν θα πήγαιναν στα σχολεία τους για να τιμήσουν το μπαϊράμι τους!
-Εκεί που θα «καταργήσετε» το Γραφείο Πολιτικών Υποθέσεων στη Ξάνθη, κάντε… «υφ-ΥΠΕΞ» και υπεύθυνη την Κοσμίδου για να «διχάσει», χωρίς λόγο για ένα τόσο σοβαρό θέμα, Μουσουλμάνους και Χριστιανούς. ΧΩΡΙΣ λόγο!
Απίστευτα «παιχνίδια» παίζει δυστυχώς με την Μειονότητα κάποια Αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης εν ονόματι Μαριγούλα Κοσμίδου σε ρόλο…. «διευθύντριας Γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων (ΥΠΕΞ) που κατά την ταπεινή Μας άποψη, «διχάζει» Μουσουλμάνους και Χριστιανούς εν όψει Μπαϊραμιού με το αιτιολογικό ότι ο Δήμαρχος Μύκης Κιούρτ Αχμέτ «έκλεισε» τα σχολεία της Ορεινής Περιοχής του Δήμου, ενώ είναι γνωστό τοις πάση ότι «ούτως οι άλλοι οι μουσουλμάνοι μαθητές δεν θα πήγαιναν σχολείο για να ΤΙΜΗΣΟΥΝ το Μπαϊράμι τους» και πολύ καλά φυσικά κάνουν, αφού ο Σεβασμός της χώρας μας σε όλες τις Θρησκείες είναι γνωστός και η Ελλάδα είναι Ευρωπαϊκό κράτος.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΥΚΗΣ ΚΙΟΥΡΤ ΑΧΜΕΤ
Στο ιστορικό.
Συγκεκριμένα με απόφασή του το πρωί της Παρασκευής ο Δήμαρχος Μύκης Κιούρτ Αχμέτ ανακοίνωσε ότι την Δευτέρα 31 Μαρτίου και την Τρίτη 1 Απριλίου θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες της περιοχής λόγω της θρησκευτικής γιορτής των μουσουλμάνων «Σεκέρ Μπαϊράμ».
Αμέσως μετά, το μεσημέρι της ίδιας μέρας, η Αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια Μαριγούλα Κοσμίδου με Δελτίο Τύπου στα ΜΜΕ, χαρακτήρισε «παράνομη» την απόφαση του Δημάρχου Μύκης ανακοινώνοντας παράλληλα ότι τα σχολεία της Ορεινής περιοχής τόσο την Δευτέρα 31 Μαρτίου όσο και την Τρίτη 1 Απριλίου θα λειτουργήσουν κανονικά ακόμα και χωρίς τους μαθητές (!!!) των οποίων οι απουσίες θα είναι δικαιολογημένες λόγω του Μπαϊραμιού.
«Η ανωτέρω απόφαση είναι προδήλως παράνομη διότι οι διατάξεις του Ν.3852/2010 στις οποίες γίνεται επίκληση στη σχετική απόφαση μιλούν για διακοπή μαθημάτων λόγω έκτακτων συνθηκών ή επιδημικής νόσου», αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Κοσμίδου.
-Με αφορμή όλα τα παραπάνω και τη συμπεριφορά της κας Κοσμίδου, εκεί που θα «καταργήσετε» το Γραφείο Πολιτικών Υποθέσεων στη Ξάνθη, κάντε… «υφ-ΥΠΕΞ» και υπεύθυνη την Κοσμίδου για να «διχάσει», χωρίς λόγο για ένα τόσο σοβαρό θέμα, Μουσουλμάνους και Χριστιανούς. ΧΩΡΙΣ λόγο!
Αναλυτικά η απόφαση του Δημάρχου, Αχμέτ Κιούρτ, αναφέρει τα παρακάτω:
«Ο Δήμαρχος Μύκης έχοντας υπόψη:
Τις διατάξεις του άρθρου 94 πργ.4.27 του Ν.3852/10 (ΦΕΚ 87/07-6-2010)
Την θρησκευτική εορτή του Μπαϊραμιού,
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Την αναστολή της λειτουργίας, την Δευτέρα 31 Μαρτίου 2025 και την Τρίτη 1 Απριλίου 2025, όλων των σχολικών μονάδων, της Α/βάθμιας και της Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, (& της 2ης Ευκαιρίας (Μύκης & Κενταύρου)».
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΥΚΗΣ
ΑΧΜΕΤ ΚΙΟΥΡΤ»
ΚΑΙ ΟΙ «ΑΠΕΙΛΕΣ» ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑΣ ΜΑΡΙΓΟΥΛΑΣ ΚΟΣΜΙΔΟΥ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ… «ΠΑΡΑΝΟΜΟ» ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΥΚΗΣ!
Ιδού τι αναφέρει η «υπΕΞ» (!) ΜΑΡΙΓΟΥΛΑ Κοσμίδου στο απειλητικό Δελτίο Τύπου που μας έστειλε:
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
28-3-2025
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ο Δήμαρχος Μύκης ανάρτησε στη Διαύγεια απόφαση με την οποία ανακοινώνει την αναστολή της λειτουργίας, την Δευτέρα 31 Μαρτίου και την Τρίτη 1 Απριλίου 2025, όλων των σχολικών μονάδων, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας Μύκης και Κενταύρου επικαλούμενος τη θρησκευτική εορτή του Μπαϊραμιού. Η ανωτέρω απόφαση είναι προδήλως παράνομη διότι οι διατάξεις του Ν.3852/2010 στις οποίες γίνεται επίκληση στη σχετική απόφαση μιλούν για διακοπή μαθημάτων λόγω έκτακτων συνθηκών ή επιδημικής νόσου. Κατά συνέπεια τα δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Μύκης την Δευτέρα 31Μαρτίου και την Τρίτη 1 Απριλίου 2025 λειτουργούν κανονικά. Η χώρα μας έχει προβλέψει σύμφωνα με το άρθρο 24 περ. γ της Υπουργικής Απόφασης 79942/ΓΔ4/2 1-05-20 19, οι απουσίες των μαθητών του Μουσουλμανικού Θρησκεύματος κατά τις ημέρες των εορτών Εϊντ-Αλ Φιτρ (Σεκέρ Μπαϊράμ) και Εϊντ-Αλ Αντχά (Κουρμπάν Μπαϊράμ) καθώς και την επομένη ημέρα αυτών να μην λαμβάνονται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης. Για τα μειονοτικά σχολεία τέλος σχολεία ισχύει η αριθμ. πρωτ. 55369/ 16- 05-1978 Υ.Α. που καθορίζει τις ημέρες αργίας των σχολείων αυτών κατά τις μουσουλμανικές θρησκευτικές εορτές.
Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
ΜΑΡΙΓΟΥΛΑ ΚΟΣΜΙΔΟΥ».





