ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΑΓΝΑΦΕΡΗ! Είμαι στην διάθεσή σας, όποτε θέλετε, σε όποιο μέσο θέλετε και με όποιον συντονιστή θέλετε!..

Με αφορμή την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης στο σχόλιό του για το πρόγραμμα Leader ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης «ρίχνει» το «γάντι» με νέα ανακοίνωση!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ αντιπαράθεση με σκληρές εκατέρωθεν πολιτικές βολές ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης με τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη, με αφορμή σχόλιο του τελευταίου στην «προσφιλή» ασχολία του στο fb που επιτίθονταν στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σχολιάζοντας τα παρακάτω:

«Καμία εξέλιξη ακόμη στο πρόγραμμα LEADER, για την υλοποίηση του οποίου είχε παρθεί η απόφαση να συμμετέχει ο νομός Ξάνθης στην Αναπτυξιακή Ροδόπης. Το 2015 της έγινε σαφές ότι στο στενό χρονικό πλαίσιο που υπάρχει δεν είναι δυνατή η δημιουργία της Αναπτυξιακής και υπό την πίεση του χρόνου του υποτιθέμενου ανοίγματος του LEADER, τόσο ο κ. Κουρουμπλής όσο και οι τρεις βουλευτές του ΤΗΣ απέρριψαν την ιδέα της ίδρυσης μιας της Αναπτυξιακής εταιρείας στην Ξάνθη. Μιας Αναπτυξιακής εταιρείας η οποία θα αναλάμβανε να προωθήσει το Leader και να μπορέσει ο τόπος της να εκμεταλλευτεί της χρηματοδοτήσεις του προγράμματος. Αντίθετα πίεσαν για την ένταξη του νομού της στην αρμοδιότητα της Αναπτυξιακής Ροδόπης.

Τρία χρόνια μετά, έχουν φέρει σε απόγνωση ακόμη και της τελευταίους επενδυτές που έχουν απομείνει και η κυβέρνηση Συριζανελ απλά επιβεβαιώνει την αναξιοπιστία και την ανικανότητά της»

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΟΙ «3» ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΞΑΝΘΗΣ

Η απάντηση στον Αντιπεριφερειάρχη Κ. Ζαγναφέρη ήρθε την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου με την υπογραφή και των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης που ωστόσο είναι εμφανές ότι υπαγορεύτηκε από το γραφείο του νυν Υφυπουργού Οικονομίας.

Ιδού τι ανέφερε:

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης σε ανάρτησή του κατηγορεί  την κυβέρνηση και τους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ισχυριζόμενος ότι δεν υπάρχει εξέλιξη στο πρόγραμμα Leader,  επικρίνει το γεγονός ότι η Ξάνθη προσαρτήθηκε στην Αναπτυξιακή Ροδόπης  για να εκμεταλλευτεί το πρόγραμμα και μιλά για απόγνωση των επενδυτών.

Θα τον στεναχωρήσουμε αλλά  πρέπει να απαντήσουμε στο αφήγημά του, λέξη προς λέξη:

Του υπενθυμίζουμε λοιπόν ότι η Ξάνθη δεν έχει Αναπτυξιακή γιατί οι πολιτικοί του φίλοι και συνοδοιπόροι, μέσα στην καταστροφική τους μανία, κατάφεραν – το μοναδικό σε όλη την Ελλάδα φαινόμενο- να οδηγήσουν σε κλείσιμο ακόμη και την Αναπτυξιακή Ξάνθης ενώ παραμένει ερωτηματικό γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η λύση και εκκαθάριση της εταιρίας και γιατί δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες για τα χρέη που φορτώθηκαν στους πολίτες.

Αντιθέτως, κάποιοι είχαν την έμπνευση να μηνύσουν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησαν να βγει στο φως το σκοτεινό παρελθόν της ΑΝΞΑ..

Πρέπει να τον πληροφορήσουμε, αν δεν το ξέρει, ότι έχει ολοκληρωθεί ήδη η πρώτη προκήρυξη του Leader για δημόσιες επενδύσεις σε Ξάνθη και Ροδόπη προϋπολογισμού 1,570 εκατ. ευρώ με ρεκόρ υποβολής 45 προτάσεων, που υπερκάλυψαν  τον προϋπολογισμό κατά 3 φορές, με ύψος 5,949 εκατ. ευρώ…

Εξάλλου, ακολουθεί άμεσα η προκήρυξη για τις ιδιωτικές επενδύσεις όπου μπορούν να υποβληθούν επιχειρηματικά σχέδια για χρηματοδότηση.

Επίσης πρέπει να ενημερώσουμε τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης ότι η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας ΑΜΘ, είναι εταίρος της Αναπτυξιακής Ροδόπης και εγκρίνει τις σχετικές πράξεις  άρα δεν είχε παρά να ρωτήσει τις υπηρεσίες του αντί να εκτίθεται ισχυριζόμενος ότι «δεν υπάρχει εξέλιξη» στο Leader.

Όμως δεν έχει ελαφρυντικό όταν κατηγορεί όσους επέμεναν να βρεθεί  η λύση και η Ξάνθη εκμεταλλεύεται πόρους εκατομμυρίων ευρώ,  που σε κάθε άλλη περίπτωση θα είχαν χαθεί. Όπως χάθηκαν για χρόνια εξαιτίας της ανικανότητας και της καταστροφής  που προκάλεσαν η ΝΔ και ο παλαιοκομματισμός, προκειμένου να συντηρήσουν πελατειακά δίκτυα και να εξυπηρετήσουν οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα. Για αυτό άλλωστε τα στελέχη τους πολέμησαν τη λύση  και ζητούσαν αναβίωση του φαύλου καθεστώτος του παρελθόντος. Η «απόγνωση» για την οποία μιλά ο Αντιπεριφερειάρχης είναι αυτή που βίωσε η περιοχή τα χρόνια που είχαν την εξουσία.

Λίγο ακόμη και θα μας κατηγορήσει  ότι βγάζουμε τη χώρα από τα μνημόνια…

Ξάνθη, 30/11/18
Οι  βουλευτές Ξάνθης
Χουσεΐν Ζεϊμπέκ
Στάθης Γιαννακίδης
Γρηγόρης Στογιαννίδης

ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΖΑΓΝΑΦΕΡΗ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ

Με την ανακοίνωσή τους οι 3 Βουλευτές του Συριζα Ξάνθης, επιβεβαιώνουν αυτό που λέω. Ότι τελικά δεν υπάρχει καμία προκήρυξη του Leader για τις ιδιωτικές επενδύσεις ακόμη. Τρία ολόκληρα χρόνια μετά την απόφαση για την ένταξη της Ξάνθης στην Αναπτυξιακή Ροδόπης, ακόμη περιμένουμε.

Όπως πάντα, εκτός θέματος απαντήσεις. Εγώ προσωπικά καμία ευθύνη δεν έχω για την λειτουργία της Αναπτυξιακής Ξάνθης, της οποίας η λύση έχει ανατεθεί σε ειδικούς Εκκαθαριστές, πριν την δική μου θητεία. Εκτός κι αν ο Συριζα Ξάνθης, γνωρίζει το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης εκ των προτέρων.

Πόσες προτάσεις του Leader για Δημόσιες Επενδύσεις έχουν εγκριθεί; Καμία.

Αν φταίνε οι υπηρεσίες της Περιφέρειας ΑΜΘ και η Αναπτυξιακή Ροδόπης, τότε γιατί δεν έχει προκηρυχθεί το Leader πουθένα στην Ελλάδα ακόμη;

Γιατί το Υπουργείο και οι Βουλευτές Ξάνθης μας πίεζαν με πρόσχημα την έλλειψη χρόνου και δεν έχει η Ξάνθη μια νέα Αναπτυξιακή;

Υ.Γ: Αν οι τρεις Βουλευτές του Συριζα Ξάνθης θέλουν μια πολιτική αντιπαράθεση είμαι στην διάθεσή τους, όποτε θέλουν, σε όποιο μέσο θέλουν και με όποιον συντονιστή θέλουν.

Το αναφέρω γιατί πάντα στις απαντήσεις σας λόγω έλλειψης επιχειρημάτων και ευρισκόμενοι εκτός θέματος με τοποθετείτε σε κάποιο παλιό πολιτικό σύστημα για το οποίο ευθύνομαι Δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα ειδικά σε εσάς. Αν θέλετε απαντήσεις ισχύει η ως άνω παράγραφος

Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης