ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ 2019

Από τις 31 Αυγούστου έως τις 7 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί το φετινό “ραντεβού” των γιορτών Παλιάς Πόλης της Ξάνθης, ενός θεσμού που στα 25 χρόνια της ύπαρξής του, “αγκάλιασε” κοινό και επισκέπτες όλων των ηλικιών, από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος μιλώντας για τις γιορτές Παλιάς Πόλης επισημαίνει ότι αποτελούν ένα μοναδικό ταξίδι στο χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού. Αποτελούν ταυτόχρονα και ένα μοναδικό ταξίδι ψυχαγωγίας, ένα μοναδικό, συναρπαστικό ταξίδι που συνδέει το χτες με το σήμερα.

Ο Πασχάλης Λύρατζης, Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης παρομοιάζει τις γιορτές της Παλιάς Πόλης ως μια σημαντική έκφραση καλλιτεχνικής δημιουργίας και τέχνης, που δίνουν το στίγμα των ανθρώπων της και αναδεικνύουν την αρμονία, την ομορφιά, την ποιοτική διασκέδαση, την κουλτούρα καθώς και την φιλοξενία της περιοχής.

Το μουσικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει συναυλίες όπως του Λεωνίδα Μπαλάφα, των ΕΜΙΓΚΡΕ, της Χρύσπας, του Χρήστου Θηβαίου, της Φωτεινής Βελεσιώτου, του Σωτήρη Μπαλλά, της Πίτσας Παπαδοπούλου, του Γιάννη Σαββιδάκη καθώς και συναυλίες από μικρότερα τοπικά συγκροτήματα της ευρύτερης περιοχής και των συλλόγων της Ξάνθης. Επίσης θα έχει βιβλιοπαρουσιάσεις, λαογραφικές και παραδοσιακές εκδηλώσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, παραδοσιακών προϊόντων κ.α.

Ολόκληρο το πρόγραμμα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΠΠ 2019