Αλλαγή σελίδας εδώ και τώρα! Ο Γιώργος Χατζηθεοδώρου υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, εντός των ημερών τα πρώτα ονόματα!

ΑΛΛΑΓΗ σελίδας στο Δήμο Ξάνθης εδώ και τώρα. Με μια λιτή έγγραφη δήλωση, ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ Γιώργος Χατζηθεοδώρου, ανακοίνωσε την κάθοδό του στις δημοτικές εκλογές 2019 ως υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης με τη στήριξη του κόμματος που ανήκει, δηλώνοντας ωστόσο ανοιχτός σε κάθε δημοκράτη υποψήφιο.

Η συνέντευξη του κ.Χατζηθεοδώρου δόθηκε στο καφέ Φίλοιστρον χθες στις 12 το μεσημέρι παρουσία πολλών στελεχών και φίλων του κόμματος

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΟΙ ΔΥΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Αναλυτικότερα: Ο επί σειρά ετών επικεφαλής της παράταξης “Πολίτες για την Ξάνθη” κ. Νίκος Ανταμπούφης παρέδωσε τη σκυτάλη και προλόγισε τη συνέντευξη Τύπου που οργανώθηκε την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018 στις 12:00 με αφορμή την επίσημη κάθοδο στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019 ως υποψηφίου Δημάρχου Ξάνθης του γραμματέα της Νομαρχιακής Γιώργου Χατζηθεοδώρου.

Στα πρώτα του λόγια ο Γιώργος Χατζηθεοδώρου μίλησε για αλλαγή σελίδας στο Δήμο Ξάνθης και παράλληλα ανακοίνωσε ότι τις επόμενες μέρες θα δώσει στη δημοσιότητα και τον πρώτο πυρήνα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.

Στην συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν περίπου 40 μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Καβάλας Άρης Βέρρος και Ιλίου Αττικής Κώστας Κάβουρας αλλά και οι δυο βουλευτές Χουσεΐν Ζειμπέκ και Γρηγόρης Στογιαννίδης και μέλη της Νομαρχιακής.

Στον λιτό πρόλογό του ο Νίκος Ανταμπούφης μίλησε για προσπάθεια 20 ετών καταλήγοντας ως εξής:

«Έχω την τιμή και την χαρά να προλογίσω τον Γιώργο Χατζηθεοδώρου, ο οποίος θα ηγηθεί αυτής της προσπάθειας, θα είναι ο επικεφαλής στην εκλογική κάθοδο για τις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου από δω κι έπειτα».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Χατζηθεοδώρου ευχαρίστησε τον ΣΥΡΙΖΑ που του δίνει την ευκαιρία να προσφέρει από ένα διαφορετικό μετερίζι!

«Θεωρώ πολύ μεγάλη τιμή, ευθύνη αλλά και χαρά, που ο πολιτικός μου χώρος μου δίνει ακόμη μια ευκαιρία να παλέψω για τον δήμο μας, μέσα από ένα διαφορετικό «μετερίζι» τόνισε χαρακτηριστικά για να συνεχίσει ως εξής:

Ο Δήμος μας έχει πολύ μεγάλη ανάγκη «αλλαγής σελίδας». Θέλουμε να φτιάξουμε την πόλη μας όπως εμείς θέλουμε να ζούμε. Την πόλη που μας αρέσει. Θέλουμε έναν δήμο δημοκρατικό χωρίς πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, που θα συμμετέχουν στην λήψη των αποφάσεων. Θέλουμε ένα δήμο ανθρώπινο, χωρίς «φιέστες» γύρω από το Δημοτικό Μέγαρο και την Κεντρική Πλατεία, αλλά με φροντίδα για όλες τις γειτονιές της. Έναν δήμο με έγνοια για όλα αυτά που φαίνονται μικρά, αλλά αποτελούν όρους αξιοπρέπειας για την ζωή των πολιτών. Δημόσιοι χώροι, καθαριότητα, στάθμευση, σχολεία, πολιτισμός, αθλητισμός, παιδικές χαρές, πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομοι και βέβαια προσβασιμότητα για τους ανθρώπους και τα ΑμεΑ, για τους νέους γονείς και για τους ηλικιωμένους. Ένα δήμο αλληλέγγυο, όπου ο δήμος θα είναι πεδίο άσκησης κοινωνικής πολιτικής. Ένα δήμο με ενισχυμένες κοινωνικές δομές που θα λειτουργούν αποτελεσματικά προς όφελος όλων των πολιτών. Έναν δήμο σύγχρονο, με σεβασμό στο περιβάλλον και σε διασύνδεση με το πανεπιστήμιο και την επιστημονική κοινότητα. Θέλουμε ένα δήμο οικονομικά αυτάρκη, με διαφάνεια στην διαχείριση των οικονομικών του, αλλά και με προοπτική ανάπτυξης», τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «ο δήμος που θέλουμε να ζούμε, θέλουμε να σέβεται την πολυπολιτισμική του φυσιογνωμία και θα είναι ανοιχτός απέναντι σε όλους τους συνδημότες μας, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς» και συνέχισε ως εξής:

«Είμαστε υπερήφανοι για την συνύπαρξη διαφορετικών πληθυσμών στον τόπο μας και αυτός είναι και ο «πλούτος» αλλά και το στοιχείο της «ταυτότητάς» του. Ο δήμος που θέλουμε να ζούμε, θέλουμε να ορθώνει ένα «τοίχος» απέναντι στον ρατσισμό, στον φασισμό, στην ξενοφοβία, στην ομοφοβία, στις αντιλήψεις εκείνες που «στοχοποιούν» και θέτουν στο περιθώριο κάθε τι διαφορετικό. Παρεμβαίνουμε μέσα από την παράταξη «Πολίτες για την Ξάνθη», γιατί δεν ανεχόμαστε την απαξίωση των θεσμών από αιρετούς επαγγελματίες οι οποίοι υποβαθμίζουν τους θεσμούς, πολιτευόμενοι υπέρ προσωπικών φιλοδοξιών ή υπέρ τοπικών συμφερόντων, μετατρέποντας την τοπική αυτοδιοίκηση, σε ένα πεδίο στήριξης, στενά κομματικών επιλογών, αυθαιρετώντας ενάντια στην θέληση των πολιτών» συνέχισε ο ίδιος, τονίζοντας ότι «οι δημοτικές εκλογές του 2019 διεξάγονται σε ένα εντελώς νέο εκλογικό τοπίο, που διαμορφώνεται βέβαια με την εφαρμογή της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση. Το δημαρχοκεντρικό «μοντέλο» του δήμου που διογκώθηκε με τον «Καλλικράτη» αναμετράται σήμερα με το σύστημα της απλής αναλογικής, η οποία ανοίγει τον δρόμο για την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με νέες δυνάμεις, νέες ιδέες, νέες αντιλήψεις αλλά και νέους ανθρώπους. Ενισχύει την συμμετοχή, καθώς αυτή έχει πια «αντίκρισμα» στα όργανα εκπροσώπησης και δεν «συνθλίβεται» κάτω από «πλαστές» πλειοψηφίες που τροφοδοτούν τον συγκεντρωτισμό, την αλαζονεία και την απόσυρση των πολιτών από τα κοινά (αυτό που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια)

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΟΙ…ΙΣΟΒΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

-Αντίπαλός μας, εκτός από το συνεχώς ανακυκλούμενο παλιό αυτοδιοικητικό πολιτικό προσωπικό που θεωρεί ότι ο δήμος του ανήκει, είναι και οι λογικές της εγκατάλειψης, της αποχής, της παραίτησης, της μοιρολατρίας και της αντίληψης ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε τίποτα στην πόλη μας και ότι δεν έχει νόημα η συμμετοχή. Η συμμετοχή του κόσμου για εμάς, είναι το μεγαλύτερο στοίχημα και η πόλη δεν μπορεί να αλλάξει χωρίς αυτή.

-Είμαστε αντίθετοι στις υποτιθέμενες «ανεξάρτητες» υποψηφιότητες. Στην πραγματικότητα, μέσα από μια ψευδεπίγραφη ανεξαρτησία, κρύβουν τους δεσμούς εξάρτησής τους με αντιδραστικές αντιλαϊκές πολιτικές δυνάμεις και παραδόσεις. Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, που αντιλαμβάνονται τους εαυτούς τους ως ισόβια πολιτικά πρόσωπα και που ενώνουν τις δυνάμεις τους για να κρατηθούν στην εξουσία.

-Δεν ζητήσαμε όμως ποτέ και πολιτικά φρονήματα. Στην δημοτική μας κίνηση, χωρούν όλοι οι πολίτες. Όλοι όσοι αγαπούν την πόλη τους και την έχουν φανταστεί διαφορετική. Όλοι όσοι οραματίζονται ένα καλύτερο μέλλον για αυτούς και για τα παιδιά τους.