• Επικοινωνία
Τετάρτη, 22 Απριλίου, 2026
Εφημερίδα Αδέσμευτη Θράκης
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες
No Result
View All Result
Εφημερίδα Αδέσμευτη Θράκης
Home Ειδήσεις

Σσσσ… Ψίθυροι – Συντάξεις Ιανουαρίου 2019: Πριν από τα Χριστούγεννα οι πληρωμές

13 Δεκεμβρίου 2018
in Ειδήσεις, Επιλεγμένα
Σσσσ… Ψίθυροι – Δύο 16χρονοι και μία 14χρονη έκλεβαν μηχανάκια από την Κομοτηνή
Share on FacebookShare on Twitter

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
Το ΑΕΠ της χώρας κινείται το πρώτο εξάμηνο στο +2,15% σε σχέση με τις προβλέψεις, οι εξαγωγές παραμένουν σε ανοδική τροχιά με αύξηση 17% στο εννεάμηνο, οι δείκτες για τις άμεσες ξένες επενδύσεις και τον κύκλο εργασιών στη βιομηχανία εμφανίζονται αυξημένοι. Το ποσοστό της ανεργίας σήμερα βρίσκεται στο 18,9% και είναι μειωμένο κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες με 300.000 νέες θέσεις εργασίας, εκ των οποίων το 70% είναι πλήρους απασχόλησης. Ειδικά σε ότι αφορά τους νέους, η ανεργία έπεσε από το 50% στο 36%. Μετά από 8 χρόνια λιτότητας, καταγράφεται μια σταδιακή στροφή της δημοσιονομικής πολιτικής από την πολυετή προσαρμογή στη λελογισμένη επέκταση».
(Ο Υφυπουργός Οικονομικών Στάθης Γιαννακίδης στο 2ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλονίκης: «Η οικονομία βρίσκεται σε μια θετική πορεία»)
-Όλα καλά κι όλα ωραία…Για τον Υφυπουργό και βουλευτή Ξάνθης Στάθη Γιαννακίδη. Για τους πολίτες;

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Τελικά το δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας, έβγαλε πολλές ειδήσεις οι  σημαντικότερες από τις οποίες ήταν οι παρακάτω:
1.Δημαρχόπουλος και Φανουράκης τα έχουν από τώρα…συμφωνήσει να συνδιοικήσουν στην επόμενη δημοτική αρχή, μοιράζοντας ρόλους.
2.Ο Πασχάλης Λύρατζης είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κατέβει εκ νέου με τον Δημαρχόπουλο, ωστόσο δεν είναι τόσο εύκολο αυτήν τη φορά να «εκλεγεί» ακόμη και ως «δίδυμο» με τον Χασάν Ογλού Φερτουν.
3.Η σφήνα-κάθοδος του Ανεξάρτητου Υποψήφιου Δημάρχου Ξάνθης Γιάννη Παπαχρόνη, ήταν μη αναμενόμενη όπως και η απήχησή του στο κόσμο.
4.Δεν αποκλείεται μέσα στον Γενάρη 2019 να υπάρξει και νέα ανατρεπτική δημοτική κίνηση, καθώς οι εξελίξεις είναι ραγδαίες από δω και πέρα.
Σε αναμονή λοιπόν.
Σταύρος Μωρ.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Σκληρή επίθεση Ιπποκράτη Καμαρίδη κατά του «δίδυμου» Δημαρχόπουλου- Φανουράκη στη τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης.

Στις 21 Δεκεμβρίου η νέα πληρωμή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

Από την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Θεανώ Φωτίου, ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 30 Νοεμβρίου 2018.

Το ποσό των 66.298.532,26 ευρώ θα καταβληθεί σε 302.158 δικαιούχους και αφορά περισσότερα από 625.000 άτομα.

Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Παρέμβαση της Εισαγγελέως Αρείου Πάγου στην υπόθεση ξυλοδαρμού του 19χρόνου

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκάλεσε ο ξυλοδαρμός στις φυλακές Αυλώνα του 19χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας.

Αναλυτικότερα, η Ξένη Δημητρίου παρήγγειλε σε εισαγγελικό λειτουργό να διερευνήσει ποινικά και πειθαρχικά την διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων στην υπόθεση της κακοποίησης του 19χρονου μέσα στο κελί του στις φυλακές Αυλώνα και να αξιολογήσει το βίντεο το οποίο ελήφθη από άλλους κρατούμενους και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Υπενθυμίζεται ότι ο 19χρονος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από κρατούμενους στις φυλακές Αυλώνα, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η μεταγωγή του σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Καλογήρου ανέφερε σε δήλωσή του ότι είχαν δοθεί «ξεκάθαρες εντολές στους υπευθύνους για τη λήψη ειδικών μέτρων προστασίας της ζωής και της σωματικής του ακεραιότητας».

Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου: Ικανοποίηση για την κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί

Με ικανοποίηση υποδέχεται την τροπολογία που προβλέπει την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί, ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου.

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζει πως επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις του για κατάργηση του Ε.Φ.Κ. στο κρασί.

«Η κατάθεση από την Υφυπουργό Οικονομικών τροπολογίας με την οποία μηδενίζεται ο συντελεστής του φόρου έρχεται σε συνέχεια του ανάλογου προϋπολογισμού που κατατέθηκε ο οποίος, όπως εξηγήσαμε από την αρχή, δεν προβλέπει επιβολή φόρου για το 2019», προσθέτει.

Τέλος, συγχαίρει την Κυβέρνηση για «την βούλησή της να κλείσει αυτό το οδυνηρό για όλους κεφάλαιο και περιμένουμε τις επόμενες μέρες με την υπερψήφιση της τροπολογίας, την οριστική λύση του ζητήματος».

Καβάλα: Σπουδαστές του ΤΕΙ στις εγκαταστάσεις της Energean

Στο πλαίσιο της σταθερής συνεργασίας με το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΤΕΙ Καβάλας), η Energean υποδέχθηκε τις προηγούμενες ημέρες, στις χερσαίες εγκαταστάσεις της Νέας Καρβάλης, σπουδαστές του 7ου και του 3ου εξαμήνου από το Τμήμα Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου. Οι σπουδαστές έλαβαν την απαραίτητη εκπαίδευση ασφαλείας και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου Σίγμα, όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις διαδικασίες παραγωγής και επεξεργασίας υδρογονανθράκων σε πραγματικές συνθήκες.

ΑΙΝΙΓΜΑ
Κοινό μυστικό είναι ότι ο Τσέπελης τους πρώτους που πλησιάζει και προσπαθεί να πείσει να κατέβουν μαζί του, είναι αυτοί που θεωρεί ότι τα έχουν με τον…Αλέξανδρο Κοντό! Μέχρι να τα πάρει ο πρώην Υπουργός και βγει δημόσια με δήλωσή του εναντίον του, όπως στις εκλογές του 2014. Τότε θ’ αρχίσουν και τα πιο δύσκολα…!

Ανάκληση πλαστικής κουτάλας από τον ΕΦΕΤ

Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με τη διακίνηση του προϊόντος “πλαστική κουτάλα”, στην οποία διαπιστώθηκε μετανάστευση πρωτοταγών αρωματικών αμινών σε συγκεντρώσεις που υπερβαίνουν τα ανώτατα νομοθετικά επιτρεπόμενα όρια.

Πρόκειται για κουτάλα σούπας nylon, προέλευσης Κίνας, με την εμπορική ονομασία “NAVA Misty” (33cm), μαύρου – γκρι χρώματος, με αριθμό παρτίδας (Lot) 111.13.03.18.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την επιχείρηση που διακινεί το εν λόγω προϊόν την άμεση ανάκληση/απόσυρση από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Οπως σημειώνει στην ανακοίνωση, καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το αναφερόμενο προϊόν (φωτογραφίες κάτωθι), να μην το χρησιμοποιήσουν.

Συντάξεις Ιανουαρίου 2019: Πριν από τα Χριστούγεννα οι πληρωμές

Πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων έρχονται οι πληρωμές για χιλιάδες συνταξιούχους – Δείτε αναλυτικά πότε καταβάλλονται οι συντάξεις του Ιανουαρίου 2019 για κάθε ταμείο.

Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 21 Δεκεμβρίου 2018 ημέρα Παρασκευή.

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 21 Δεκεμβρίου 2018 ημέρα Παρασκευή.

Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 21 Δεκεμβρίου 2018 ημέρα Παρασκευή.

Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 19 Δεκεμβρίου 2018 ημέρα Τετάρτη.

Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 19 Δεκεμβρίου 2018 ημέρα Τετάρτη.

Το ΕΤΕΑΕΠ (πρώην ΕΤΕΑ) θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις στις 27 Δεκεμβρίου 2018 ημέρα Πέμπτη.

Τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλουν τις συντάξεις την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Παράλληλα, όλες οι προσωρινές συντάξεις που αφορούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας και το Πυροσβεστικό Σώμα θα καταβληθούν την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018.

Εκοψαν το φθηνό ρεύμα σε 250.000 νοικοκυριά -Εκτός ΚΟΤ ένας στους τρεις

Εκτός Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου πετάχτηκε ένας στους τρεις δικαιούχους λόγω των αυστηρών κριτηρίων που θέσπισε από πέρυσι η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα» και με βάση τα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση των αρμόδιων υπηρεσιών δικαιούχοι του ΚΟΤ, δηλαδή ευάλωτοι καταναλωτές που απολαμβάνουν φθηνότερο ρεύμα είναι περί τους 450.000, όταν στο τέλος του 2017, σύμφωνα με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, ενταγμένοι ήταν 693.487 οικιακοί καταναλωτές.

Πηγές αναφέρουν ότι περίπου 240.000 με 250.000 νοικοκυριά δεν εμφανίζονται στο ΚΟΤ, πράγμα που σημαίνει ότι υπέβαλαν τις σχετικές αιτήσεις και το σύστημα τους απέρριψε λόγω μη εκπλήρωσης των εισοδηματικών και άλλων περιουσιακών κριτηρίων.

Στους δρόμους η ΑΔΕΔΥ στις 18 Δεκεμβρίου

Κινητοποίηση προγραμματίζει η ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου στις 18:30 στην Πλατεία Κοραή -και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή- με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Η ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι η κυβέρνηση «εδώ και καιρό αξιοποιεί το σχέδιο του προϋπολογισμού ως μοχλό εξωραϊσμού της πολιτικής της και δημιουργίας προσδοκιών ότι μπαίνουμε στο δρόμο της οριστικής εξόδου από τα μνημόνια και τις πολιτικές λιτότητας, στο δρόμο της ανάπτυξης και της σταδιακής βελτίωσης της ζωής του ελληνικού λαού. Έρχεται, όμως, η πραγματικότητα να διαψεύσει την κυβερνητική προπαγάνδα».

ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

ΣΦΗΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΛΑΒΡΑΚΙΑ

Επόμενο Άρθρο

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ 3 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ!

Επόμενο Άρθρο
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Συνεχίζει Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης ο Αναστάσιος Καραδέδος

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ - ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ 3 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ!

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Σουτζουκάκια στον Τσιακίρογλου ο Τσέπελης με τον Σωτήρη και τον Καρυπίδη

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ - Θρίαμβος της Κατερίνας Μαυρομάτη στις εκλογές για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο των Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Ξάνθης

Εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης με ομιλητή τον κ. Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης με ομιλητή τον κ. Μιχάλη Χαραλαμπίδη

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ

ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ

RADIO LIFE 92.1

NEXT TV ΘΡΑΚΗ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΚΤΕΛ ΞΑΝΘΗΣ

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ -ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ Μ.Η.Τ.: 232171

  • Αρχική
  • Δήλωση Συμμόρφωσης
  • Επικοινωνία
  • Μικρές Αγγελίες
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Τηλ: 2541-105-096 & 2541-063-600

© Αδέσμευτη Θράκης

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες

© Αδέσμευτη Θράκης