• Επικοινωνία
Σάββατο, 2 Μαΐου, 2026
Εφημερίδα Αδέσμευτη Θράκης
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες
No Result
View All Result
Εφημερίδα Αδέσμευτη Θράκης
Home Ειδήσεις

28η Οκτωβρίου: Τι προβλέπει η εγκύκλιος για τις παρελάσεις των μαθητών

15 Οκτωβρίου 2021
in Ειδήσεις, Επιλεγμένα
ΣΦΗΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΛΑΒΡΑΚΙΑ  – Έκλεισε οριστικά το Spaghetti Plus!

Μαθητές παρελαύνουν μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στη μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 , Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019 ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Share on FacebookShare on Twitter

Με τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων θα παρελάσουν φέτος από κοινού ανάπηροι πολέμου, μαθητές, σπουδαστές, πρόσκοποι και οδηγοί, για χρονικό διάστημα από 40 ως 60 λεπτά, σύμφωνα με όσα προβλέπει η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Ακόμη, επισημαίνεται πως, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.

Το εορταστικό πρόγραμμα, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, πρέπει να περιλαμβάνει:

α. Την 27η Οκτωβρίου 2021

– Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ κτλ.

– Απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους και οδηγούς στα μνημεία των Ηρώων, προσερχομένων, μετά το πέρας των προηγούμενων εκδηλώσεων.

 

β. Την 28η Οκτωβρίου 2021

– Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στα μνημεία των Ηρώων μετά το πέρας της δοξολογίας.

Σημειώνεται ότι στις πόλεις – έδρες των Περιφερειών και Περιφερειακών Ενοτήτων θακαταθέσουν στεφάνι, επίσης, οι εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις και εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης, εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στην Περιφέρεια ή στην Περιφερειακή Ενότητα.

Στις λοιπές πόλεις, έδρες δήμων το πρόγραμμα κατάθεσης στεφάνων θα καταρτισθεί από την οικεία δημοτική αρχή, τηρούμενης της ισχύουσας υπουργικής απόφασης καθορισμού της σειράς προβαδίσματος.

– Κοινή παρέλαση των αναπήρων πολέμου, μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών μετά τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, διάρκειας 40-60 λεπτών. H χρονική διάρκεια να τηρηθεί αυστηρά.

  1. Ο σημαιοστολισμός ορίζεται γενικός και τριήμερος από την 8η πρωινή ώρα της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου. Το βράδυ της 27ης και 28ης Οκτωβρίου, πόλεις και χωριά θα φωταγωγηθούν.
  2. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορεί να εμπλουτιστεί, ανάλογα με τις τοπικές συνήθειες και τα μέσα που υπάρχουν στη διάθεσή σας. Ειδικά για τους Δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης θα δοθούν ιδιαίτερες οδηγίες.

Ως εκ τούτου, παρακαλούμε να δοθούν έγκαιρα οι απαραίτητες οδηγίες κατά λόγο αρμοδιότητας, για την πληρέστερη οργάνωση και την αρμόζουσα τέλεση του εορτασμού.

Ιδιαίτερα παρακαλούνται:

α. Οι Συντονιστές Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, για την παροχή οδηγιών για τον εορτασμό της εθνικής επετείου στις Υπηρεσίες γενικά που εποπτεύουν, καθώς και στους δήμους της τοπικής αρμοδιότητάς τους, και για την κατάρτιση του προγράμματος κατάθεσης στεφάνων από τις αρμόδιες δημοτικές αρχές.

β. Οι Περιφερειάρχες, για την κατάρτιση του προγράμματος εορτασμού της Εθνικής Επετείου στις έδρες των Περιφερειών και των Περιφερειακών Ενοτήτων, στο οποίο θα ρυθμίζεται εκτός των άλλων και η σειρά κατάθεσης στεφάνων από τους εκπροσώπους των δημοσίων αρχών, οργανισμών, ιδρυμάτων κτλ που μετέχουν στην εορτή, καθώς και η σειρά προβαδίσματος των ανωτέρω, στους χώρους των παρελάσεων και των λοιπών εκδηλώσεων.

Επισημαίνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.

ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

Έβρος: Συνελήφθησαν 3 διακινητές οι οποίοι εμπλέκονται σε δύο διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς λαθρομεταναστών

Επόμενο Άρθρο

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αρχαιολογίας

Επόμενο Άρθρο
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αρχαιολογίας

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αρχαιολογίας

«ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΟΣ» Ο ΠΕΤΣΑΣ!  Για τα φουλ .. δωρεάν οικόπεδα στο Δροσερό  και τη μεθόδευση για το οικόπεδο του Στάμου!

«ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΟΣ» Ο ΠΕΤΣΑΣ! Για τα φουλ .. δωρεάν οικόπεδα στο Δροσερό και τη μεθόδευση για το οικόπεδο του Στάμου!

Σημαντική βελτίωση της απορρόφησης και των διαδικασιών  διαχείρισης των δράσεων ΕΣΠΑ για τις επιχειρήσεις στο 1ο τρίμηνο  λειτουργίας του υποκαταστήματος του ΕΦΕΠΑΕ ΑΜΘ

Σημαντική βελτίωση της απορρόφησης και των διαδικασιών διαχείρισης των δράσεων ΕΣΠΑ για τις επιχειρήσεις στο 1ο τρίμηνο λειτουργίας του υποκαταστήματος του ΕΦΕΠΑΕ ΑΜΘ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ

ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ

RADIO LIFE 92.1

NEXT TV ΘΡΑΚΗ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΚΤΕΛ ΞΑΝΘΗΣ

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ -ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ Μ.Η.Τ.: 232171

  • Elementor #142343
  • Αρχική
  • Δήλωση Συμμόρφωσης
  • Επικοινωνία
  • Μικρές Αγγελίες
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Τηλ: 2541-105-096 & 2541-063-600

© Αδέσμευτη Θράκης

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες

© Αδέσμευτη Θράκης