• Επικοινωνία
Σάββατο, 2 Μαΐου, 2026
Εφημερίδα Αδέσμευτη Θράκης
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες
No Result
View All Result
Εφημερίδα Αδέσμευτη Θράκης
Home Διάφορα

100.000 Ευρώ, πληρώνουν όμως οι…δημότες! Άρειος Πάγος: Υπεύθυνη η ΔΕΥΑΞ για τον προ δεκαετίας θάνατο οδηγού!

23 Νοεμβρίου 2010
in Διάφορα
Share on FacebookShare on Twitter
*Χρήστος Κωνσταντινίδης: «Ο εργολάβος δεν είχε βάλει καλά το φρεάτιο μετά από επισκευές»Έντονες συζητήσεις εξακολουθεί να προκαλεί στη κοινή γνώμη της τοπικής κοινωνίας, η χρηματική αποζημίωση των 100.000 Ευρώ που πλήρωσε ή θα πληρώσει η ΔΕΥΑΞ για τον προ δεκαετίας θάνατο μιας οδηγού, αφού ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι αυτή είναι η υπεύθυνη για τον θάνατο.

Από τη πλευρά τους ο πρώην Πρόεδρος της εταιρείας Χρήστος Κωνσταντίνδης αλλά και ο νυν Πρόεδρος Μανώλης Τσέπελης ισχυρίζονται όμως ότι….δεν φταίει η ΔΕΥΑΞ αλλά ο…εργολάβος!
Τις 100.000 Ευρώ όμως πληρώνουν σε τελική ανάλυση οι…δημότες και η ΔΕΥΑΞ και τι την…ψάχνεις!
-Με το συγκεκριμένο θέμα ασχολήθηκε εκ νέου το XanthiPress, επανερχόμενο με δηλώσεις και συνεντεύξεις των διοικούντων της ΔΕΥΑΞ (νυν και πρώην) που όμως δεν πείθουν και ιδού το ρεπορτάζ που ανήρτησε:
«Την απόφαση μιας υπόθεσης που απασχόλησε επί δεκαετία όλες τις βαθμίδες της δικαιοσύνης εξέδωσε προχθές ο Άρειος Πάγος, κατονομάζοντας την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Ξάνθης (Δ.Ε.Υ.Α.Ξ.) ως υπεύθυνης για το θάνατο γυναίκας οδηγού.
Το ζήτημα αποτελεί από χθες (Παρασκευή) κεντρικό αντικείμενο συζήτησης στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στην τοπική κοινωνία, καθώς το ανώτατο δικαστήριο της χώρας αποφάσισε ότι η Δ.Ε.Υ.Α.Ξ. υποχρεούται να καταβάλλει το ποσό των 100.000 ευρώ ως αποζημίωση στους συγγενείς 64χρονης οδηγού που σκοτώθηκε το 2000. το τραγικό συμβάν έγινε όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε έπεσε σε ανοιχτό φρεάτιο, η οδηγός έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε κολώνα της ΔΕΗ με συνέπεια το θάνατό της. Επικυρώνοντας σχετική απόφαση του Εφετείου, ο Άρειος Πάγος έκρινε πως προέκυψε σαφής υπαιτιότητα των υπευθύνων της Δημόσιας Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ξάνθης, καθώς δεν συντήρησαν το φρεάτιο. Όπως προκύπτει, η σιδερένια σχάρα του φρεατίου είχε αποκολληθεί λόγω φθοράς και είχε μετατοπιστεί το ένα τμήμα της είκοσι ημέρες πριν το τραγικό συμβάν, αλλά ουδείς ασχολήθηκε.
Το δυστύχημα είχε γίνει σε κεντρικό δρόμο της Ξάνθης και συγκεκριμένα στο σημείο που η οδός Σάρδεων συναντά την οδό Σιγάλα. Ένα φρεάτιο ομβρίων υδάτων διαστάσεων 1×1 και βάθους τριών μέτρων ήταν ανοιχτό, καθώς είχε φύγει από τη θέση του το ένα από τα δύο μεταλλικά σκέπαστρα. Οι δύο δεξιοί τροχοί του αυτοκινήτου της άτυχης γυναίκας έπεσαν μέσα στο ανοικτό φρεάτιο, με αποτέλεσμα να σκάσει το λάστιχο και να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου η οδηγός. Έτσι, αφού διήνυσε απόσταση 31 μέτρων, προσέκρουσε σε κολόνα της ΔΕΗ και σκοτώθηκε».

ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΕΠΕΛΗΣ:
Δεν είναι δυνατό να ελέγχουμε 2.500 σχάρες!
Συνομιλώντας με τον σημερινό πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Ξ. Μανώλη Τσέπελη, μας είπε ότι «δεν έχει καλή γνώση της υπόθεσης αφού τότε δεν ήταν πρόεδρος της επιχείρησης» και εξήγησε: «Την υπόθεση αυτή τη βρήκαμε μπροστά μας αργότερα και τελεσίδικα. Γεγονός είναι ότι η Δ.Ε.Υ.Α.Ξ. δεν ήξερε ότι το φρεάτιο είχε σπάσει αποβραδίς (σσ. !) και αυτή η ιστορία είναι κάπως οξύμωρη, γιατί δεν είναι δυνατό να ελέγχουμε δυόμισι χιλιάδες σχάρες και ειδικά μετά το μεσημέρι». Ο σημερινός πρόεδρος και κορυφαίος δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης, κατέληξε λέγοντας: «Το θέμα χειρίστηκε ο τότε πρόεδρος κι εμείς -όταν ήρθε η πρωτόδικη απόφαση- πήγαμε ως τον Άρειο Πάγο. Αυτά γνωρίζω για ένα θέμα που το βρήκα εκ των υστέρων».
Ζητώντας την άποψη του τότε προέδρου της επιχείρησης Χρήστου Κωνσταντινίδη, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η Δ.Ε.Υ.Α.Ξ. δεν είχε ευθύνη, όπως άλλωστε πιστεύουμε» και δήλωσε: «Έγιναν κάποιες επισκευές τότε στον εν λόγω δρόμο και ο εργολάβος που τις έκανε δεν έβαλε καλά τη σχάρα του φρεατίου. Πέρασε ένα βαρύ όχημα και την μετακίνησε, αφού σύμφωνα και με τη μαρτυρική κατάθεση του ιδιοκτήτη ενός περιπτέρου που βρίσκεται απέναντι, η σχάρα ήταν όντως τοποθετημένη πλαγίως. Ήταν και μεγάλη ηλικίας η οδηγός και έγινε το δυστύχημα…».
Ο κ. Κωνσταντινίδης προσθέτει ότι «όπως αποδείχθηκε και στην ακροαματική διαδικασία, δεν είχε πάρει κανείς τηλέφωνο σ’ εμάς να μας ενημερώσει για το γεγονός» και καταλήγει λέγοντας: «Με χιλιάδες φρεάτια στην πόλη, δεν έγινε ποτέ κάτι και ήταν σαφώς μια ατυχής στιγμή. Και τελικά η δικαιοσύνη επιδίκασε αυτά που επιδίκασε για τον θάνατο της γυναίκας».
….

ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ Για το κλείσιμο των Στρατιωτικών Νοσοκομείων Αλεξ/πολης και Ξάνθης!

Επόμενο Άρθρο

Μπρος…βρωμιά και πίσω, Σωματείο και συντεχνίες!

Επόμενο Άρθρο

Μπρος…βρωμιά και πίσω, Σωματείο και συντεχνίες!

Αναζητούνται Οι 98 νέοι εγγεγραμμένοι!

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ

ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ

RADIO LIFE 92.1

NEXT TV ΘΡΑΚΗ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΚΤΕΛ ΞΑΝΘΗΣ

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ -ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ Μ.Η.Τ.: 232171

  • Elementor #142343
  • Αρχική
  • Δήλωση Συμμόρφωσης
  • Επικοινωνία
  • Μικρές Αγγελίες
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Τηλ: 2541-105-096 & 2541-063-600

© Αδέσμευτη Θράκης

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες

© Αδέσμευτη Θράκης