ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Ξάνθη: Εταιρία διαπραγματεύεται με ξενοδόχους την φιλοξενία μεταναστών

Συνεχίζουν οι «υπαρχηγοί» του Τσέπελη να «πιάνουν» δημοτικούς συμβούλους άλλων δημοτικών παρατάξεων, επιχειρώντας να τους…δελεάσουν ώστε να ανεξαρτητοποιηθούν και να στηρίξουν τη σημερινή…ηθική δημοτική αρχή όπως τη χαρακτηρίζει και ο Σάββας Μελισσόπουλος. Μέχρι να τον κράξουν δημόσια..! ΑΛΕΚΤΩΡ

*Μπράβο στη παράταξη ΞΑΝΘΗ για όλους του Σάββα Μελισσόπουλου και τον Φάνη Παπαδάκη που μας ενημερώνει πλέον για οτιδήποτε συμβαίνει στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΞ και δεν αφήνει τίποτα αναπάντητο, ώστε να ενημερώνεται και η τοπική κοινωνία..!

Γιατί είναι φανερό ότι αυτοί που «φώναζαν» τις κάμερες στα Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ τώρα δεν θέλουν να δημοσιοποιούν ούτε το πότε συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο…

Έχουμε άδικο Πρόεδρε Ιπποκράτη Καμαρίδη; Που αντιδράς ακόμη και στο να ενημερώνεις τα ΜΜΕ για τις συνεδριάσεις της ΔΕΥΑΞ και τα θέματα που θα συζητάτε, ενώ επί Σδρέβανου μέχρι και τα…κανάλια καλούσατε όταν υπήρχε κάποιο ενδιαφέρον θέμα προς συζήτηση και ιδίως αυτά που αφορούσαν την πρώην διευθύντρια.

….

*Οχλήσεις σε ξενοδόχους του νομού Ξάνθης μεταξύ των οποίων το Νατάσσα, το ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ στους Τοξότες κλπ έχει ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες εταιρία διαπραγμάτευσης, για την εξερεύνηση της πιθανότητας ξενοδοχεία της Ξάνθης να φιλοξενήσουν πρόσφυγες ή μετανάστες. Άλλωστε, υπάρχει σχετική πρόσκληση της κυβέρνησης προς ιδιώτες, από την οποία μόνο άτυπα εξαιρείται η Θράκη.

(σ.σ. Πάντως για να είμαι ειλικρινής, πρώτοι το θέμα αυτό το αποκαλύψαμε εμείς και ο «Μαχητής» μετά το ψήφισμα που έθεσε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης ο επικεφαλής της Νέας Ξάνθης Πασχάλης Λύρατζης).

…..

*Όπως διαβάζω λοιπόν. Στο ράδιο Χρόνος της Κομοτηνής επί του θέματος τοποθετήθηκε ο πρόεδρος των ξενοδόχων Ξάνθης Ιωάννης Ιερόπουλος, ο οποίος πληροφόρησε ότι οι οχλήσεις από την εταιρία ξεκίνησαν τον Αύγουστο τηλεφωνικά κι όχι με την φυσική παρουσία εκπροσώπων της στην Ξάνθη. Ο ίδιος τους απάντησε ότι οι ξενοδόχοι στους οποίους έχουν γίνει προτάσεις, εκ των οποίων ένας κι ο ίδιος, είναι ανοιχτοί μόνο στο ενδεχόμενο φιλοξενίας «προσφύγων από την εμπόλεμη ζώνη της Συρίας κι όχι λαθρομετανάστες. Μου απάντησαν ότι δεν μπορούν να μας το εγγυηθούν αυτό, γιατί το 90% είναι λαθρομετανάστες!».

*Πάντως ο «Χρόνος» ισχυρίζεται ότι επικοινώνησε με αρκετούς ξενοδόχους που λειτουργούν στην Κομοτηνή, οι οποίοι βεβαίωσαν ότι δεν έχουν δεχθεί τέτοιες οχλήσεις ούτε προτίθενται να λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία τους κατ’ αυτό τον τρόπο στο μέλλον! Ποιος ξέρει τι άλλο θα δούμε από δω και πέρα για το μέλλον της περιοχής μας.

…..

*Συνάντηση κτηνοτροφικών συλλόγων ΑΜΘ με τον υπουργό ΑΑΤ κ.Μ.Βορίδη.

Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν:

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε χθες συμφωνήθηκε συνάντηση του Υπουργού ΑΑΤ κ.Μ. Βορίδη με εκπροσώπους των κτηνοτροφικών συλλόγων της ΑΜΘ για τις 22/11/19 στις 13:00 στο ΥΠΑΑΤ.

Για τα συνάντηση μας ενημέρωσαν τα Δ.Σ. των Κτηνοτροφικών συλλόγων ΑΜΘ:

Ήτοι:

 • ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ.Κ.ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ ΤΗΛ.6972896984
 • ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ.ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ ΤΗΛ.6932759101
 • ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΗΛ.6972409960
 • ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν.ΞΑΝΘΗΣ ΤΗΛ.6972316281
 • ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ. ΙΑΣΜΟΥ ΤΗΛ.6936924070
 • ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΤΗΛ.6973036466
 • ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΘΡΑΚΩΝ ΑΜΝΟΣ ΤΗΛ.6906899820
 • ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΡΡΙΑΝΩΝ ΤΗΛ.6931000798

………

*Οργανωτική επιτροπή για την σειρά της παρέλασης στο Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2020 θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου.

Η πρόσκληση του Κέντρου Πολιτισμού αναφέρει για την συγκεκριμένη σύσκεψη τα παρακάτω:

«Καλούνται οι πολιτιστικοί σύλλογοι σε σύσκεψη Οργανωτικής Επιτροπής την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 19:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Ξάνθης, για τη συζήτηση και ψήφιση, των θεμάτων που τέθηκαν στην προηγούμενη (21.10.2019) συνεδρίαση, ως εξής:

 1. Κλήρωση σειράς καρναβαλικής παρέλασης την τελευταία εβδομάδα: ΝΑΙ ή ΟΧΙ.
 2. Διατήρηση των ομάδων, γκρουπ, εντός των οποίων θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση: ΝΑΙ ή ΟΧΙ.
 3. Κατάργηση των βραβεύσεων: ΝΑΙ ή ΟΧΙ.

Παρακαλούνται όσοι σύλλογοι δεν έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στην καρναβαλική παρέλαση, να το δηλώσουν εγκαίρως.»

…..

*Στην Πρώτη Σερρών και στην ΟΙΚΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, παραβρέθηκε την Κυριακή 3 Νοεμβρίου ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κος Χρήστος Μέτιος, προσκεκλημένος από την οργάνωση «Δίκτυο Πόλεων Μεγαλέξανδρου», στα πλαίσια παρουσίασης της φιλοσοφίας και του σχεδιασμού της θεματικής δικτύωσης Μακεδονικών περιοχών με αντίστοιχους ομοειδείς ή μη προορισμούς ανά τον κόσμο.

Το «Δίκτυο Πόλεων Μεγαλέξανδρου» αποτελεί μία σύμπραξη Μακεδονικών πόλεων και περιοχών, οι οποίες αναπτύσσουν πολιτιστικές, αθλητικές και τουριστικές δράσεις  με σκοπό να μετατρέψουν την ιστορία σε λόγο αναπτυξιακής τροχιάς.

….

*Από το βήμα της εκδήλωσης, ο κος Μέτιος δήλωσε την έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στο έργο του «Δικτύου» εκτιμώντας παράλληλα ότι τα οφέλη από ένα τέτοιο εγχείρημα θα είναι όχι μόνον ιστορικά και πολιτιστικά αλλά και αναπτυξιακά.

(σ.σ. Τελικά όλοι αναγνωρίζουν το έργο του Εθνάρχη εκτός από τον αντ’ αυτού αντιδήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Φανουράκη που καταψήφισε και την ανέγερση Ανδριάντα στη πόλη της Ξάνθης ως επικεφαλής της Κοινωνίας Δημοτών.

Πως γίνεται αυτό, το γνωρίζει μόνο ο ίδιος.)

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ