Χαμός για μια ακόμη φορά στην Ξάνθη αφού αλλοδαπός λαθρομετανάστης για να μη συλληφθεί όταν τον σταμάτησαν για έλεγχο αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και προσέκρουσε με το αστυνομικό υπηρεσιακό όχημα. Στη συνέχεια ταχύτητα, εκτράπηκε της πορείας του ακινητοποιήθηκε στα…χωράφια! Και δεν γίνεται πρώτη φορά τέτοιο ατύχημα…
ΑΛΕΚΤΩΡ
*Συνεχίζει την περιοδεία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης , με επόμενους σταθμούς και αυτήν την εβδομάδα έρχεται στην ΑΜΘ!
Έτσι σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα που έχει εκδοθεί:
Την Τρίτη 14 Μαΐου θα βρίσκεται στην Κομοτηνή όπου και θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης και στη συνέχεια, αλλά και την επόμενη ημέρα 15 Μαΐου, θα περιοδεύσει σε Ξάνθη, Δράμα και Καβάλα.
…..
Tην Τετάρτη 15 Μάη επισκέπτεται την Ξάνθη η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Ελένη Γερασιμίδου. Το πρόγραμμα
Tην Τετάρτη 15 Μάη θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Ξάνθη η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Ελένη Γερασιμίδου.
Στα πλαίσια της περιοδείας θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις στο παραδοσιακό καφενείο «Κασκαρίκα»
Με καλλιτέχνες της πόλης στις 17:30’
Με πολιτιστικούς συλλόγους και συλλόγους Ποντίων στις 20:00΄
…..
*Εκδήλωση – συνάντηση στη Ξάνθη του του Υποψηφίου Ευρωβουλευτή Βασίλη Κοντοζαμάνη την Τρίτη 14/5/2024 (17.30). Διαβάστε το ρεπορτάζ.
Εκδήλωση συνάντηση διοργανώνει στη Ξάνθη Τρίτης 14 Μαίου ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Βασίλης Κοντοζαμάνης με θέμα ομιλίας του, “Στην Ευρώπη με τις αξίες μας”, σε γνωστό καφέ της πόλης στην οδό Μιχαήλ Βόγδου 18α στις 17.30
Την εκδήλωση διοργανώνει η Διοικούσα Επιτροπή της Ν.Δ. Ν. Ξάνθης. (Δ.Ε.Ε.Π. ΞΑΝΘΗΣ)
*Ο Σύλλογος Μονογονεϊκών Οικογενειών – ΣΤΗΡΙΖΩ, με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, γιόρτασε και τίμησε την μητρότητα, προσφέροντας λουλούδια, στην κεντρική πλατεία Ξάνθης!
«Ευχόμαστε σε όλες τις μητέρες Χρόνια Πολλά, με υγεία και δύναμη, για να μπορούν να ανταποκρίνονται με επιτυχία στον δύσκολο και απαιτητικό ρόλο τους!» τονίζεται σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα.
-Ιδού και μα χαρακτηριστική φωτογραφία των μελών του συλλόγου!
……….
«Από χθες Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 η ψηφιακή κάρτα μπήκε στις μικρές επιχειρήσεις και το λιανεμπόριο που απασχολούν από 1 ως 10 εργαζόμενους, κατηγορία δηλαδή που υπάγονται όλοι οι αδειούχοι πωλητές των λαϊκών αγορών».
Αυτό σημειώνεται σε ανάρτηση της Παναττικής Ομοσπονδίας Πωλητών Λαϊκών Αγορών στην ηλεκτρονική της σελίδα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ειδικότερα, στον κλάδο των λαϊκών αγορών, αλλά και σε κάθε άλλου είδους επιχείρηση που οι εργαζόμενοι δεν ξεκινούν ή ολοκληρώνουν την ημερήσια απασχόλησή τους από την έδρα του αδειούχου πωλητή – εργοδότη τότε ο μηχανισμός της ψηφιακής κάρτας εργασίας διαφοροποιείται, αφού αυτή εφαρμόζεται μόνο για εργαζόμενους με φυσική παρουσία στην έδρα της επιχείρησης.
Στην περίπτωση λοιπόν κατά την οποία δεν υφίσταται χτύπημα κάρτας κατά την έναρξη, ή/και κατά τη λήξη της απασχόλησης των εργαζομένων στον κλάδο, λόγω της φύσης του αντικειμένου της εργασίας, αφού καθημερινά στήνεται ο πάγκος σε διαφορετικό σημείο, τεκμαίρεται ως ωράριο εργασίας για τη συγκεκριμένη ημέρα, το δηλωθέν στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ημερήσιο ωράριο εργασίας.
….
*Εύλογο είναι, ότι σε περίπτωση διενέργειας ελέγχου από την Επιθεώρηση Εργασίας, εφόσον βρεθεί εργαζόμενος απασχολούμενος εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας, χωρίς να έχει προηγηθεί καταχώρηση της εν λόγω απασχόλησης, στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ, επιβάλλονται οι σχετικές κυρώσεις όπως αυτές προβλέπονται στην οικεία νομοθεσία. Σε κάθε περίπτωση ο Επιθεωρητής λαμβάνει υπόψη την ειδικότητα και τους όρους σύμβασης του εργαζόμενου.
Σε περίπτωση προσέλευσης μετά τη δηλωμένη έναρξη του ωραρίου, ή αποχώρησης πριν τη δηλωμένη λήξη του ωραρίου, κρίνεται απαραίτητη η σήμανση της κάρτας (εφόσον η προσέλευση καθώς και η αποχώρηση είναι εντός του προκαθορισμένου ωραρίου). Η ανωτέρω σήμανση κρίνεται απαραίτητη , μεταξύ άλλων και για λόγους ασφάλειας δικαίου του εργαζόμενου (π.χ. εργατικό ατύχημα).
….
*Καταχειροκροτούμενος και υπό τους ήχους του αλβανικού ύμνου μπήκε στην αίθουσα στο Κλειστό Γαλατσίου ο Έντι Ράμα, κατά την προεκλογική φιέστα στην Αθήνα ένα χρόνο μετά τη σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη.
Συγκεκριμένα ξεκινώντας, ο Έντι Ράμα απάντησε στο προειδοποιητικό μήνυμα του Φρέντι Μπελέρη ότι «ήρθε στην Ελλάδα για να προκαλέσει», απάντησε χαρακτηριστικά «δεν ήρθα για να προκαλέσω, ήρθα για να συναντήσω τον λαό μου».
….
*Σημειώνεται ότι μέσα από τις φυλακές Φιέρι ο Φρέντι Μπελέρης έστειλε το εξής μήνυμα για τους πανηγυρικούς εορτασμούς: «Θέλει να προκαλέσει την Ελλάδα, να κάνει επίδειξη δύναμης στο εσωτερικό της Αλβανίας και να κάμψει το ηθικό των Ελλήνων της περιοχής. Δεν θα τα καταφέρει. Με την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια του Ελληνισμού, δεν μπορεί να παίξει κανείς».
…
*Στην ομιλία του ο Έντι Ράμα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν όσοι μετανάστευσαν προς την Ελλάδα.
«Αλλάξαμε τα ονόματά μας κ τη θρησκεία μας για να μας δεχτούν. Οι Αλβανοί της Ελλάδας δεν παραδοθήκαμε ποτέ. Παλέψαμε για να μην είμαστε πια ξένοι σε αυτή τη χώρα.
Παλέψαμε και νικήσαμε. Έλληνες και Αλβανοί είμαστε οι Ευρωπαίοι της Ελλάδας.
Πήραμε σπίτια, επιχειρήσεις και πληρώνουμε φόρους. Οι Αλβανοί της Ελλάδας δεν θα γυρίσουν ποτέ τον χρόνο πίσω. Όπως η Ελλάδα έχει ανάγκη τους Αλβανούς, έτσι κ οι Αλβανοί την Ελλάδα. Η Μπουμπουλίνα είχε καταγωγή από Αλβανία. Η αγάπη μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών πρέπει να υπάρχει γιατί ζούμε εδώ».
-Πάλι καλά που δεν θυμήθηκε ότι ο Αλής Πασάς όχι μόνο ήταν Αλβανός, αλλά και ξεσηκώθηκε κατά των … Τούρκων με συμμάχους τους Έλληνες τότε, για να γίνει…Σουλτάνος στη θέση του ….Σουλτάνου! Πάλι Καλά…!
…..
*Σημειώνω ότι λόγω της επίσκεψης του Έντι Ράμα στην Αθήνα την Κυριακή,
επιστρατεύτηκαν πάνω από 1000 αστυνομικών (ΔΙ.ΑΣ. ΜΑΤ, ΟΠΚΕ), drones έστελναν απευθείας εικόνα στην ΕΛΑΣ, εκπαιδευμένα σκυλιά που «χτένιζαν» την περιοχή, ενώ ενισχύθηκε ιδιαίτερα το δίκτυο πληροφοριών.
Κι ένα τελευταίο.
Η αντιπροσωπεία του Έντι Ράμα αποτελούνταν από 150 άτομα, στελέχη του υπουργικού συμβουλίου, βουλευτές και 50 δημοσιογράφους.
-Δεν ξέρω για τους υπόλοιπους, αλλά λεφτά πάντως…. υπάρχουν και άφθονα όπως φαίνεται στην Κυβέρνηση της Αλβανίας!
Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ