ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Σήμερα στις 20:00 θα συζητηθεί το θέμα της ΔΕΥΑ Αβδήρων στο δημοτικό συμβούλιο

Τελικά ο «Βασιλιάς-πειρατής» με ποιο ψηφοδέλτιο θα κατέβει στις επόμενες δημοτικές εκλογές, στη περίπτωση που αποφασίσει να κάνει μεταδημότευση στη Ξάνθη;  Με το ψηφοδέλτιο του Δημάρχου, με το ψηφοδέλτιο του Λύρατζη, ή με το ψηφοδέλτιο των…Πειρατών; Γιατί μπορεί να δούμε και τέτοιο δημοτικό ψηφοδέλτιο!
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Με ένα ευχαριστήριο καρδιάς μέσα από το fb για τον διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ξάνθης Φίλιππο Φιλίππου ξεκινάω σήμερα τη στήλη μου. Είναι από την παλιά μας συνεργάτη στη Θρακική Σκηνή και στο ράδιο Life 921 fm Κατερίνα Μαυρομάτη και αναφέρει τα παρακάτω:

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε δημόσια την ευγνωμοσύνη μας, στο Διευθυντή Χειρουργικής του Νοσοκομείου μας κ. Φ. Φιλίππου, για την άριστη αντιμετώπιση και το ανθρώπινο ήθος με το οποίο αντιμετώπισε την περίπτωση της μητέρας μας, η οποία χρειάστηκε να νοσηλευτεί τις τελευταίες μέρες στο Γενικό Νοσοκομείο της Ξάνθης. Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν στην περιπέτειά μας και ιδιαιτέρως, τον χειρουργό κ. Γεωργίου για την προσπάθεια που κατέβαλε, τον αναισθησιολόγο κ. Γεωργιάδη για τη συμπαράσταση και συνεχή ενημέρωση και τη χειρουργό κα Ευτέρπη Βαραδά, για την καθημερινή παρακολούθηση και το ενθαρρυντικό χαμόγελό της.

Εύχομαι η γέννηση του Χριστού να είναι το προμήνυμα για μία χρονιά διαφορετική, όμορφή, με λιγότερα προβλήματα και περισσότερες φωτεινές εικόνες.

Κατερίνα Μαυρομάτη

…..

*Μπράβο του. Όπως πληροφορήθηκα λοιπόν, μετά από ενέργειες και παρεμβάσεις του Περιφερειακού συμβούλου Ξάνθης και πολιτευτή της Ν.Δ. Ιρφάν Χατζηγκενέ, τοποθετήθηκε φωτεινός σηματοδότης στον οικισμό Θερμών όπου είχαν σημειωθεί πολλά ατυχήματα λόγω της ταχύτητας των οχημάτων.

Ιδού και το σχόλιό του στο fb ταυτόχρονα με τα συγχαρητήριά μας:

«Ακόμη μια φορά, καταφέραμε να ακουστεί η φωνή μας και να γίνει πραγματικότητα το αίτημά μας! Σε λίγες μέρες θα τοποθετηθεί φωτεινός σηματοδότης, για τη διέλευση των οχημάτων με χαμηλή ταχύτητα, στον οικισμό των Θερμών. Τα παιδιά αλλά και όλοι όσοι κυκλοφορούν εντός της κατοικημένης περιοχής, θα είναι πλέον ασφαλείς»

….

*Σήμερα και ώρα 20:00 συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αβδήρων για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1.Συζήτηση για τη λειτουργία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης  Αβδήρων (Δ.Ε.Υ.Α.Α.) (εισηγητής: Δήμαρχος)

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Μαυρίδης Νικόλαος

…………

* Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ανακοινώνει την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των 7.297 επενδυτικών σχεδίων που υποβλήθηκαν στην δράση «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων». Η υψηλή επενδυτική ζήτηση και η ανάγκη να υποστηριχτούν όσον το δυνατόν περισσότερα βιώσιμα και ποιοτικά επενδυτικά σχέδια οδήγησε στην απόφαση για αύξηση της διαθέσιμης δημόσιας  χρηματοδότησης, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το Σεπτέμβριο.

Στην  αρχική διαθέσιμη δημόσια δαπάνη από το ΕΠΑΝΕΚ προστέθηκαν, σύμφωνα με την 4η Τροποποίηση της Πρόσκλησης, 100 εκατομμύρια ευρώ από πόρους 11 Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων και παράλληλα διπλασιάστηκε η χρηματοδότηση από το ΕΠΑΝΕΚ από 120 σε 240 εκατ. ευρώ.

…..

*Αθροιστικά, η  συνολική δημόσια δαπάνη μαζί με την υπερδέσμευση ανέρχεται σε 411.552.544 ευρώ, δίνοντας τη δυνατότητα για ένταξη 2.527  επενδυτικών σχεδίων συνολικού επιλέξιμου επιχορηγούμενου  προϋπολογισμού 802.181.500 ευρώ, εκ των οποίων 1.786 εντάσσονται στο ΕΠΑΝΕΚ  και 741 εντάσσονται στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα.  Τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθούν τα αποτελέσματα στις ιστοσελίδες των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων.

………

*Σε δήλωσή του ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης αναφέρει: «Το μεγάλο ενδιαφέρον για εντάξεις και ο τριπλασιασμός της δημόσιας χρηματοδότησης δίνουν το στίγμα των προσδοκιών στις οποίες ανταποκρίνεται η κυβέρνηση. Η δράση αποτελεί μια πολύ σημαντική ευκαιρία για την αξιοποίηση δημόσιων και κοινοτικών πόρων στην ανάπτυξη τουριστικών επενδύσεων με  πολλαπλασιαστικά  οφέλη για την οικονομία και την ουσιαστική στήριξη της απασχόλησης στη χώρα και τις περιφέρειές της.»

………

*Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης (master plan) που θα εκπονήσει ο Δήμος Καβάλας για την αξιοποίηση των καπναποθηκών της πόλης, θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 74.400 ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Το σχέδιο προβλέπει την αποτύπωση όλων των καπναποθηκών της Καβάλας, ιδιωτικών και δημόσιων, την κατηγοριοποίησή τους με βάση τα χαρακτηριστικά τους και την αναζήτηση ενός βιώσιμου μοντέλου διαχείρισής τους. Προβλέπει επίσης την κατάρτιση ενός επιχειρηματικού σχεδίου για την αξιοποίηση μιας καπναποθήκης που θα επιλεγεί.

Στόχος είναι να γίνει ευκολότερη η εξεύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων και πιθανών επενδυτών ώστε οι καπναποθήκες της Καβάλας να αξιοποιηθούν και να αποτελέσουν πόλους τοπικής ανάπτυξης.

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ