ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Πως σχολίασε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ την κυβέρνηση των 54 υφυπουργών και Υπουργών

Κάποιοι νομίζουν ότι επειδή έγινε Υφυπουργός ο Στάθης Γιαννακίδης, θα κάνει παρεμβάσεις υπέρ τους και θα… «πλουτίσουν»; Όνειρα θερινής νυκτός, διότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν είναι από αυτούς που τάζει αλλά δεν είναι κι από αυτούς που κάνει θελήματα! Από το πολύ στενό του περιβάλλον το μήνυμα κι όσοι δεν το έλαβαν…πρόβλημά τους!
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Πικαρισμένος ο Σγουρίδης που δεν έγινε Υπουργός ή έστω…Υφυπουργός; Ενώ παρέμεινε ο Τέρενς Κουικ και πάει και για….ισόβια σύνταξη;

-Δημόσια δεν το δείχνει…Τι λέει η όμως η «ψυχούλα» του μόνο ο ίδιος και η Χρύσα Ούτση ξέρουν….

Α και η κυρία Ελένη Κιοσσέ που τον «ακολουθεί» όπου κι αν πάει…

….

*Ιδού λοιπόν πως σχολίασε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ την κυβέρνηση των 54 υφυπουργών και Υπουργών σε γραπτό μήνυμά του:

«Ο πρώτος μεταμνημονιακός ανασχηματισμός αποτελεί το εφαλτήριο για την νικηφόρα πορεία της κυβέρνησης.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με τις προσχωρήσεις αποτελούν έμπρακτα το πατριωτικό και κοινωνικό κέντρο που στόχο έχει το Κίνημά μας να γίνει πιο δυνατό, με στέρεες κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες.

Το τέλος των μνημονίων είναι η αφετηρία για την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες απέδειξαν ότι αποτελούν τον πυλώνα σταθερότητας, συμμετέχοντας καθοριστικά στη μεγάλη και δύσκολη αυτή προσπάθεια να επιστρέψει η πατρίδα μας στην κανονικότητα και να  απαλλαγεί από τη σκληρή επιτροπεία.

Είμαι σίγουρος  ότι ο ελληνικός λαός στο τέλος της τετραετίας θα μας αναγνωρίσει αυτή την προσπάθεια και θα μας οδηγήσει πιο ισχυρούς στη Βουλή».

……

*Μπορεί να μην τον είδαν πολύ, αλλά ο πρώτος που πήγε στη Θεία Λειτουργία στην εκκλησία των Νεκροταφείων για το Μνημόσυνο του Αλέξανδρου Μπαλτατζή αλλά και ο πρώτος που έφυγε αφού άναψε ένα κερί και κάθισε αρκετή ώρα, ήταν ο γιατρός Γιάννης Αγκόρτσας…

……

*Για πρώτη ίσως φορά πάντως φέτος, είχε τόσο κόσμο το Μνημόσυνο για τον Αθάνατο Αγροτικό Ηγέτη, ενώ παρέστη σε αυτό και η επί χρόνια γραμματέας του Νίνα Ζωγράφου που μίλησε μάλιστα με συγκίνηση για τον Πρόεδρο και φωτογραφήθηκε με τον Πάνο Παπαδόπουλο, που μαθήτευσε στα πρώτα χρόνια της δημοσιογραφίας του στο πλευρό του, από το 1981 μέχρι και το 1987

-Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις…

……

*Φυσικά αυτός που δέχτηκε τα χρόνια πολλά όλων και τις ευχές των παρευρισκομένων, ήταν ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Ξάνθης  Αλέξανδρος Κοντός…

Δεν προλάβαινε χθες να κάνει χειραψίες και να σηκώνει τηλέφωνα..

…..

*Να σημειώσω επίσης ότι  τις ευχές όλων στο χθεσινό Μνημόσυνο για τον Αλέξανδρο Μπαλτατζή δέχτηκε και ο εορτάζων πρώην αντιδήμαρχος Αλέξανδρος  Κυριακίδης!

…..

 

*Καλό νέο. Διαβάστε το παρακάτω δελτίο τύπου: Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας ιδρύεται Κέντρο Ημέρας για τους πάσχοντες από άνοια στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Η χρηματοδότηση θα γίνει αρχικά από πόρους των Π.Ε.Π. και ανέρχεται στο ποσό των 300.000 ευρώ για 18 μήνες και στη συνέχεια από τον κρατικό προυπολογισμό του Υπουργείου Υγείας. Το κέντρο θα απασχολεί προσωπικό από 8 άτομα.

Οι πάσχοντες από άνοια χρειάζονται συνεχή, επιμελή, επίπονη και ψυχοφθόρα  για τους συγγενείς φροντίδα. Η δημιουργία του Κέντρου Ημέρας θα ανακουφίσει τις οικογένειες των πασχόντων και θα βελτιώσει το επίπεδο ζωής τους.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
Π.Γ.Ν.ΕΒΡΟΥ
Δρ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ

………

*Από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης ξεκινά η σύνδεση με το Φυσικό Αέριο σε 27.869 νέους οικιακούς πελάτες, σε 4.833 εμπορικούς πελάτες και σε 82 βιομηχανίες στο πλαίσιο της επέκτασης του δικτύου.

Το πενταετές πρόγραμμα ανάπτυξης από το 2018 έως το 2022, της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας προβλέπει επενδύσεις 190,8 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ (50 %), δανεισμό (40 %) και ίδια κεφάλαια της εταιρείας.

…..

*Ειδικότερα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης θα συνδεθούν οι Δήμοι Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Κομοτηνής, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας. Στα δίκτυα πρόκειται να συνδεθούν 7.639 Οικιακοί, 1.685 Εμπορικοί και 33 Βιομηχανικοί νέοι Τελικοί Πελάτες.

Το κόστος εγκατάστασης είναι 52.952.990 ευρώ.

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ