ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Ποιοι θέλουν να “καθαρίσουν” τον Δημαρχόπουλο…

«Βουίζει» ο τόπος από χθες από τη μια για τον… «έντιμο» Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Ζαγναφέρη  που ήθελε να  γίνει και…Περιφερειάρχης, προφανώς για να μετεξελιχτεί σε …χειρότερο Μέτιο! Κι από την άλλη οι….άλλοι που βολεύτηκαν όσο κανείς κινούμενο αθόρυβα αλλά…ουσιαστικά! Και μιλάμε για πολύ χρήμα…
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται περίτρανα και χειροπιαστά ότι όποιος χλευάζει και υβρίζει τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη ή βάζει «γλείψιμο» τον Τσέπελη και είναι κάθε μέρα στο γραφείο του…υπερ-αμείβεται!

….

*Βέβαια στο όλο κόλπο δεν είναι μόνο ο Ζαγναφέρης, αλλά και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, με τον οποίο υποτίθεται  είναι…στα μαχαίρια, ενώ τους καλύπτει και ο Φώτης Καραλίδης…

-Προφανώς ένεκα Στάμου Τριμίτζιου!

….

*Κι από πάνω αυτοί οι κύριοι έχουν το θράσος να υβρίζουν και να κάνουν κριτική σε όλους τους άλλους…

-Προκειμένου οι ίδιοι να «αρμέγουν» βέβαια από την γαλάζια εξουσία ….τις απευθείας αναθέσεις!

……

*Τι συνδέει βέβαια όλους αυτούς τους «κυρίους» που έγιναν μια ομάδα; Και αναφέρομαι στον Ζαγναφέρη, στον Μέτιο, στον Καραλίδη και την «ομάδα» Τσέπελη που την οποία στηρίζουν με …αναθέσεις ο καθείς με τον τρόπο του;

Μα να «καθαρίσουν» τον… Δημαρχόπουλου που επίσης όμως τους ευνοεί! Αλλά δεν ικανοποιεί πλήρως σε αυτά που απαιτούν!

……

*Καλό θα είναι ο σημερινός αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης κ.Σταμπουλής να κρατάει ίσες αποστάσεις από τα ΜΜΕ κι όχι να κάνει τα «κόλπα» των προκατόχων του….

Καλοπροαίρετα το λέω, γιατί δεν θέλω να πιστέψω αυτά που μου μετέφεραν κάποιοι…

…….

*Το τέλος της συνεργασίας του Νοσοκομείου Ξάνθης με τους εργολάβους φύλαξης, καθαριότητας και σίτισης ανακοίνωσε ο διοικητής του, Αχιλλέας Γερόπουλος μιλώντας στο Κόκκινο Καβάλας.

….

*Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για πέντε μόνιμες θέσεις εργασία στον τομέα της φύλαξης, οι οποίες θα προστεθούν στις πέντε που υπάρχουν ήδη (ανανέωσαν τη μονοετή σύμβαση τους για έξι μήνες). Σύμφωνα με τον κ. Γερόπουλο τις επόμενες βδομάδες θα ολοκληρωθεί η συνεργασία του νοσοκομείου με τους εργολάβους καθαριότητας και σίτισης και οι επιλαχόντες του διαγωνισμού (έχει ολοκληρωθεί) θα πιάσουν δουλειά.

….

*Εξάλλου, εκτός από την αύξηση του προσωπικού θα υπάρξει και αναβάθμιση παροχής υπηρεσιών με την «προσθήκη» στο δυναμικό του ιδρύματος ενός μαγνητικού τομογράφου. Ο διοικητής, αφού ευχαρίστησε τον Ανδρέα Ξανθό και τον Παύλο Πολάκη σημείωσε τη σπουδαιότητα μίας τέτοιας προσθήκης η οποία θα κάνει το νοσοκομείο της Ξάνθης «το μοναδικό νοσοκομείο με 220 κρεβάτια που θα ‘χει μαγνητικό τομογράφο». Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί από το Νοσοκομείο Ξάνθης και προϋπολογίζεται στις 900 χιλιάδες ευρώ.

*Μία νέα δράση ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού και των ερευνητικών υποδομών σε παραμεθόριες και νησιωτικές Περιφέρειες της χώρας καθώς και σε Περιφέρειες που χρήζουν ενίσχυσης των επιδόσεών τους στην έρευνα και τεχνολογική ανάπτυξη πρόκειται να υλοποιηθεί από τον Τομέα Έρευνας και Καινοτομίας του ΥΠΠΕΘ και τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

….

*Τα ερευνητικά έργα της παρούσας προκήρυξης θα υλοποιηθούν από Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, Ερευνητικά Πανεπιστημιακά Ινστιτούτα (ΕΠΙ) και Ερευνητικά Κέντρα-Ινστιτούτα στις αντίστοιχες Περιφέρειες εμπλουτίζοντας τις ερευνητικές δραστηριότητες που διεξάγονται σε αυτά και ενδυναμώνοντας ή επεκτείνοντας τις υφιστάμενες υποδομές και εξοπλισμό.

…..

*Οι Περιφέρειες αυτές είναι οι: Βόρειο Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Δυτική Μακεδονία, Ήπειρος, Ιόνια Νησιά, Νότιο Αιγαίο, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησος. Ενδεικτικά, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης προβλέπεται να κατανεμηθούν 13 εκ. € (15,6 εκ. € με δυνατότητα αύξησης 20%), 12 εκ. € (14,4 εκ. €) στην Ήπειρο, 8 εκ. € (9,6 εκ. €) στο Βόρειο Αιγαίο, 4 εκ. € (4,8 εκ. €) στη Δυτική Μακεδονία και 3 εκ. € (3,6 εκ. €) στη Στερεά Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη δράση συμβάλλει στην εξομάλυνση των περιφερειακών ανισοτήτων και εντάσσεται στη ευρύτερη πολιτική της Κυβέρνησης για την στήριξη του επιστημονικού δυναμικού της χώρας με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους ερευνητές και επιστήμονες.

….

*Τελικά οι καλύτεροι…υποστηριχτές των νυν υποψηφίων Περιφερειαρχών και πρέπει να το ομολογήσουμε όλοι μας, είναι η…σημερινή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!

……

*Με απόφαση του Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης του Δήμου Ξάνθης και για σήμερα Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 για την ασφάλεια και προστασία των μαθητών λόγω συνέχισης των ακραίων καιρικών φαινομένων χιονόπτωσης και  παγετού.

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ