ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Παρουσιάστηκε στο Παρίσι επέμβαση καταρράκτη που έγινε στην Ξάνθη

Δήμαρχος Τσέπελης και το…2023! Έχοντας στο πλευρό του όλους τους «Τούρκους» -όπως δηλώνουν- Κιμμεριώτες δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους ο σημερινός Δήμαρχος υποδέχτηκε χθες τον Τούρκο Πρόξενο. Πραγματικά  άφεριμ…Άπαιχτος ο Εμμανουήλ!
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Βιάζεται όπως  μαθαίνω ο Μανώλης  Φανουράκης να ρθούν στο δημοτικό συμβούλιο οι αλλαγές των νέων Διοικήσεων στη ΔΕΥΑΞ και στους Οργανισμούς του Δήμου Ξάνθης.

Όπου ωστόσο για να οριστούν εκπρόσωποι των εργαζομένων θα πρέπει να γίνουν γενικές συνελεύσεις για να τον εκπρόσωπό τους! Και αισθάνεται μάλιστα τόσο δυνατός…που όταν τον ρώτησαν, «τον Γαλανόπουλο τον ρώτησες;»

-Καλύτερα να μην σας αποκαλύψω την απάντησή του! Κι όσο για τον Μπούτο; Κι αυτός…προσοχή κάθεται! Στον Φανουράκη! Κι όχι στον Τσέπελη…

*Ποια ήταν η άποψη της παράταξης ΑΓΑΠΗ για την Ξάνθη Μας για την πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης. Απογοήτευση και…μαυρίλα αν κατάλαβα καλά από το περιεχόμενο…

Ιδού αυτούσια η ανακοίνωση εμφανώς δια χειρός Μιχάλη Σπανίδη:

«Ελπίζαμε η 26 Μαΐου 2019 να είχε συνετίσει κάποιους,
που από καιρού αθέατοι,
μάχονται να διασώσουν την ορατότητα της σορού τους.
Ματαίως οι ελπίδες μας.
Τετάρτη βράδυ στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης της 18ης του Σεπτέμβρη,
σταθήκαμε ευπρεπώς και συνειδητά τίμιοι,
στα υψίπεδα στασίδια του καλλιμάρμαρου,
πάνω και γύρω από την δεξαμενή του προεδρείου,
με παντού έντονη την αίσθηση της ενδοεπικοινωνίας.
Προσπαθήσαμε, να δούμε αν η Πόλη ανανεώθηκε,
όχι τόσο σε πρόσωπα αλλά όσο σε ερμηνείες.
Ατυχήσαμε.
Μεγαλεπήβολα σχέδια ενός έργου επαύξησης
του διαφυγόντα εαυτού,
Καθώς,
Πολυλογάς ο βίος τους στο μικρόφωνο της λήθης,
ήρθε η πρώτη καταιγίδα κατά την ψηφοφορία για τον ορισμό εκπροσώπησης στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας
Η συνέχεια προσεχώς….
Συνδυασμός
Αγάπη για την ΞΑΝΘΗ μας»

………

*Σε επιστημονικό συνέδριο στο Παρίσι παρουσιάστηκε μια σπάνια επέμβαση του καταρράκτη που πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.

Πολλά μπράβο στην παρ΄ ολίγον υποψήφια βουλευτή της Ν.Δ. και τρομερή γιατρό Δεσποινα Σταμπουλη που χθες στο fb δημοσίευσε τα παρακάτω:

«Με επιτυχία παρουσιάσαμε στα πλαίσια του 37ου συνεδρίου ESCRS στο Παρίσι, την χειρουργική τεχνική αντιμετώπισης ενός σπάνιου περιστατικού επέμβασης του καταρράκτη, που πραγματοποιήθηκε με πλήρη επιτυχία στην οφθαλμολογική κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης».

………..

*Το θέμα του χρυσού απασχόλησε την προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης επί μια ώρα, με αφορμή ένα αίτημα που δέχθηκε το προεδρείο και αφορούσε την διεξαγωγή έκτακτης συνεδρίασης με αποκλειστικό θέμα την επένδυση Χρυσού.

Το αίτημα υπέγραφαν 21 δημοτικοί σύμβουλοι (14 της παράταξης Λαμπάκη, 4 της Λαϊκής Συσπείρωσης, 2 της παράταξης Λαζόπουλου και ο Παύλος Μχαηλίδης) .Ωστόσο η κατάθεσή του αιτήματος πυροδότησε αντιδράσεις από τους υπόλοιπους 19 Συμβούλους οι οποίοι έκαναν λόγο για δόλο καθώς όπως ανέφεραν δεν κλήθηκαν να συνυπογράψουν το αίτημα.

….

*O πρόεδρος του ΔΣ Δημήτρης Κολιός πρότεινε να γίνει επικαιροποίηση της παλαιότερης αρνητικής θέσης του δημοτικού συμβουλίου στο θέμα του Χρυσού κάτι όμως που δεν έγινε δεκτό από τους 21 υπογράφοντες το αίτημα οι οποίοι ζητούσαν να συζητηθεί το θέμα σε ειδική συνεδρίαση προκειμένου να ακουστούν όλες οι απόψεις.

Μετά από τις τοποθετήσεις των παρατάξεων αποφασίστηκε το θέμα να συζητηθεί σε ειδική συνεδρίαση στις 25 Σεπτεμβρίου στις 7μμ .

……

*Στο μικροσκόπιο της επιτροπής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος μπαίνουν 49 άρθρα, τα οποία είχαν προκριθεί από την προηγούμενη Βουλή (καθώς είχαν συγκεντρώσει πάνω από 151 θετικές ψήφους).

Ωστόσο 10 άρθρα αφορούν κατάργηση μεταβατικών διατάξεων του Συντάγματος, επομένως το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε 39 συνολικά διατάξεις.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την εκλογή του νέου προεδρείου της Επιτροπής, που είναι διακομματικό.

….

*Πρόεδρος εκλέχθηκε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης από τη Νέα Δημοκρατία (με 40 ναι και 2 λευκά), αντιπρόεδρος η Έφη Αχτσιόγλου από τον ΣΥΡΙΖΑ (με 34 θετικές ψήφους, 2 λευκά και 6 άκυρα) και γραμματέας ο Γιώργος Καμίνης από το Κίνημα Αλλαγής (με 40 θετικές ψήφους και 2 λευκά).

Να σημειωθεί πως όσα άρθρα στην προηγούμενη Βουλή είχαν πάρει πάνω από 180 θετικές ψήφους, μπορούν να αναθεωρηθούν με 151 «ναι». Ωστόσο όσα άρθρα είχαν πάρει από 151 έως 179 θετικές ψήφους, χρειάζονται τουλάχιστον 180 «ναι».

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ