ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – OXI Γιάννη Παπαχρόνη στον Δήμαρχο Ξάνθης Μπάμπη Δημαρχόπουλου

Τι θα γίνει τελικά με τον Πρόεδρο των Παιδικών σταθμών Τάσο Θεοδωρίδη; Θα… «ενδώσει» στον «μέντορα» του Δημαρχόπουλου όπως διαδίδει ο Δήμαρχος Ξάνθης κουνώντας και το…μάτι στους «κολλητούς» ή θα τα πάρει και θα κατέβει με τον φίλο του τον Φανουράκη και θα ψάχνεται ο Μπάμπης;
ΑΛΕΚΤΩΡ

*OXI Γιάννη Παπαχρόνη στον Δήμαρχο Ξάνθης Μπάμπη Δημαρχόπουλου, μετά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. «Άλλη φιλοσοφία και άλλο κόσμο εκφράζεις τόσο εσύ και ο συνδυασμός σου όσο και οι “παλιοί” της αντιπολίτευσης (Τσέπελης-Φανουράκης)», ξεκαθάρισε ο ανεξάρτητος Υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης και Πρόεδρος των Αιμοδοτών Ξάνθης και του Γηροκομείου, λέγοντάς του μάλιστα οτι «οι συνεργάτες που τον παρότρυναν και παροτρύνουν να κατέβει επικεφαλής ενός καθαρού ψηφοδελτίου, έχουν τεράστιες διαφωνίες με ότι εκφράζουν οι σημερινές παρατάξεις τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης!»

….

*Η είδηση της συνάντησης αποκαλύφθηκε την Κυριακή το μεσημέρι απο το maxitisthrakis.blogspot.gr. που αποκάλυψε τα παρακάτω:

Μετά το τέλος της παρέλασης, κατευθύνθηκαν πεζοί προς την Κεντρική  πλατεια οι: 1) Μπάμπης  Δημαρχόπουλος μετά της συζύγου και τον αντιδήμαρχο Θωμα Ηλιαδη και

2) Ο Ανεξάρτητος Υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης Γιάννης Παπαχρόνης μαζι με τον Γιάννη Δρεμσίζη παρέα οι δυο τους μακρια απο τους υπολοίπους…και κατευθύνθηκα στο καφέ του Γιάννη Παπουτσόγλου (επί της οδού Δαγκλή» που κατεβαίνει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Δημαρχόπουλου προκειμένου να πείσουν όλοι μαζί τον Πρόεδρο του Γηροκομείου Ξάνθης και του Συλλόγου Αιμοδοτών να κατέβει με το ψηφοδέλτιο του Δημάρχου, με τον τελευταίο όμως να δηλώνουν, «εκφράζουμε κάτι το καινούργιο, δεν μας εκφράζει και δεν μας εκπροσωπεί κανείς υποψήφιος και συνδυασμός από τους παλιούς…!

3)Απουσίαζε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης Πασχάλης Λύρατζης με τον Δήμαρχο σε σχετικό ερώτημα αν θα κατέβει μαζί του, να παραπέμπει στον ίδιο και την…επιστροφή του Αλέξανδρου Κοντού! (σ.σ. Ήδη από χθες ο πρώην Υπουργός βρίσκεται πλέον στη Ξάνθη, οπότε θα υπάρχουν όντως εξελίξεις….αν αληθεύουν αυτά που διαδίδει ο Δήμαρχος δεξιά και αριστερά!)

…….

*Τη δική του εισήγηση για τη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην προώθηση και ανάπτυξη του πολιτισμού, για τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής διοίκησης, καθώς και για τις προκλήσεις που επιφέρει το νέο θεσμικό πλαίσιο του Κλεισθένη Ι κατέθεσε ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος στο επιστημονικό συνέδριο με τίτλο «Διοίκηση και Οργάνωση των ΟΤΑ μετά τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ», που συνδιοργάνωσαν πρόσφατα η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τ.Α. «Κλεισθένης», η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Καρπενησίου στο συνεδριακό κέντρο της πόλης του Καρπενησίου, με στόχο την παροχή ενημέρωσης και τεχνογνωσίας στα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

……….

*Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου συζητήθηκαν οι αλλαγές που επιφέρει το νέο θεσμικό πλαίσιο του Κλεισθένη Ι, καθώς και πληθώρα θεμάτων που απασχολούν την καθημερινότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως διοίκηση, ψηφιακή διοίκηση, διά βίου μάθηση, χρηματοδοτήσεις, πολιτισμός, αθλητισμός και κατατέθηκαν περισσότερες από 70 εισηγήσεις από στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Δημόσιας Διοίκησης, ακαδημαϊκούς και ειδικούς επιστήμονες.

Στο συνέδριο παραβρέθηκαν αιρετοί από όλη την Ελλάδα και μεταξύ άλλων τιμήθηκε ο Δήμαρχος Ξάνθης για τη συνολική προσφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

….

*Μπορεί ο Μέτιος όχι μόνο να αδιαφόρησε αλλά και να σνόμπαρε προκλητικά την ανάπτυξη του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού Δράμας, οι 800.000 ευρώ όμως που ενέκρινε ο Ξανθιώτης Υφυπουργός Οικονομικών Στάθης Γιαννακίδης ύστερα από εισήγηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Δράμας Χρήστου Καραγιαννίδη (σ.σ. Ο μοναδικός βουλευτής που είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για τα «μυστικά κονδύλια»), είχαν αποτέλεσμα να τους ευχαριστήσει δημόσια ο Αντιπεριφεριάρχης Δράμας Αργύρης Πατακάκης.

…….

*Η Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κα Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, σχετικά με φωνές που ακούστηκαν κατά την τελετή κατάθεσης στεφάνου για τους ήρωες του 1940, στις Σέρρες, δήλωσε:

“Αν το τίμημα για να φύγει το μαύρο σύννεφο της διαπλοκής πάνω από την Ελλάδα, και για να ανακτήσουμε την ισχύ και την εθνική μας κυριαρχία, είναι να γίνουμε στόχος μερικών στημένων υβριστών, το θεωρώ το ελάχιστο έναντι του καθήκοντος για την Πατρίδα.

Οι στημένες ύβρεις δεν κλονίζουν στο ελάχιστο τον αγώνα μας για την πάταξη της διαπλοκής, την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας και την ενδυνάμωση της πατρίδας μας.”

*Ανάρτηση στα social media έκανε ο Μουφτής Ξάνθης Μπιλάλ Καραχαλίλ για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Στην ανάρτηση αναφέρει: «Χρόνια Πολλά και ευλογημένα στην χώρα μας ΕΛΛΑΔΑ.Χρόνια πολλά και σε όλους τους Ελληνες της Γης. 28-Οκτωβρίου-1940 Ζήτω η Αθάνατη Ελλάς».

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ