ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Ο Υποστράτηγος Άγγελος Ιλαρίδης νέος Διοικητής του Δ΄ ΣΣ

Με εντολή του Μητροπολίτη Ξάνθης κ.Παντελεήμονα, Ιερέας άλλαξε τις….κλειδαριές χθες το πρωϊ στα εκκλησάκια της Μονής του Αγίου Πορφυρίου! Και μάλιστα παρουσία και του τηλεοπτικού σταθμού NEXT TV που πήγε εκεί για να κάνει ρεπορτάζ!!!!
Δηλαδή Σεβασμιώτατε για να ανάψουμε ένα κεράκι στα εκκλησάκια του Γέρακα θα πρέπει να συνοδευόμαστε από κλειδαρά;
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Το ΚΥΣΕΑ προχώρησε στην τοποθέτηση των αντιστρατήγων, αντιναυάρχου και υποστρατήγων, μετά την πρόσφαση απόφαση του για τις αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων

Πιο συγκεκριμένα αποφάσισε τις εξής τοποθετήσεις:

α. ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

(1) Τον Αντιστράτηγο Δημήτριο Μπονώρα (ΑΜ: 44978), ως Γενικό Επιθεωρητή Στρατού – Διοικητή Δόγματος Εκπαίδευσης μη απαλλασσομένου των καθηκόντων του ως Υπαρχηγός ΓΕΣ.

(2) Τον Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Κούτρα (ΑΜ: 44982), ως Διοικητή 1ης Στρατιάς μη απαλλασσομένου των καθηκόντων του ως Διοικητής Γ΄ ΣΣ / NRDC-GR.

(3) Τον Υποστράτηγο Πέτρο Δεμέστιχα (ΑΜ: 45600), ως Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ μη απαλλασσομένου των καθηκόντων του ως Επιτελάρχης ΓΕΕΘΑ.

(4) Τον Υποστράτηγο Άγγελο Ιλαρίδη (ΑΜ: 45676), ως Διοικητής Δ΄ ΣΣ μη απαλλασσομένου των καθηκόντων του ως Διοικητής XVI Μ/Κ ΜΠ.

β. ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

(1) Τον Αντιναύαρχο Παναγιώτη Λυμπέρη ΠΝ (ΑΜ:1799), ως Αρχηγό Στόλου.

*Ο πρώτος που έσπευσε πάντως να συγχαρεί τον νέο Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού ήταν ο δημοτικός Σύμβουλος Σουφλίου Απόστολος Δαβής που ανέφερε τα παρακάτω στο fb:

«Ευχόμαστε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα στον Αντιστράτηγο πλέον Άγγελο Ιλαρίδη, που αναλαμβάνει νέος Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού.

Στρατιωτικός, γνώριμος της Θράκης, μιας και διετέλεσε ως Ταξίαρχος Διοικητής της 50ης Μ/Κ Ταξιαρχίας Πεζικού με έδρα το Σουφλί και ως Υποστράτηγος Διοικητής της XVI Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού με έδρα το Διδυμότειχο».

…..

*Την στήριξή του στο πρόσωπο της κ.Σακελλαροπούλου στο αξίωμα της Προέδρου της Δημοκρατίας, ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο fb ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Μπαράν Μπουρχάν αναφέροντας τα παρακάτω:

«Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι η κ. Σακελλαροπούλου κατάγεται από την Ξάνθη και συγκεκριμένα από την περιοχή της Σταυρούπολης και μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους που από τα σπλάχνα του τόπου έχει προταθεί για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της Ελληνικής Δημοκρατίας αυτό της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όπως ανέφερε και η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά

“Θέσαμε εξ αρχής το πλαίσιο και τα κριτήρια για τα χαρακτηριστικά του νέου ΠτΔ που συνιστούν προϋπόθεση της δικής μας συναίνεσης.

Η προσωπικότητα της κ. Σακελλαροπούλου ανταποκρίνεται σε ουσιώδεις πλευρές της πρότασής μας:

Είναι μία γυναίκα που υπηρετεί με συνέπεια προοδευτικές αντιλήψεις, όπως απέδειξε και στη δικαστική της διαδρομή, με το γνωστό ακέραιο δημοκρατικό της ήθος -ιδιαίτερα μάλιστα στα χρόνια της κρίσης.

Είμαι βέβαιη ότι θα εκπληρώσει με υπευθυνότητα και επιτυχία την συνταγματική της αποστολή.

Γι’ αυτό, και θα έχει τη στήριξή μας.»

…..

*Η «Περιφερειακή Σύνθεση» έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτα και εύχεται σε όλους τους πολίτες της ΑΜΘ «Καλή Χρονιά», με την υπόσχεση ότι θα πολεμήσει αμείλικτα την εσωστρέφεια, την μιζέρια, την οπισθοδρόμηση και θα εργαστεί για το καλό του τόπου και των πολιτών της ΑΜΘ.

Το περίεργο της υπόθεσης; Ούτε μια πρόσκληση μας έστειλε ο κύριος Χριστόδουλος Τοψίδης..!

Προφανώς θα μας ξαναθυμηθεί στις…επόμενες Περιφερειακές εκλογές!

….

*Συνάντηση με τον πρόεδρο των Αστικών Συγκοινωνιών Κομοτηνής Νίκο Λυκούδη είχε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. Συζήτησαν ζητήματα των Αστικών συγκοινωνιών και της συνεργασίας τους με το Δήμο και το Πανεπιστήμιο, η επίλυση των οποίων θα διευκόλυνε την πόλη και θα ενίσχυε το ρόλο τους.

Επιτόπου ο Ροδοπίτης πολιτικός επικοινώνησε με τον αρμόδιο Υπουργό Κ. Καραμανλή και το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Μεταφορών επιλύοντας αυτομάτως τα ζητήματα.

Επίσης συνεννοήθηκε με τον πρόεδρο να καθιερώσουν συστηματική επικοινωνία, ώστε να αντιμετωπίζονται άμεσα θέματα που μπορεί να διευκολύνουν το έργο τους στην πόλη.

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ