Δεν ξέρω πως οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Ορεστιάδας ή Κομοτηνής ενημερώνονται και μαθαίνουν για τα κρούσματα κορονωϊου στη Θράκη, είχα όμως την εντύπωση ότι «η ενημέρωση του λαού της περιοχής δεν έχει να κάνει με επιλογές δημοσιογράφων και Μέσων…Άλλωστε οι κύριοι αυτό «βολεμένοι» είναι στις θέσεις τους….Τον μεγάλο αραμπά άλλοι τον τραβάνε! Να τα λέμε όλα…
ΑΛΕΚΤΩΡ
*Δύο εξιτήρια την Τρίτη 7 Απριλίου σε άτομα που νόσησαν από τον κορονοϊό Θετικά νέα από το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης σήμερα αναφορικά με τα κρούσματα κορονοϊού καθώς δόθηκαν ακόμη δύο εξιτήρια σε μια γυναίκα από τον Εχίνο Ξάνθης και έναν άνδρα από την Αλεξανδρούπολης ενώ σε σύγκριση με την Δευτέρα 6/4 δεν φαίνεται να έχει νοσηλευτεί κάποιο νέο κρούσμα. Δυο εξιτήρια δόθηκαν το τελευταίο 24ωρο από το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης σε άτομα που νόσησαν από κορωνοϊό, ανεβάζοντας τον μέχρι τώρα αριθμό των εξιτηρίων στα έντεκα (11).
….
*Πρόκειται για μια γυναίκα ηλικίας 45 ετών από τον Εχίνο της Ξάνθης και έναν άνδρα ηλικίας 86 ετών από την Αλεξανδρούπολη. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που νοσηλεύονται είναι 16. Από αυτά, τα τέσσερα (4) νοσηλεύονται στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων, ένα (1) στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και έντεκα (11) στη μονάδα “Covid-19”. Από τις 17 Μαρτίου, που στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης εισήχθη για νοσηλεία το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα από την περιοχή της Θράκης, έχουν νοσηλευτεί 33, συνολικά, άτομα. Από αυτά, έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό έξι ασθενείς, εκ των οποίων οι τέσσερις από την περιοχή της Ξάνθης και δύο από τον Έβρο.
….
*Η κατάσταση στο ΠΓΝΑ μέχρι και το πρωί της Τρίτης 7/4/2020 διαμορφώνεται ως εξής: τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που νοσηλεύονται είναι 16. Από αυτά τα τέσσερα (4)νοσηλεύονται στη ΜΕΛ, το ένα (1)στην ΜΕΘ και τα έντεκα ( 11) στην Covid 19.
……….
*Νάναι καλά ο κύριος Τσέπελης, διότι και χωρίς να διαθέτει…lower όπως ο κύριος Δημαρχόπουλος, μας μαθαίνει και….ξένες γλώσσες!
Τι θέλω να πω; Διαβάστε το χθεσινό δελτίο τύπου που πήρε η «Α» από το γραφείο τύπου του Δημάρχου Ξάνθης.
«isolation boxe από τον Δήμο Ξάνθης στη μονάδα Π.Φ.Υ. Σταυρούπολης
Ο Δήμος Ξάνθης, μετέφερε, παρέδωσε και εγκατέστησε, ένα «isolation boxe» στη μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Σταυρούπολης, μετά από παρότρυνση της συντονίστριας της μονάδας κας Ουρανίας Μαγκλή.
Τα «Σημεία Υποδοχής και προληπτικού ελέγχου» που καθιέρωσε το Υπουργείο Υγείας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού σε όλες τις μονάδες υγείας, λειτουργούν ως προστασία-απομόνωση για τους προσερχόμενους στις μονάδες, για τους ήδη διαμένοντες στις μονάδες, για το προσωπικό υγείας όλων των επιπέδων και τοποθετούνται σε εξωτερικό χώρο της μονάδας.
Το isolation box που εγκαταστάθηκε στη Σταυρούπολη είναι πλήρως εξοπλισμένο, τηρώντας τις προϋποθέσεις-προδιαγραφές, που έχει θέσει το Υπουργείο Υγείας της χώρας και εντάσσεται στις επικουρικές προσπάθειες του Δήμου Ξάνθης στη δύσκολη αυτή συγκυρία για όλη την κοινωνία.
Μένουμε σπίτι.
Ακολουθούμε, κατά γράμμα, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
Βλέπουμε την επόμενη ημέρα, με ελπίδα και αισιοδοξία.»
-Τι σημαίνει … isolation box και όχι κύριε Τσέπελη isolation boxe; ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΣ!
……..
*Αλλάζω θέμα. Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διοικητή του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέτζο είχε χθες νωρίς το πρωί ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. Αφού μίλησε πρώτα με παραγωγούς σε περιοχές που έπληξαν τα χθεσινά καιρικά φαινόμενα στην δυτική Ροδόπη, επικοινώνησε στη συνέχεια με τον Διοικητή και πρώην συνεργάτη του Υφυπουργό στο Υπουργείο Παιδείας Ανδρέα Λυκουρέτζο, ζητώντας άμεση κινητοποίηση των υπηρεσιών, ώστε να διαπιστωθούν οι ενδεχόμενες ζημιές.
…..
*Ο Διοικητής αντέδρασε άμεσα κινητοποιώντας τον μηχανισμό του Οργανισμού και διαβεβαίωσε των Βουλευτή Ροδόπης ότι αύριο θα επισκεφθεί συνεργείο την περιοχή για να εξετάσει με βάση τους υφιστάμενους κανονισμούς το μέγεθος της ζημίας και ενδεχόμενες καλύψεις. Μετά την πραγματογνωμοσύνη θα υπάρξει και σχετική ενημέρωση.
…..
*Σε διαρκή επικοινωνία με Δημάρχους της Βόρειας Ελλάδας, οι περιοχές των οποίων επλήγησαν από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, βρίσκεται ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου.
Συνεχής είναι η ενημέρωση και από τον Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους, κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, για τα προβλήματα στην Αθωνική Πολιτεία, όπου η κακοκαιρία κατέστρεψε τμήμα του οδικού δικτύου και απέκλεισε σκήτες.
Ο κ. Καράογλου συνεχάρει τους Δημάρχους για την άμεση αντίδραση που επέδειξαν στο κύμα της κακοκαιρίας, τονίζοντας οτι το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) είναι έτοιμο να συντονίσει τις ενέργειες που απαιτούνται για την αποκατάσταση των ζημιών και να συνδράμει στο έργο των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων.
“Είμαστε δίπλα σας, σας στηρίζουμε, όπως κάνουμε από την πρώτη στιγμή στο πλαίσιο της δημιουργικής και εποικοδομητικής συνεργασία που έχουμε αναπτύξει”, ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του.
Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ