ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – «Καθαίρεση» του Απόστολου Αγκόρτσα από την διοίκηση αποφάσισε το Επιμελητήριο Ξάνθης

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο γιατρός και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Ιπποκράτης Καμαρίδης δείχνει ένα τόσο «διαφορετικό» πρόσωπο από αυτό που όλοι περίμεναν; «Διώχνοντας» ως…. «ανεπιθύμητους» από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. και εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους αλλά και τον Μαρίνο Σδρέβανο, όπως συνέβη χθες;  Τι τον «ενοχλεί»; Η διαφάνεια των αποφάσεων ή κάτι άλλο;
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Να συγχαρώ τον Ξανθιώτη πρώην βουλευτή και Υφυπουργό Στάθη Γιαννακίδη που συμμετέχει μαζί με βουλευτές στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ!!!

Αυτό σημαίνει ότι και το μέλλον του ανήκει, αλλά και ότι συνεχίζει και τυγχάνει της αμέριστης συμπαράστασης του Αλέξη Τσίπρα.

….

*Σχολίασε με νόημα ο γνωστός δημοσιογράφος Αλέξανδρος Παυλικιάνος για την τελευταία συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Ξάνθης που είχε ως αποτέλεσμα και την «καθαίρεση» του Απόστολου Αγκόρτσα από την διοίκηση.

«Σε δύσκολη θέση ήρθαν το απόγευμα της Τετάρτης τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Επιμελητηρίου Ξάνθης όταν έπρεπε να τοποθετηθούν στην πρόταση του προεδρείου για την αποπομπή του κ. Α. Αγκόρτσα από το Δ.Σ λόγω παντελούς απουσίας εδώ και δύο χρόνια από τις συνεδριάσεις όπως ήταν υποχρεωμένος με βάση τον Επιμελητηριακό Νόμο.

Σύμφωνα με τον νόμο, ο Σύμβουλος του ΔΣ ο οποίος δεν παρουσιάζεται επί 5 συνεχόμενες φορές στα Διοικητικά Συμβούλια παύετε αυτομάτως από το αξίωμα του συμβούλου».

-Σύμφωνα με το Νόμο από 5 συνεχείς συνεδριάσεις, αλλά αυτές τελικά ήταν …13 στο σύνολο! Δηλαδή απουσίαζε ο Απόστολος εδώ και δυο χρόνια περίπου από τις συνεδριάσεις και δεν πήγε ούτε σε μία μετά την εκλογή της διοικούσας και ειλικρινά απορώ!

……

*Και συνεχίζει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος το σχόλιό του:

«Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν εκατέρωθεν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σ. Μωραίτης σε επικοινωνία του με τον Σύμβουλο κ. Αγγόρτσα του ζήτησε την παραίτηση του για τον λόγο ότι επί δύο χρόνια που είναι εκλεγμένος δεν παρέστη ποτέ στις συνεδριάσεις.

Ο κ. Αγγόρτσας παρέστη το απόγευμα της Τετάρτης στην συνεδρίαση μη αποδεχόμενος την παραίνεση του προέδρου Μωραίτη να παραιτηθεί λέγοντας ότι θα προσφύγει προκειμένου να προσβάλλει την απόφαση του προεδρείου.

Επί μακρόν το προεδρείο προσπάθησε να πείσει τον κ. Αγγόρτσα ότι ο νόμος είναι ξεκάθαρος.

Ο κ. Αγκόρτσας επέμενε λέγοντας να τεθεί η παραπομπή του σε ψηφοφορία.

Μάλιστα ο πρόεδρος (Στέλιος Μωραϊτης) σε αυτό το σημείο ανέφερε ότι δεν τίθεται θέμα ψηφοφορίας και παρακάλεσε τον κ. Αγγόρτσα να αφήσει στην άκρη την προσπάθεια του να παγιδεύσει το προεδρείο θέτοντας το θέμα σε ψηφοφορία παρότι σύμφωνα με την ανάγνωση του νόμου δεν τίθεται θέμα ψηφοφορίας.»

….

*Υπενθυμίζω για την ίδια συνεδρίαση ωστόσο και τα παρακάτω:

Ότι όταν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κάλεσε τα μέλη του ΔΣ να τοποθετηθούν ο Σάκης Ζαιτίδης ο οποίος ανέφερε ότι λόγω της εποχικότητας της εργασίας του (δουλεύει σε ξενοδοχειακή μονάδα στη Θάσο) τους καλοκαιρινούς μήνες ενδέχεται να απουσιάζει κι ο ίδιος από 5 συνεχόμενες  συνεδριάσεις αν ωστόσο συμβεί αυτό, τότε, θα παραιτηθώ ΜΟΝΟΣ μου για να διευκολύνω την διοίκηση και τον Πρόεδρο!

-Μπράβο Σάκη για την καθαρή σου θέση!

*Κι ένα αυθεντικό. Στην προσπάθεια του Συμβούλου Νίκου Δεληπάλα να δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία στον Απόστολο Αγκόρτσα ο ίδιος ανέτρεψε την δική του δημόσια σκέψη με την φράση «δεν πιστεύουμε αν σας δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία να έρχεστε κάθε Πέμπτη συνεδρίαση από εδώ και πέρα»;

Δηλαδή στην ουσία κανένα μέλος του Επιμελητηρίου από τα 16 παρόντα, δεν «πείστηκε» από τις δικαιολογίες του Απόστολου Αγκόρτσα με αποτέλεσμα ομόφωνα τα μέλη να ψηφίσουν ότι θα έπρεπε να ισχύσει ο Νόμος και εκεί έληξε η συνεδρίαση!

….

*Σημειώνω επίσης ότι στα υπόλοιπα θέματα της συνεδρίασης παραιτήθηκε με αίτηση της η κ. Ξανθοπούλου από μέλος του ΔΣ λόγω φόρτου εργασίας και επικυρώθηκε το πρακτικό της προηγούμενης συνεδρίασης.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με αντικατάσταση μελών της διοικούσας Επιτροπή λόγω παρέλευσης διετίας στην λογική να δοκιμαστούν και άλλα μέλη της παράταξης Σ. Μωραίτη σε καθήκοντα ευθύνης.

(σ.σ. Ήδη δημοσιεύσαμε όλη τη σύνθεση του νέου Διοικητικού συμβουλίου)

*Μπορεί ο Υπουργός Υγείας να ανακοίνωσε την προπερασμένη Παρασκευή τις αλλαγές στις διοικήσεις των νοσοκομείων (στην περίπτωση της Καβάλας αντικαταστάτης του Τάσου Καρασαββόγλου θα είναι ο Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης), παραμένει όμως θολό το τοπίο σχετικά με το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Έτσι, παρά το γεγονός ότι τόσο ο πρόεδρος του ΔΣ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Σωτήρης Σωτηριάδης, όσο και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ έχουν θέσει την παραίτησή τους πριν από αρκετούς μήνες, παραμένουν στις θέσεις.

…..

*Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από το  ΚΟΚΚΙΝΟ Καβάλας, από την 1η Αυγούστου 2019 ο πρόεδρος του ΚΚΠ ΑΜΘ (για λόγους αρχής και συνέπειας), μετά την αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του αρμόδιου υπουργού. Στην ίδια επιστολή γίνεται ξεκάθαρο από τον κ. Σωτηριάδη πως μέχρι την αποδοχή της παραίτησής του και τον ορισμό νέας διοίκησης, θα συνεχίσει «να υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον του Φορέα και να ασκεί με αίσθημα ευθύνης τα καθήκοντά του ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των δομών του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας σε Καβάλα, Δράμα, Ξάνθη και Κομοτηνη».

Μέχρι και σήμερα όμως η παραίτηση δεν έχει γίνει αποδεκτή με αποτέλεσμα να παραμένει πρόεδρος του ΚΚΠ ΑΜΘ έως ότου γίνει αντικατάσταση από νέα διοίκηση που θα ορίσει το υπουργείο.

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ