ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Για τις 5 Μαίου 2020 λόγω ωραρίου αναβλήθηκε η δίκη του Δημήτρη Μπένη με τον Πάνο Παπαδόπουλο και τον «Μαχητή»!

Πως αλλάζουν οι καιροί…Ποιος δεν θυμάται τους «αφορισμούς» του Ιπποκράτη Καμαρίδη κατά του Δημήτρη Μπένη το 2014 και τι «έσερνε» του πρώην αντιδημάρχου Ξάνθης. Και χθες μετά τη δίκη του Μπένη με τον Πάνο Παπαδόπουλο, γιατρός (Πρόεδρος ΔΕΥΑΞ) και Χρήστος Μούρκας (Αντιπρόεδρος) πήγαν μαζί για ούζο στο γνωστό ταβερνάκι απέναντι από τα δικαστήρια…Ποιος κέρασε; Αυτοί το ξέρουν ή το κατάστημα…
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Καθόλου μα καθόλου μην παραξενευθείτε αν στον πρώτο ανασχηματισμό της Κυβέρνησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης Υπουργοποιήσει τον Αλέξανδρο Κοντό, καθώς δεν είναι ευχαριστημένος από αρκετούς νυν Υπουργούς του και ιδίως τους…άπειρους και νέους!

Η είδηση από την Αθήνα όπου συζητείται ευρέως η Υπουργοποίηση τόσο του Αλέξανδρου Κοντού, όσο και του βουλευτή Ροδόπης  Ευριπίδη Στυλιανίδη φυσικά…

…..

*Για τις 5 Μαΐου 2020 αναβλήθηκε η δίκη του Δημήτρη Μπένη (είναι ο μηνυτής) με κατηγορούμενους τον εκδότη του «Μ» Πάνο Παπαδόπουλο, τον πρώην Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Γιάννη Δρεμσίζη και τον γραμματέα του  ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γιώργο Χατζηθεοδώρου λόγω του ωραρίου του δικαστηρίου.

Η δίκη αφορά την γνωστή υπόθεση του πρώην αντ’ αυτού αντιδήμαρχου Ξάνθης που υπέγραφε εντάλματα για την γνωστή εργολαβική εταιρεία των Σερρών (Νάσκου) που κατασκεύασε το έργο της πλατείας

Ο Δημήτρης Μπένης θεωρεί ότι με την δημοσιοποίηση της αργίας των 6 μηνών από τον «Μ» – γεγονός αληθές- υπήρξε παράβαση των προσωπικών του δεδομένων.

……

*Σημειώνεται ότι κατηγορούμενος στην υπόθεση είναι ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Χατζηθεοδώρου για ένα σχόλιο λίγων αράδων στη στήλη παραΣΥΡΙΖΑ, ενώ παρούσα ήταν και η μάρτυς υπεράσπισής του Σάσα Κιόρπε.

(σ.σ. Κάποιες διαψεύστηκαν για μια ακόμη φορά…)

….

*Με τη δήλωσή του σχετικά με τον κίνδυνο «αλλοίωσης του πληθυσμού» στη Λέσβο και τη μετατροπή του νησιού σε “νέα Ροδόπη”, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην Υπ. Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου, επιβεβαιώνει τη βαθιά ξενοφοβική αντίληψη που έχει διαποτίσει τη σκέψη και την πρακτική της ΝΔ, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, σημειώνει η Κουμουνδούρου, «ομολογεί με κυνικό τρόπο την ανεπάρκεια της κυβέρνησης στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.

……

* «Υπενθυμίζουμε στον κ. Αθανασίου, και σε όσους έχουν ανάλογες ανησυχίες, ότι ο νομός Ροδόπης ανήκει στην ελληνική επικράτεια, κατοικείται από Έλληνες πολίτες -χριστιανούς και μουσουλμάνους- και αποτελεί παράδειγμα αρμονικής συνύπαρξης και αμοιβαίου θρησκευτικού σεβασμού πάνω στην αρχή της ισονομίας και της ισοπολιτείας. Η διάκριση των Ελλήνων σε πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας συνιστά θεσμική πρόκληση, ενώ φανερώνει βαθιά άγνοια και προκατάληψη.

Ας μην αναρωτιούνται στην κυβέρνηση τί προκαλεί τις ακραίες ξενοφοβικές αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες, όταν κορυφαία στελέχη της ΝΔ υιοθετούν μισαλλόδοξο και ρατσιστικό λόγο που θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή. Κατανοούμε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται πλέον σε πολύ δύσκολη θέση λόγω της αντιπολιτευτικής της ρητορείας και της κυβερνητικής της αδράνειας. Την καλούμε να εφαρμόσει επιτέλους ένα ρεαλιστικό σχέδιο διαχείρισης του σύνθετου αυτού ανθρωπιστικού ζητήματος».

………

*Αυξάνονται κατά 3,1 εκατομμύρια ευρώ οι πιστώσεις για τους μικρούς καλλιεργητές της ΠΑΜΘ μετά από αίτημα του Περιφερειάρχη.

Συγκεκριμένα και μετά από αίτημα του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη, το Υπουργείο αύξησε τις πιστώσεις για την στήριξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων στην Περιφέρεια ΑΜΘ κατά 3,1 εκατομμύρια ευρώ.

….

*Στο πλαίσιο σχετικής πρόσκλησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, το Υπουργείο είχε αρχικά εγκρίνει για την Περιφέρεια ΑΜΘ πίστωση 6,2 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο το ποσό αυτό δεν αρκούσε για να καλύψει το σύνολο των αιτήσεων που υποβλήθηκαν από τους ενδιαφερόμενους αγρότες της Περιφέρειας.

Αναγνωρίζοντας τον κεντρικό ρόλο του πρωτογενούς τομέα στην οικονομία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και με δεδομένη την ανάγκη στήριξης της μικρής αγροτικής παραγωγής στην περιοχή, ο κ. Μέτιος ζήτησε με επιστολή του προς τον κ. Βορίδη την αύξηση της πίστωσης για την Περιφέρεια ΑΜΘ, αίτημα που έγινε δεκτό.

*Με τον τρόπο αυτό 665 μικροί καλλιεργητές με χαμηλά εισοδήματα σε ολόκληρη την Περιφέρεια ΑΜΘ θα ενισχυθούν οικονομικά προκειμένου να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα και να παραμείνουν στον τόπο τους.

……..

*Η ενημέρωση από τη ΔΟΥ Ξάνθης

«Πληροφορούμε το κοινό του Ν. Ξάνθης, ότι την Πέμπτη 14-11-2019 θα διακοπεί η συναλλαγή στη ΔΟΥ Ξάνθης στις 11 π.μ. λόγω της διεξαγωγής της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης του συλλόγου υπαλλήλων ΔΟΥ Ξάνθης.  Από την ως άνω ώρα και μέχρι το πέρας του ωραρίου η ΔΟΥ Ξάνθης θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας.

Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΔΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

ΚΕΤΥΠΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ»

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ