ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΜΕΤΙΟΥ! Ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις Περιφερειακές εκλογές τη Παρασκευή 15 Μαρτίου στο Ξενοδοχείο «Ελισσώ»

Την απορία όλων προκάλεσε η απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου να έρθει την Κυριακή στη Ξάνθη για την παρέλαση του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού αλλά με το που είδε μέσα στους καρναβαλιστές τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Χριστόδουλο Τοψίδη, σηκώθηκε ξαφνικά και…έφυγε!!! Γιατί άραγε; Απορήσαμε όλοι μας…
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Είναι εμφανές ότι καταρρέει ο Χρήστος Μέτιος, όχι βέβαια γιατί είναι ο «εκλεκτός» υποψήφιος Περιφερειάρχης μιας κομματικής «παρέας», αλλά λόγω ….ανυπαρξίας!!!

Και σπεύδει το κόμμα να τον… «διασώσει», ενώ στην ουσία τον…χαντακώνει, αφού στο δεύτερο γύρο απέναντι στο φαβορί και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ Χριστόδουλο Τοψίδη με την κομματική ταμπέλα, δεν θα έχει καμία τύχη!

*Για παράδειγμα, σύμφωνα με επίσημους στατιστικούς πίνακες, «Κάτω από τη βάση» βρίσκεται αυτήν  τη στιγμή η Περιφέρεια ΑΜΘ στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Πρόκειται για τις δαπάνες που έχουν κάνει οι περιφέρειες έως τις 31.12.2018, δηλαδή πέντε χρόνια μετά την έναρξη του προγράμματος και μόλις δύο πριν από την ολοκλήρωσή του (σ.σ. πάνω από 70% της διάρκειάς του)!

….

*Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο μέσος όρος της απορροφητικότητας των περιφερειών είναι αρκετά χαμηλός, μόλις στο 24,6%, με πέντε από αυτές να περνούν την «βάση» και οκτώ να βρίσκονται κάτω από αυτήν.

«Πρωταθλήτρια»…αναδεικνύεται η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με απορροφητικότητα 36,53%, ενώ ουραγός είναι η Δυτική Μακεδονία που έχει δαπανήσει μόλις το 16,87% των 255 εκατ. που της αναλογούν. Χαμηλά βρίσκονται επίσης οι Περιφέρειες Θεσσαλίας (δεύτερη από το τέλος), Βορείου Αιγαίου και Κρήτης, ενώ την οκτάδα των «κάτω από τη βάση» συμπληρώνουν η Α-ΜΘ, η Δυτική Ελλάδα και η Πελοπόννησος με την Ήπειρο, οι οποίες έχουν ακριβώς το ίδιο ποσοστό απορροφητικότητας αλλά η τελευταία, καθώς έχει μεγαλύτερο πρόγραμμα, υπερτερεί σε απόλυτους αριθμούς (δαπάνες 60,4 έναντι 50,9 εκατ. ευρώ).

-Τι δείχνουν όλα αυτά; Ανυπαρξία διοικούντων με τον Χρήστο Μέτιο ΥΠΑΙΤΙΟ της συγκεκριμένης κατάστασης!

*Εν όψει λοιπόν της άφιξης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Ξάνθη την ερχόμενη Παρασκευή, οι ΝΟ.Δ.Ε. της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας  & Θράκης   (Δράμας,   Έβρου,   Καβάλας,   Ξάνθης,   & Ροδόπης)   σας   καλούν   σε   ανοικτή   πολιτική εκδήλωση   με   θέμα:   «Εκλογές   για   την   Περιφέρεια Ανατολικής   Μακεδονίας   &   Θράκης»   που   θα πραγματοποιηθεί  την   Παρασκευή   15/3/2019   και ώρα   18:30   μ.μ.  στο   Ξενοδοχείο   «Ελισσώ» (Βασιλίσσης   Σοφίας   9   –   Ξάνθη).   Θα   μιλήσει  ο Πρόεδρος   της   Νέας   Δημοκρατίας   Κυριάκος Μητσοτάκης.

………..

*Η είδηση; Δυο μέρες μετά και συγκεκριμένα την  Κυριακή 17 Μαρτίου στη Ξάνθη, σε ανοιχτή εκδήλωση θα ανακοινωθούν οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και οι Θέσεις του συνδυασμού «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ», για την Π.Α.Μ.-Θ..

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο HOTEL Z PALACE στις 11:00 π.μ. και σε αυτήν θα ανακοινωθεί και το όνομα του Προέδρου του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιου Μωραϊτη

Στην ουσία δηλαδή οι Περιφερειακές εκλογές μπαίνουν στην ευθεία!!!

…..

*Αλλάζω θέμα. Μια λιτή αλλά ουσιαστική ανάρτηση ο Αντώνης Βαρβατσούλιας είπε τα πράγματα με το όνομά τους:

«Αντώνης Βαρβατσούλιας

Η καθαριότητα είναι δείκτης πολιτισμού της πόλης και των ανθρώπων της. Μία πόλη καθαρή δείχνει ότι σέβεται και προστατεύει τη δημόσια υγεία.

Η καθαριότητα δεν είναι όμως, όπως λάθος νομίζουμε πολλοί, αποκλειστική αρμοδιότητα του δήμου. Ο καθένας μας πρέπει να είναι αρωγός της προσπάθειας για να είναι και να διατηρείται η πόλη καθαρή και θα πρέπει να σέβεται τον δημόσιο και τον κοινόχρηστο, όπως ακριβώς και τον ιδιωτικό χώρο».

-Ουδέν σχόλιο από μένα…αφού η φωτογραφία μιλάει μόνη της και ο Αντώνης τα είπε όλα με λίγες λέξεις…!

….

*Φούλαρε φωτογραφίες ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δήμου Ξάνθης Φερτούν Χασάν Ογλού και φόντο τους οδοκαθαριστές που καθάριζαν την πόλη…! Και φυσικά δεν παρέλειψε να τους κάνει και τους παρακάτω ευχαριστήριο:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον προϊστάμενο Και όλους τους εργαζόμενος τής καθαριότητας Για Την μεγάλη υπερπροσπάθεια τούς Πολλά συγχαρητήριά αξίζουν αυτοί οι άνθρωποι με χιλιάδες Επισκέπτες πού δεχτήκαμε Στην όμορφη πόλη μας Και ΣΕ λίγες ώρες η πόλη ήταν πεντακάθαρη αντιδήμαρχος καθαριότητας Φερτουν Χασαν Ογλου»

-Ερώτημα κρίσεως…Μήπως ο Φερτούν  αναζητάει από τώρα…ψήφους;

…..

*Και μια απορία…Αλήθεια…Με ποιόν υποψήφιο  Δήμαρχο Ξάνθης θα κατέβει τελικά ο Φερτούν;  Με τον Μπάμπη Δημαρχόπουλο που κόντρα σε όλους που έβγαζαν σπυράκια εκείνη την εποχή, τον καθιέρωσε ως τον πρώτο Δροσερίτη Αντιδήμαρχο ή με τον Πασχάλη Λύρατζη; Περιμένουμε όλοι με αγωνία….

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ