ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Αποκλειστική δήλωση του Δήμαρχου Ξάνθης στον Σταύρο Μωραϊτη: Περίμενα την αθώωσή μου!

Δεν μπορούσε να κρύψει την βαθιά του ικανοποίηση για την πανηγυρική του αθώωση χθες ο Δήμαρχος Ξάνθης, στη σύντομη επικοινωνία που είχαμε για άλλο θέμα ναι μεν…αλλά δεν μπορούσε να μην αναφερθεί και στην νίκη του επί του Τσέπελη. Και μάλιστα με τον τελευταίο να παρίσταται ως πολιτική αγωγή με δικηγόρο τον παλιό του πολέμιο Θανάση Ξυνίδη…
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Αποκλειστική δήλωση του Δήμαρχου Ξάνθης Μπάμπη Δημαρχόπουλου στον Σταύρο Μωραϊτη χθες το πρωί μετά την πανηγυρική αθώωσή του στη δίκη του με τους  Τσέπελη-Απόστολο Αγκόρτσα!

-Περίμενα την αθώωσή μου!

-Να συμφωνήσω Δήμαρχε ότι κι εγώ παρακολουθώντας την όλη διαδικασία και τις καταθέσεις μαρτύρων –μάλιστα χαμογελάσαμε όλοι όταν ο κύριος Τσέπελης ισχυρίστηκε ότι…δεν έχει κανένα πρόβλημα μαζί σου, αποδεχόμενος ότι είχε υπογράψει ήδη εκ των προτέρων την παραίτησή του-με μια διαφορά…

-Ότι σε κανέναν από μας δεν έκανε καλή εντύπωση ότι ενώ ήσουν στην Ξάνθη, ήσουν απών από το δικαστήριο και εμφανίστηκες στον Πρόεδρο, όταν πληροφορήθηκε από τον Παναγιώτη Ταρενίδη ότι…αθωώθηκες!

Νάσουν δηλαδή στην Αθήνα ή κάπου αλλού για υπηρεσιακούς λόγους, να την δικαιολογήσω φίλτατε Μπάμπη την απουσία σου…

-Να είσαι όμως στη Ξάνθη, να στέλνεις σχεδόν όλο το συνδυασμό σου και να εκπροσωπείσαι από δικηγόρο; Που είναι βέβαια δικαίωμά σου;

-Οι πολιτικοί ηγέτες Δήμαρχοι, νομίζω ότι δεν μπορούν να λειτουργούν έτσι!

….

*Κι όσο για τον Τσέπελη; Με την προχθεσινή βαριά ήττα του, έχω την εντύπωση ότι όχι μόνο εκτέθηκε, αλλά στο τέλος μόνο με τον γιατρό θα μείνει δίπλα του!  Η «ομάδα» ήδη μπάζει από τον…αρχηγό και επικεφαλής!

Κι αν θέλετε και την άποψή μου, τα λεφτά παίζουν σημαντικό ρόλο στην υποψηφιότητα ενός υποψηφίου Δημάρχου, χρειάζονται όμως κι άλλα πράγματα…Δεν αρκεί μόνο αυτό κύριε Τσέπελη!

(σ.σ. Και τα ίδια λέω και στο φίλο μου Χρήστο Μούρκα, που πριν την δίκη ήταν σχεδόν σίγουρος ότι θα καταδικαστεί ο Δήμαρχος…Μηδένα προ του τέλους μακάριζε φίλε Χρήστο και τα συγχαρητήριά μου, τον «αναστήσατε» τον κύριο Δημαρχόπουλο με το προχθεσινό βατερλό σας…Κατά γενική παραδοχή!)

…..

*Ειλικρινά κανένα παράπονο δεν έχω από τον δικηγόρο Γιάννη Παπαχριστόπουλο, πρώην δικηγόρο του Αείμνηστου Παναγιώτη  Ανδρικόπουλου και του Τσέπελη (αφανής εταίρος) την περίοδο που αντιδικούσαν με το Κυβερνείο του Φανουράκη για τον κοινόχρηστο…

Αν ο ίδιος όταν βρεθήκαμε για λίγα λεπτά την Τρίτη στα δικαστήρια, δεν μου μιλούσε για το περίφημο πόρισμα της Αποκεντρωμένης και του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για το υπόγειο πάρκινγκ, που τελικά «διέρρευσε» βέβαια στη Θράκη του φίλου μου του Τένη..!

Αλλά καθώς φαίνεται ήδη είχε «διαρρεύσει» σχεδόν στα μισά Μέσα της πόλης αφού κι εμένα προσωπικά μου υποσχέθηκε ότι θα τα…ξαναπούμε!

….

*Επί της ουσίας ωστόσο: Πράγματι και πολύ καιρό, έχει κοινοποιηθεί στο Δήμο Ξάνθης, στην Περιφέρεια, στο γραφείο Συγκοινωνιών κλπ το περίφημο πόρισμα που στην ουσία αποκαλύπτει αυτά που ήδη είχαν διαρρεύσει από τον Ιανουάριο 2018 και είχαν αποκαλυφθεί από το «Μαχητή» και είχε σχολιάσει και τότε η «Αδέσμευτη»!!!

…..

*Σύμφωνα με αυτό –όλοι το ξέραμε βέβαια ευθύς εξ’ αρχής…-η οικοδομική άδεια που είχε δοθεί στο υπόγειο πάρκινγκ κρίθηκε παράνομη καθώς εκδόθηκε από αναρμόδια υπηρεσία.

Δηλαδή δεν έπρεπε να εκδοθεί από την Πολεοδομία Ξάνθης και το γραφείο Συγκοινωνιών  αλλά από το ΥΠΕΧΩΔΕ (σ.σ. τον Οκτώβριο του 2009 ωστόσο οι αρμοδιότητες του ΥΠΕΧΩΔΕ συγχωνεύτηκαν με αυτές του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών για να δημιουργήσουν το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων)

-Όπως φυσικά και η άδεια ίδρυσης (σ.σ.  Είχε δοθεί επί Αειμνήστου Γιώργου Παυλίδη) ήταν και αυτή παράνομη, καθώς ομοίως θα έπρεπε να εκδοθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ και όχι από την τότε Νομαρχία Ξάνθης!!!

*Έτσι λοιπόν στο ίδιο πόρισμα καταλήγει στο εξής συμπέρασμα:  Ότι το υπόγειο δημοτικό πάρκινγκ «λειτουργούσε για πολλά χρόνια χωρίς νόμιμη άδεια λειτουργίας και άνευ πιστοποιητικών πυροπροστασίας» και επιρρίπτονται πειθαρχικές ευθύνες σε πρώην αιρετούς του Δήμου Ξάνθης! Δηλαδή τον πρώην Δήμαρχο Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη και τους αρμόδιους αντιδήμαρχους Τεχνικών Υπηρεσιών, Δόμησης κλπ

….

*Συμπέρασμα; Οι επιθεωρητές του σώματος έκαναν «φύλλο και φτερό» τον φάκελο του πάρκινγκ από την πρώτη δημοπρασία που αφορούσε την κατασκευή του (επί του αειμνήστου Δημάρχου Ξάνθης Φίλιππου Αμοιρίδη) έως την δημοπρασία του 2013.

Επίσης ελέγχθηκαν όλα τα εντάλματα πληρωμής και άλλες πράξεις. Πλην όμως, εμπλέκονται και μπορεί να ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ οι υπάλληλοι, κομμάτι όμως δύσκολο οι…αιρετοί λόγω παραγραφής!

Έχω δίκαιο κύριε Παπαχριστόπουλε, ή άδικο; Αυτά για σήμερα, διότι στην υπόθεση θα επανέρθω, ελπίζοντας ότι ο κύριος Γιάννης Παπαχριστόπουλος θα μου δώσει και κάποια αποκλειστική συνέντευξη στον Life 921 fm για το ίδιο θέμα!

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ