ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Απαραίτητη μια ευρεία συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης για τα συμβαίνοντα στην ΔΕΥΑΞ

Για τους γνωρίζοντες τα πράγματα, δεν ήταν βέβαια ιδιαίτερα «δύσκολο» για τον Δήμαρχο και Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Νέστου να κάνει….προσωπική «συμφωνία» με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ Ιπποκράτη Καμαρίδη ώστε να λήξει με…εξωδικαστικό συμβιβασμό λόγω της καλής …γειτνίασης η δικαστική αντιπαράθεση των δυο ΔΕΥΑ. Μόνο που όλα γίνανε…ΕΡΗΜΗΝ των πάντων και κυρίως της τοπικής κοινωνίας!
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Απαραίτητη όσο ποτέ είναι μια ευρεία συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης παρουσία μάλιστα και του Νομικού συμβούλου της ΔΕΥΑΞ Στέργιου Γιαλαογλου για τα συμβαίνοντα στη κορυφαία δημοτική βιομηχανία της πόλης αλλά και του πρώην Προέδρου της ΔΕΥΑΞ Μαρίνου Σδρέβανου. Ειδικά μετά το πρακτικό του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Νέστου που αποκαλύπτει μπόλικο…παρασκήνιο μεταξύ των δυο ΔΕΥΑ!

(σ.σ. Τελικά μόνο «αθώο» δεν ήταν το τσίπουρο στη γνωστή ταβέρνα τους Σιδηροδρομικού σταθμού πριν λίγους μήνες μεταξύ του Δημάρχου Χρυσούπολης και  των αδελφών Ιπποκράτη και Τένη Καμαρίδη)

….

*Και ένα προσωπικό σχόλιο. Γνώριζα τις άριστες σχέσεις του πρώην Δήμαρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου με τους αδελφούς Ξυνίδη, δεν γνώριζα όμως ότι νομικός σύμβουλος της ΔΕΥΑ Νέστου που κατά τα φαινόμενα θα συνεχίσει και με Πρόεδρο τον Σάββα Μιχαηλίδη είναι ο δικηγόρος Ξάνθης Σωκράτης Ξυνίδης.

Τι μαθαίνει κανείς ακόμη και από μία αναβολή δικαστικής υπόθεσης…

…..

*Σαν να μην έγινε ποτέ…το δικαστήριο μεταξύ του εκδότη του «Μ» Πάνου Παπαδόπουλου και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ για τις εφημερίδες «Θράκη» και «Εμπρός» που δεν έγραψαν ούτε την είδηση, προφανώς γιατί αθωώθηκε ο πρώτος….

Αντίθετα πρωτοσέλιδο έγινε το θέμα για τις εφημερίδες «Αδέσμευτη», «Αγώνας» και «Φωνή της Ξάνθης». Και κάτι παρόμοιο έγινε και με τις γνωστές τοπικές ιστοσελίδες.

Για τους γνωρίζοντες βέβαια και στο συγκεκριμένο θέμα, ήταν προβλέψιμοι…

….

*Δεν αποκλείεται βέβαια στο τέλος να του ζητήσουν και  τα…ρέστα κάποιοι του Πάνου Παπαδόπουλου γιατί τους έκανε ιδιοκτήτες και εκδότες εφημερίδων..! Και χωρίς μια δραχμή βέβαια, γιατί εκείνη την περίοδο ζούσαμε την Ελλάδα της δραχμής…!

(σ.σ. Κατά τα λοιπά η δημοσίευση είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης…όπως είναι και το σλόγκαν των επαγγελματιών  της δημοσιογραφίας.)

…..

*Αρκετό πολιτικό κόσμο συγκέντρωσε το ντέρμπι της Ασπίδας Ξάνθης με τον Λεύκιππο του Ματθαίου Σαββίδη.

Μεταξύ αυτών είδα από την αντιπολίτευση και τον Σαββα Μελισσόπουλο με τον Πάνο Σταυρακάρα, ενώ από την παράταξη Τσέπελη ήταν ο γιατρός Ιπποκράτης Καμαρίδης με τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ.Σουά.

Δηλαδή μόνο ο Χασάν Ογλού Φερτούν απουσίαζε για να έχουμε κι έναν… «ανεξάρτητο» δημοτικό σύμβουλο παρόντα!

*Δήλωση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Αθανάσιου Κριτσίνη. Το Δημοτικό Συμβούλιο Αβδήρων καταψήφισε την αύξηση των δημοτικών τελών αλλά ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργου  Τσιτιρίδη, «πέρασε» το θέμα!!!

….

*Και συνεχίζει ο Σάκης Κριτσίνης.

«Την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, συζητήθηκε η πρόταση του Δημάρχου κ. Τσιτιρίδη για αύξηση των δημοτικών τελών, λίγες μόνο ημέρες μετά από την απόφαση για αύξηση της τιμής του νερού.

Συγκεκριμένα πρότεινε αύξηση στα οικιακά δημοτικά τέλη από 1,25 ευρώ το τ.μ. σε 1,60 ευρώ και για τους επαγγελματικούς χώρους από 2,0 ευρώ το τ.μ. σε 2,60 ευρώ.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ήταν ένα ισχυρό ράπισμα για την παράταξη του κ. Τσιτιρίδη και τον ίδιο προσωπικά, αφού το σώμα καταψήφισε τις αυξήσεις με ψήφους 14 έναντι 11.

Αυτό όμως δεν πτόησε τον Δήμαρχο Αβδήρων, ο οποίος ως άλλος Χουντίνι, έβγαλε ένα λαγό από το καπέλο και επικαλούμενος μια πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, «πέρασε» την αύξηση παρά την αντίθετη ετυμηγορία της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μεγάλοι χαμένοι, εκτός από την έννοια της δημοκρατικής πλειοψηφίας, την οποία καταπάτησε ο κ. Τσιτιρίδης, είναι οι δημότες, που θα πρέπει να επωμιστούν ακόμα μία οικονομική επιβάρυνση από τον Δήμαρχο Αβδήρων».

-Τα σχόλια για σας…

* Για άλλη μια φορά στην πόλη της Ξάνθης διοργανώνεται το παζάρι προώθησης και διάθεσης προϊόντων “Χωρίς Μεσάζοντες”. Το επόμενο ραντεβού είναι την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στον περιφραγμένο χώρο απέναντι από το 7ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης, κοντά στο γήπεδο του Α.Ο.Ξ.

Στη δράση διατίθενται προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς, μέσω ηλεκτρονικών παραγγελιών καθώς και άλλα είδη μέχρι εξάντλησης των αποθεμάτων.

….

*Επίσης στον χώρο του παζαριού και στο στέκι του Πολ. Συλλόγου Βίστωνες, θα συγκεντρώνονται τρόφιμα και είδη για της ενίσχυση της Ομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ξάνθης (ΟΚΑΞ) η οποία στηρίζει ενεργά συμπολίτες μας σε ανάγκη. Ακόμη και η μικρότερη βοήθεια είναι πολύτιμη και κάνει την διαφορά.

O ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ