ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Αναβλήθηκε η σύσκεψη η οποία επρόκειτο να γίνει στη Ξάνθη υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη Επιμελητηρίων Χριστόδουλου Τοψίδη

«Γκαντέμης» κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ο  Φανουράκης, αφού επί ένα μήνα πανηγυρίζει για την Ολυμπιακή Φλόγα που υποτίθεται θα έφερναν στη Ξάνθη ο ίδιος, ο Τσέπελης και ο Σπύρος Τσιλιγγίρης και τελικά μην…την είδατε, αφού η ΦΛΟΓΑ θα φύγει κατευθείαν για Τόκιο! Ούτε και στην Κομοτηνή ή την Αλεξανδρούπολη δεν θα πάει!
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Πως γίνεται και ο εκδότης του «Μ» Πάνος Παπαδόπουλος είναι ο πλέον ενήμερος όλων για τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας ώστε να τα ξέρει…καλύτερα και από τους Πατεράκη και Νίκο Κιατίπη, ειλικρινά απορώ!

Αν δεν ήξερα τι θα συμβαίνει, θα έλεγα πως ο Σπύρος Τσιλιγγίρης του δίνει κάθε μέρα ρεπόρτο…

Αλλά κι εκεί ατυχήσατε! Μη νομίζετε ότι στο κόμμα πριν αποφασίσουν οτιδήποτε, ρωτάνε τον βουλευτή….

…….

*Δεν θα λειτουργήσουν τα παζάρια στην Ξάνθη, στον ‘Ιασμο, στην Ορεστιάδα, στο Πόρτο Λάγος και γενικά σε όλες τις πόλεις της Περιφέρειας ΑΜΘ με αποτέλεσμα ιδίως οι παραγωγοί να βρίσκονται σε απόγνωση.

Μάλιστα χθες μετά την σύσκεψη που έγινε στο Δήμο Ξάνθης με την Πολιτική προστασία υπό την Προεδρία Γιάννη Ζερενίδη και Φανουράκη, έγινε συνάντηση και με τους μικροπωλητές και παραγωγούς, τους οποίους ενημέρωσαν με τεράστια καθυστέρηση!

Κι οι άνθρωποι εκεί που έστηναν ήδη τους πάγκους τους στο παζάρι, άρχισαν να τους…ξεστήνουν!

….

*Ιδού τι αναφέρει και το δελτίο τύπου του Δήμου Ξάνθης που μας ήρθε επίσης με μεγάλη καθυστέρηση:

Αναστέλλεται η λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς, μέχρι νεοτέρας.

Μετά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ξάνθης σήμερα 13 Μαρτίου 2020,  μετά την ανακοίνωση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής  Μακεδονίας και Θράκης,  στα πλαίσια των μέτρων  πρόληψης και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού COVID-19, και μετά από σχετικό έγγραφο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου περί αποφυγής συγχρωτισμού ακόμη και σε ανοιχτούς χώρους,  με την αριθμ. 329/2020 απόφαση  Δημάρχου Ξάνθης, αναστέλλεται  η λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς του Δήμου Ξάνθης, από το Σάββατο 14 Μαρτίου 2020 και έως την άρση της αναστολής,  με νέα απόφαση.

*Το πιο ωραίο από όλα; Οι μικροπωλητές αναζητούσαν χθες στο Δημαρχείο Ξάνθης τον Δήμαρχο κύριο Τσέπελη ο οποίος όμως από την Πέμπτη βρίσκονταν στην Αθήνα, άγνωστο όμως για ποιο λόγο και με ποιους συνεργάτες του. Οπότε έφυγαν διπλά απογοητευμένοι, αφού ο κύριος Τσέπελης υποτίθεται αυτά τα θέματα τα «μασούσε» και θα τα έλυνε σε χρόνο ρεκόρ!

…..

*Σημειώνω ότι χθες το μεσημέρι ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης μιλώντας στην εκπομπή ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Next tv είπε ότι «δεν θα λειτουργήσει κανένα παζάρι στο Δήμο Αβδήρων την ερχόμενη εβδομάδα, αναφερόμενος στις λαϊκές αγορές του Πόρτο Λάγος (κάθε Κυριακή), της Γενισέας και του Σελέρου.

Ιδού τι ανέφερε και η ανακοίνωση του Λιμενικού Ταμείου Πόρτο Λάγος.

«Κάνουμε γνωστό στους καταναλωτές, τους παραγωγούς και τους μικροπωλητές ότι λόγω των προληπτικών μέτρων για τον κορωνοϊό η λειτουργία της Κυριακάτικης λαϊκής αγοράς στο Πόρτο Λάγος δεν θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή  15 Μαρτίου 2020.»

…..

*Αναβλήθηκε η σύσκεψη η οποία επρόκειτο να γίνει στη Ξάνθη υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη Επιμελητηρίων Χριστόδουλου Τοψίδη προκειμένου να συζητηθούν μέτρα υπέρ των επιχειρηματιών και επαγγελματιών των ακριτικών περιοχών Ξάνθης. Καβάλας, Δράμας, Ροδόπης και Έβρου.

Για την ματαίωση της σύσκεψης μίλησε στην εκπομπή ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του ΝΕΧΤ tv ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραιτης.

…..

*Λόγω του κορωνοϊού δεν θα λειτουργήσουν στο μεταξύ και τα παζάρια στο Δήμο Τοπείρου.

Ιδού τι αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση:

Ο Δήμος Τοπείρου στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για την πρόληψη και προστασία από τον κορωνοϊό και τον περιορισμό της διάδοσής του αναστέλλει προσωρινά την λειτουργία των λαϊκών αγορών προκειμένου ο πληθυσμός της περιοχής να είναι ασφαλής.

Αναστέλλεται η λειτουργία της λαϊκής αγοράς Ευλάλου την Τρίτη 17 Μαρτίου και η λειτουργία της λαϊκής αγοράς Τοξοτών την Παρασκευή 20 Μαρτίου.

Σεβόμαστε και κατανοούμε τους παραγωγούς και εμπόρους αλλά πρέπει να αποφύγουμε τις μετακινήσεις και συγκεντρώσεις ατόμων, ειδικά όσων ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

….

*Και μια ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ από τον Δήμο Ξάνθης:

Ενημερώνουμε τους πολίτες του Δήμου Ξάνθης ότι σύμφωνα με την αριθ. Δ1α/ΓΠ.οικ./17733/12-3-2020 Κ.Υ.Α. (Φ.Ε.Κ. 833 Β΄) έχει επιβληθεί το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας θεάτρων, κινηματογράφων, χώρων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, κέντρων διασκέδασης, παιδότοπων, δημόσιων και ιδιωτικών γυμναστηρίων, ιδιωτικών σχολών εκμάθησης αθλημάτων, στο σύνολο της Επικράτειας, για το χρονικό διάστημα από 13.3.2020 έως και 27.3.2020, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ