ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Αναβλήθηκε η δίκη του πρώην Αντιδήμαρχου Ξάνθης Δημήτρη Μπένη για την Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Μου άρεσε πολύ η…κουλτουριάρικη αγόρευση του Δημάρχου Ξάνθης για να πείσει το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης να ψηφίσει τις 3.570 ευρώ στο σύλλογο Θάμυρις για την συνδιοργάνωση κοινής εκδήλωσης…tango! Τόσο πολύ…που θα μάθω κι εγώ ακόμη τανγκό!
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Για 4η φορά –αν δεν κάνω λάθος- αναβλήθηκε η δίκη του πρώην Αντιδήμαρχου Ξάνθης Δημήτρη Μπένη κ.ά για εξαπάτηση στο δικαστήριο, λόγω ωραρίου για αδίκημα που φέρεται να διαπράχτηκε το 2013.

Η δίκη πήρε αναβολή για την Τρίτη 14 Μαΐου 2019, παραμονές δηλαδή Ευρωεκλογών και δημοτικών εκλογών.

Ο ίδιος ο  Δημήτρης Μπένης πάντως ήταν απών χθες από το δικαστήριο και το πιο πιθανό θα εκπροσωπούνταν στη δίκη του για μια ακόμη φορά από τον δικηγόρο Θανάση Ξυνίδη.

…..

*Τη 10η Δεκεμβρίου 2018, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.), Συνταγματάρχης (ΣΔΓ) Ανέστης Τσουκαράκης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ) Ανθυπολοχαγό (ΥΠ-Π) Βάιο Τσαπρούνη, συναντήθηκε με τους βουλευτές κ.Γρηγόρη Στογιαννίδη και κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ στα Γραφεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ξάνθης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ αναλύθηκαν θέματα που ως φαίνεται άμεσα θα λυθούν νομοθετικά

…….

*Στη χθεσινή δικάσιμο κατηγορούμενοι ήταν επίσης και οι τρεις πρώην αντιδήμαρχοι Κίρατζη Ερκάν, Αλέκος Κυριακίδης και Απόστολος Αγκόρτσας που αθωώθηκαν για το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων.

Μάλιστα ο Αλέξανδρος Κυριακίδης δεν ξεκαθάρισε αν θα είναι εκ νέου τελικά υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του 2019

….

*Είδηση. Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης ανακοινώνει την ένταξη του Νοσοκομείου σε Δημόσιο Ανοιχτό Διαγωνισμό για την παροχή ιατρικού εξοπλισμού, στο πλαίσιο της εφαρμογής της συμφωνίας συμβιβασμού μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Siemens, συνολικού προϋπολογισμού 23.639.000,00€ σε όλα τα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας. Το Νοσοκομείο Ξάνθης εντάσσεται στην εγκεκριμένη από την Επιτροπή Εποπτείας του Υπουργείου Υγείας με τα εξής μηχανήματα:

Ψηφιακό Ακτινολογικό Μηχάνημα διπλού ψηφιακού ανιχνευτή, αξίας 167.000€

Υπερηχοτομογράφος Ακτινολογικού, αξίας 55.000€

2 θερμοκοιτίδες Νεογνών κλειστού τύπου, αξίας 35.000€

2 θερμοκοιτίδες Νεογνών ανοιχτού τύπου, αξίας 33.000€

Ο Διοικητής

Γερόπουλος Αχιλλέας

……

*Και το σχόλιο. Δηλαδή το Νοσοκομείο Ξάνθης από το σύνολο των 24 εκατ. ευρώ θα πάρει μηχανήματα αξίας 250.000 ευρώ;

-Τόσα πολλά κύριε Αχιλλέα Γερόπουλε;

…..

*Εμμένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στη στάση τους να καταψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και να αποσύρουν τους υπουργούς τους από την κυβέρνηση χωρίς ωστόσο να την ρίξουν.

Στη χθεσινή, έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που συγκάλεσε ο πρόεδρος του κόμματος και υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, οι ΑΝΕΛ συμφώνησαν πως δεν θα ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών.

Οι υπουργοί τους θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση προκαλώντας ανασχηματισμό ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες ο κυβερνητικός εταίρος δεν φέρεται διατεθειμένος να ρίξει την κυβέρνηση, αφού δεν θα στηρίξει το ενδεχόμενο πρότασης μομφής.

Οι διαφωνίες που υπάρχουν στο εσωτερικό – Θανάσης Παπαχριστόπουλος και Κώστας Κατσίκης εκφράζουν αντίθετες απόψεις – αναμένεται να απασχολήσουν την ΚΟ το επόμενο διάστημα.

*Πάντως, πληροφορίες να αναφέρουν πως ο Πάνος Καμμένος έθεσε εκ νέου ζήτημα κομματικής πειθαρχίας.

Αλλά δεν βλέπω κανέναν να πειθαρχεί με πρώτο και καλύτερο τον Τέρενς Κουικ που ήδη λειτουργεί ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ!!!

….

*Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις στα Σκόπια, η βουλή της πΓΔΜ αναμένεται να κυρώσει τη Συμφωνία στις 15 Ιανουαρίου κάτι που σημαίνει ότι εντός Φεβρουαρίου το ίδιο θα κληθεί να πράξει και το ελληνικό κοινοβούλιο.

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ