Μπράβο στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χριστόδουλο Τοψίδη που με το που είδε το πρόβλημα, έστειλε χθες με τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών Ιρφάν Χατζηγκενέ 14 παλέτες εμφιαλωμένο νερό 1,5lt στον Κένταυρο, την ίδια ώρα που ο Δήμαρχος Μύκης Κιούρτ Αχμέτ κήρυξε τον Δήμο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
……
*Τραγικό. Την Τρίτη 18-6-2024 και ώρα 23.10΄, στο 1,3 χλμ της Επαρχιακής Oδού Ξάνθης – Μαγγάνων, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 16χρονος ημεδαπός και επέβαιναν δύο ημεδαποί ηλικίας 14 και 17 ετών, συγκρούστηκε αρχικά μετωπικά με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 26χρονος ημεδαπός και επέβαιναν δύο ημεδαποί ηλικίας 62 και 56 ετών και ακολούθως με έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός της 56χρονης επιβάτιδας του δεύτερου οχήματος και ο τραυματισμός των οδηγών και των τριών επιβατών των δύο πρώτων οχημάτων, ενώ στο τρίτο όχημα προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Όλοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ξάνθης. Την προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης.
……
*Δεν κάνω κανένα σχόλιο, αλλά να οδηγεί 16χρονος αυτοκίνητο ενώ υπό όρους μπορεί να πάρει ένα νέο παιδί δίπλωμα όταν συμπληρώσει τα 17 του χρόνια;
Βέβαια η νέα τραγωδία θα έχει συνέχεια στα δικαστήρια, εξέφρασα απλά μια άποψη. Άλλωστε προανάκριση διενεργεί ήδη η Τροχαία Ξάνθης οπότε κάθε άλλο σχόλιο περιττεύει!
…..
*Συνελήφθη την Τρίτη 18-6-2024 το πρωί στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης μία ημεδαπή, διότι όπως διαπιστώθηκε εκκρεμεί σε βάρος της ένταλμα σύλληψης από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, για το αδίκημα της απάτης.
……
*Μία περίεργη ποινική υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της εκδίκασης, με πρωταγωνιστή έναν αρχιμανδρίτη που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ερωτικής συνοδού σε ξενοδοχείο ημιδιαμονής στο κέντρο της Αθήνας.
Ο ιερωμένος ζήτησε τηλεφωνικά τις υπηρεσίες της 34χρονης, αφού πρώτα συμφώνησε για το αντίτιμο, αλλά κατά την ώρα της συνεύρεσης, εκείνος χρησιμοποίησε βία χωρίς τη συναίνεσή της, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει σε διάφορα σημεία του σώματός της. Μετά τη συνεύρεση, και με την ιερόδουλη σε κατάσταση σοκ, ο ιερέας τής έδωσε τα χρήματα και αποχώρησε.
Η γυναίκα πήγε στο νοσοκομείο και αφού της δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες προχώρησε σε καταγγελία, με τη δίκη να έχει πάρει αναβολή για τον ερχόμενο Δεκέμβριο.
Από την πλευρά του ο αρχιμανδρίτης υποστηρίζει πώς όλα ήταν συμφωνημένα και ότι δεν άσκησε καμία βία χωρίς της συναίνεση της ιερόδουλης.
…….
*Ξεκίνησε δυναμικά η τουριστική κίνηση στη Θάσο, μετά το κλείσιμο και των σχολείων.
Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Γιάννη Μαρκιανό, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος οι πληρότητες στα ξενοδοχεία και στα δωμάτια κυμαίνονται στο 90 με 95%.
Σε δηλώσεις του ο κ. Μαρκιανός για την έναρξη της τουριστικής περιόδου στο νησί της Θάσου ανέφερε, πως η σεζόν ξεκίνησε χωρίς κανένα απρόοπτο με τουρίστες κυρίως από Ρουμανία, Βουλγαρία και Σερβία.
Παράλληλα, οι Βορειοευρωπαίοι επισκέπτονται τη Θάσο αεροπορικώς μέσω Χρυσούπολης.
……
*Το ΔΠΘ ενημερώνει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες πως ξεκινά η διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών για σίτιση για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά 2024-2025.
Η υποβολή αίτησης είναι υποχρεωτική βάσει υπουργικής απόφασης, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η σίτιση των φοιτητών/τριών του Πανεπιστημίου.
Αν δεν υποβάλλουν όλοι/ες οι ενδιαφερόμενοι/ες φοιτητές/τριες αίτηση σίτισης υπάρχει κίνδυνος να διακοπεί η σίτιση.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της ηλεκτρονικής γραμματείας φοιτητών.
……
*Εκστρατεία ενημέρωσης όλων των αρμόδιων φορέων, βουλευτών, αυτοδιοικητικών, αγροτών και άλλων εμπλεκομένων στον πρωτογενή τομέα, ξεκινούν αγροτικοί σύλλογοι της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, με πρωτοβουλία της ΕΑΣ Νέας Ορεστιάδας, για την ανάγκη αντιχαλαζικής προστασίας. Συγκεκριμένα, ζητούν να διατεθούν στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης ειδικά πτητικά μέσα – μικρά αεροπλάνα- για την διάλυση των καταιγιδοφόρων νεφών, στα οποία οφείλονται οι καταστροφικές για τις καλλιέργειές τους χαλαζοπτώσεις.
Από τους εκπροσώπους των αγροτών γίνεται αναφορά στις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη και συγκεκριμένα μιλούν για ολική καταστροφή της κερασοκαλλιέργειας στη Ροδόπη – για πέμπτη συνεχή χρονιά – καθώς και για πλήγματα στην παραγωγή από τη διπλή χαλαζόπτωση στην Ξάνθη και στον Βόρειο Έβρο. Και εκτιμούν ότι όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν, όπως και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, γινόταν αξιοποίηση αυτών των πτητικών μέσων του ΕΛΓΑ.
Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ορεστιάδας Λάμπρος Κουμπρίδης έκανε λόγο για “παραμέληση της περιοχής και στο κομμάτι του πρωτογενούς τομέα”, που έχει, όπως πρόσθεσε, συντελέσει σε μεγάλο βαθμό στην δημογραφική απογύμνωση της περιοχής. «Με τίποτα δεν θα πληρωθούμε ως Αγρότες τη ζημιά που υποστήκαμε λόγω της χαλαζόπτωσης. Ειδικά φέτος τα σιτηρά ήταν ακμαιότατα σε ποιότητα και κιλά. Για ποιο λόγο η πολιτεία δεν θέλει να απαλλαχθεί και ή ίδια από τις τεράστιες δαπάνες για την καταβολή των αποζημιώσεων και στην ΑΜ-Θ», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Κουμπρίδης.
……
*Σήμερα, Πέμπτη 20 Ιουνίου και ώρα 18:00, ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών-νηπίων στους 27 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς (ΒΝΣ) της ΔΥΠΑ για τη σχολική χρονιά 2024-2025. Η φιλοξενία των βρεφών-νηπίων είναι δωρεάν και οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι και 21 Ιουλίου.
Οι ιδιόκτητοι ΒΝΣ της ΔΥΠΑ λειτουργούν από 1 Σεπτεμβρίου έως 31 Ιουλίου, 6:45-16:00 (Δευτέρα-Παρασκευή) και απευθύνονται σε βρέφη-νήπια από 6 μηνών έως 4 ετών. Εφαρμόζεται ημερήσιο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για την αρμονική ψυχοσωματική και εκπαιδευτική ανάπτυξη των παιδιών.
Στην Αττική λειτουργούν ΒΝΣ στους Δήμους Αχαρνών, Αγίας Βαρβάρας, Άνω Λιοσίων, Ελευσίνας, Κερατσινίου, Μοσχάτου, Ολυμπιακού Χωριού, Περιστερίου και Χαϊδαρίου ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα λειτουργούν στις πόλεις Αγρινίου, Άρτας, Δράμας, Ηγουμενίτσας, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καλαμάτας, Καρδίτσας, Καρπενησίου, Κομοτηνής, Λάρισας, Μεσολογγίου, Νάουσας, Ξάνθης, Πατρών, Πυλαίας Θεσσαλονίκης, Σερρών και Τρικάλων.
Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω gov.gr.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων, θα αναρτηθούν προσωρινοί πίνακες επιλεγέντων, αναπληρωματικών και αποκλειομένων βρεφών-νηπίων και οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλουν ενστάσεις.
Οι γονείς, οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ καλούνται να υποβάλουν τη σχετική αίτηση σε αυτό. Όσοι λάβουν το voucher μπορούν να το καταθέσουν άμεσα, σε ΒΝΣ της ΔΥΠΑ.
ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Την ακρίβεια επέλεξαν οι περισσότεροι από όσους συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Interview για το politic.gr ως την απάντηση στο ερώτημα για ποιον από τους λόγους θέλατε να στείλετε μήνυμα στην κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα η ακρίβεια συγκεντρώνει το 40% των απαντήσεων και ακολουθούν:
-ο γάμος των ομοφύλων 24%
-το φορολογικό για τους ελεύθερους επαγγελματίες 15%
-η διαχείριση του δυστυχήματος των Τεμπών 12%
-ο νέος κανονισμός για τα ακαθάριστα οικόπεδα 5%
-ο νόμος για τα μη κρατικά πανεπιστήμια 2%
-Ερώτημα κρίσεως και αφελής ερώτηση. Η δημοσκόπηση έγινε πριν «ξεσπάσει» το «σκάνδαλο» με τον Λύτρα και τα «επεισόδια» με την σύζυγό του;
Γιατί χθες όλη η Ελλάδα με τον Λύτρα ασχολιότανε…!
Η ΚΑΤΙΝΑ