Άκου τι είπαν!
«Για τη Δημοτική Πινακοθήκη Ξάνθης «Χρήστος Παυλίδης» έγραψα τον Σεπτέμβριο 2022 – μετά τις Γιορτές Παλιάς Πόλης- ένα κείμενο στο οποίο δεν υπήρχε δυστυχώς απάντηση. Κατέληγα:
«Τα τελευταία χρόνια το κτήριο έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του. Η Αυλή του κτηρίου φιλοξένησε τις εκθέσεις για μια ακόμη χρονιά. Το υπόλοιπο κτήριο είναι «κλινικά νεκρό».
Ο Δήμος έχει χρέος να ενημερώσει τους πολίτες..
Θα ήταν πολύ βάρβαρο να πω: αφαιρέστε από την Πινακοθήκη τα έργα Τέχνης και αφήσετε το κτήριο να καταρρεύσει;
Οργή ή Λύπηση…».
(Από το άρθρο του Θανάση Μουσόπουλου για την εγκαταλειμμένη Δημοτική Πινακοθήκη Ξάνθης)
-Επιτέλους λίγο… έργο! 3.5 χρόνια δήμαρχος είναι ο κύριος Τσέπελης.
Το σχόλιο
Για 2η φορά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, οπλοφόροι ληστές «μπούκαραν» μέσα σε σπίτι και μάλιστα σχεδόν δίπλα στην Εθνική οδό στο πρώτο χιλιόμετρο Ξάνθης-Λάγος, χρησιμοποιώντας βία, απειλές και εκφοβισμό σε ηλικιωμένους, προκειμένου να τους «πάρουν» 40.000 ευρώ και να τραυματίσουν μάλιστα τον έναν εξ’ αυτών προκειμένου να τους πει που είναι τα χρήματα!
Το περίεργο της υπόθεσης; Δεν μιλάμε για έναν ή δυο δράστες, αλλά σε… 8 διαφορετικά πρόσωπα που αδίστακτα και έτοιμοι ακόμη και να σκοτώσουν, δεν δίστασαν να μπούνε σε ένα σπίτι την ώρα που οι ηλικιωμένοι άνθρωποι κοιμότανε σε αυτό…
Και το ερώτημά μας. Τι θα γίνει με την εγκληματικότητα στη Ξάνθη; Ποιος θα σταματήσει τους αδίστακτους ληστές και τις «συμμορίες» που δεν διστάζουν σε τίποτα;
Με κλεμμένο κυνηγετικό όπλο λήστεψαν το σπίτι στην Ξάνθη
–Έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών!
Επιστάμενες έρευνες διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι την 24-1-2023 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν σε οικία που διέμεναν τέσσερις ημεδαποί και με τη χρήση βίας και απειλής με κυνηγετικά όπλα, αφαίρεσαν από το εσωτερικό του σπιτιού χρήματα, τιμαλφή, ένα κυνηγετικό όπλο, ένα ρολόι και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε στο εσωτερικό του σπιτιού ένα κυνηγετικό όπλο που κατείχαν οι δράστες, το οποίο όπως διαπιστώθηκε είχε κλαπεί τον Δεκέμβριο του 2022 και κατασχέθηκε.
Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.
Διακοπές υδροδότησης σήμερα στην πόλη της Ξάνθης
Από την ΔΕΥΑ Ξάνθης πήραμε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Σας ενημερώνουμε ότι λόγω προγραμματισμένων εργασιών του δικτύου ύδρευσης, την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023 από ώρα 8.30 έως 15.00 είναι απαραίτητη η διακοπή υδροδότησης στην περιοχή του οικισμού που περικλείεται από τις οδούς Εθελοντή Αιμοδότη, Ιπποκράτους και Σαλαμινομάχων.
Ξάνθη, 25/1/2023
Ευχαριστούμε για την κατανόηση.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ
ΞΑΝΘΗΣ (Δ.Ε.Υ.Α.Ξ.)»
Σύλληψη ημεδαπού στην Ξάνθη για παράβαση της νομοθεσίας
για την ευζωία των ζώων συντροφιάς
Συνελήφθη την Τρίτη 24-1-2023 το μεσημέρι στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης ένας ημεδαπός, διότι έπειτα από σχετική καταγγελία, εντόπισαν σε οικόπεδό του σε οικισμό της Ξάνθης, πέντε (5) δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς (σκύλους), για τα οποία δεν τηρούσε τους κανόνες ευζωίας τους. Επιβλήθηκαν στον δράστη τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα. Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Ξάνθης.
Στις 2 Απριλίου οι πρόωρες εκλογές στη Βουλγαρία
Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα ορίσει τη δεύτερη μέρα του Απριλίου ως την ημερομηνία διεξαγωγής των πέμπτων κοινοβουλευτικών εκλογών της χώρας τα τελευταία δύο χρόνια, μετά την αποτυχία των προσπαθειών σχηματισμού κυβέρνησης..
Ο Ράντεφ δήλωσε ότι η Βουλή θα διαλυθεί στις 3 Φεβρουαρίου και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι βουλευτές θα χρησιμοποιήσουν τον χρόνο μέχρι τότε για να εγκρίνουν τη νομοθεσία που απαιτείται ώστε να διασφαλιστεί ότι τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αξιοποιηθούν αποτελεσματικά.
Ο Βούλγαρος πρόεδρος δήλωσε νωρίτερα ότι θα διορίσει εκ νέου τον σημερινό μεταβατικό πρωθυπουργό Γκάλαμπ Ντόνεφ για να ηγηθεί της χώρας έως ότου σχηματιστεί νέα κυβέρνηση μετά τις πρόωρες εκλογές.
Η χώρα αντιμετωπίζει ένα πολιτικό αδιέξοδο που δεν έχει προηγούμενο από το τέλος του κομμουνιστικού της καθεστώτος το 1989.
Αίνιγμα
Δηλαδή ο Δήμαρχος Τσέπελης από την ώρα που εμφανίζεται «θεματοφύλαξ» της… Νέας Δημοκρατίας στη Ξάνθη από τους στενούς συνεργάτες του, θεωρεί ότι αυτό το «επιχείρημα» θα του δώσει τον Δήμο Ξάνθης εκ νέου; Θα πάρει δηλαδή ποσοστό 50% την 2η Κυριακή ως… θεματοφύλαξ; Θα τον ψηφίσουν και οι… ΣΥΡΙΖΑίοι και οι ΠΑΣΟΚοι;
ΚΑΒΑΛΑ: Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 ημεδαπών για κλοπή,
απόπειρα κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας
Από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών για κλοπή τροχοφόρου, κλοπή, απόπειρα κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Αναλυτικότερα όπως προέκυψε την 4-1-2023 στην πόλη της Καβάλας, οι ανωτέρω δράστες από κοινού, αφαίρεσαν μια δίκυκλη μοτοσικλέτα, διέρρηξαν πέντε οχήματα χωρίς να αφαιρέσουν κάτι από το εσωτερικό τους, ενώ επιπλέον διέρρηξαν δύο οχήματα και αφαίρεσαν διάφορα έγγραφα και αντικείμενα.
Υπεγράφη η σύμβαση και ξεκινά το έργο κατασκευής εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Σαπών
Μετά την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών, υπεγράφη σήμερα Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023 η σύμβαση εκτέλεσης του έργου «Κατασκευή Εξωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Σαπών» προϋπολογισμού 1.400.000 ευρώ, μεταξύ του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών και της αναδόχου εταιρίας «Μεταλλινός Αθανάσιος».
Με το συγκεκριμένο έργο θα αναβαθμιστεί στο σύνολο του το υφιστάμενο εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης της περιοχής και θα θωρακιστεί απέναντι σε προβλήματα λειψυδρίας, καθώς θα μεταφέρονται μεγαλύτερες ποσότητες ύδατος που θα συμβάλλουν στη πληρέστερη επάρκεια του στην περιοχή.
Ένα έργο που θα εξασφαλίσει την επάρκεια του νερού στον οικισμό των Σαπών, στον Μόνιμο Οικισμό Ποντίων στις Σάπες, στο Αρσάκειο και αν χρειαστεί μελλοντικά και σε άλλους οικισμούς.
Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης» και η προθεσμία για την ολοκλήρωση του έχει ορισθεί σε περίπου ένα έτος.
Χανιά: Καταδικάστηκε ειδικός φρουρός για υπόθεση κλοπής υπηρεσιακού όπλου
Καταδικάστηκε την Τρίτη (24/1) από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Χανίων, 34χρονος πρώην αστυνομικός που είχε εμπλακεί σε υπόθεση κλοπής υπηρεσιακού όπλου μέσα από τα ΤΑΕ Αποκορώνου όπου υπηρετούσε το 2016.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ο ίδιος προσπάθησε να πουλήσει το συγκεκριμένο όπλο στη «μαύρη αγορά».
Ο 34χρονος καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό το 2019 και έχει αποπεμφθεί από το Σώμα. Η υπόθεση οδηγήθηκε στο Εφετείο μετά από δική του έφεση με αποτέλεσμα την Τρίτη να καθίσει εκ νέου στο εδώλιο με τις κατηγορίες της κλοπής, παράνομης κατοχής όπλου, εξαρτήματος όπλου και πυρομαχικών από αστυνομικό, παράνομη διάθεσή τους και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Το Εφετείο τού επέβαλε ποινή 16 μηνών φυλάκισης με αναστολή για την παράνομη κατοχή ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από τη μεριά της υπεράσπισης θα κατατεθεί αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο.
Πηγή: zarpanews.gr
Η ΠΝΟ κήρυξε 48ωρη πανελλαδική απεργία στις 8 και 9 Φεβρουαρίου
Σαρανταοκτάωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων στις 8 και 9 Φεβρουαρίου αποφάσισε σε συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας(ΠΝΟ).
Η συνομοσπονδία των ναυτικών κάνει λόγο για πλήρη απροθυμία και άρνηση της εργοδοτικής πλευράς να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις για την κατάρτιση και υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2023 παρά το γεγονός ότι έγκαιρα προ 3μήνου τους είχαν αποσταλεί απόλυτα θεμελιωμένα, με ταυτόχρονη κοινοποίηση στα αρμόδια υπουργεία, τα οικονομικά, θεσμικά και κλαδικά αιτήματα του κλάδου των ναυτικών.
Η ΠΝΟ ζητεί επίσης την καταπολέμηση της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας και την καθιέρωση πάγιου συστήματος ουσιαστικής οικονομικής ενίσχυσης και προστασίας των ανέργων ναυτικών. Ζητεί αύξηση του προβλεπόμενου μηνιαίου επιδόματος ανεργίας σε 650 ευρώ για τους άγαμους και 850 ευρώ για τους έγγαμους, προσαυξανόμενο κατά 150 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο πρόσωπο, ώστε να καλύπτονται οι πραγματικές τους ανάγκες αλλά και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ίδιους και τις οικογένειες τους.
Η απεργία θα ξεκινήσει από τις 06.01 το πρωί της Τετάρτης 08/02 και θα διαρκέσει μέχρι τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής 10/02.