Σσσσσ….Ψίθυροι – Τραγωδία στην Καβάλα: φορτηγό έκανε οπισθεν και σκότωσε ηλικιωμένο

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
Η αναίτια επίθεση προπηλακισμού και εξύβρισης από ανθρώπους που στήριζαν κλεπτοκόμματα, που μου έγινε σήμερα, για τα καταγγελόμενά μου στην Σταυρούπολη που άπτονται του δημοσίου συμφέροντος ,δεν θα μας φοβίσει! Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται!  Όποιος νομίζει ότι δεν ζούμε σε ευνομούμενη κοινωνία, κάνει λάθος, Η Ελληνική Λύση και εγώ δεν θα κάνουμε πίσω σε παρανομίες που διαπράττονται εφόσον το αντιληφθούμε , δεν μπορεί κανένας να παίζει με την τιμή και την υπόληψη μου αναίτια, μόνο και μόνο από πολιτικό φθόνο, τέρμα έως εδώ
(Από την καταγγελία του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου του Τσέπελη και πολιτευτή της Ελληνικής Λύσης Κουτελιδη Κωνσταντίνου κατά μελών του Τοπικού Συμβουλίου Σταυρούπολης)
-Τσεπελοφύλακες κατά υποψηφίου δημοτικού συμβούλου του Τσέπελη! Τι άλλο θα δούμε…

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Δεν ξέρω πως είναι δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο, να βρίσκεται δηλαδή η ΔΕΥΑΞ σε εκκρεμοδικία με την ΔΕΥΑ Νέστου γιατί διαφωνεί με το ΥΨΗΛΟ τιμολόγιο που της παρέχει το νερό και με στοιχεία να καταφεύγει στη Δικαιοσύνη επί πρώην διοίκησης υποστηρίζοντας τα συμφέροντα των δημοτών και της εταιρείας και με το που αναλαμβάνει Πρόεδρος ο Ιπποκράτης Καμαρίδης κι αφού έχει στο μεταξύ μεσολαβήσει κι ένα «ραντεβού» με τον Δήμαρχο Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη σε ταβέρνα της Ξάνθης, να παίρνει την «πρωτοβουλία» και χωρίς καν να  ενημερώσει τον Νομικό Σύμβουλο, το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΞ και το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης για μια τόσο ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΗ απόφαση, να πηγαίνει μόνος του και να κάνει…εξωδικαστικό συμβιβασμό! Στέλνοντας επιστολή μάλιστα στη ΔΕΥΑ Νέστου!!!
Ή είναι ανεπανάληπτη «γάτα» ο Δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης ή για να βάλει την «επιστολή» του σε μια τέτοια επιστολή ο Ιπποκράτης Καμαρίδης, κάτι άλλο συνέβη! Τι άραγε;
Στ. Μωρ.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Με τον Στράτο Σερραίο παρακολούθησε το παιχνίδι της Ξάνθης με τον Ατρόμητο Αθηνών ο επικεφαλής της παράταξης ΑΓΑΠΗ για τη Ξάνθη μας Γιάννης Παπαχρόνης

Συνεδριάζει τη Τρίτη 3 Δεκεμβρίου (13.00) η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Αβδήρων

Συνεδριάζει τη Τρίτη 3 Δεκεμβρίου (13.00) η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Αβδήρων με τα παρακάτω τρία θέματα στην ημερήσια διάταξη:

  1. Σύνταξη και εισήγηση σχεδίου προϋπολογισμού έτους 2020 του δήμου Αβδήρων (εισηγητής: Δήμαρχος)
  2. Έγκριση της υπ’ αριθμό 20/2019 απόφασης Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αβδήρων με θέμα «Έγκριση απολογισμού-ισολογισμού και οικονομικών καταστάσεων χρήσης 2018 Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αβδήρων» (εισηγήτρια: Κωνσταντινιά Ζουρνατζίδου-Χρηστακίδου, πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ.)
  3. Εξειδίκευση πιστώσεων σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4555/2018 (εισηγήτρια: Αρχοντία Τσάκου, προϊσταμένη Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών).

39χρονος νεκρός σε τροχαίο στο Κουτσό Ξάνθης

Την 29-11-2019 πρωινές ώρες, στον οικισμό Κουτσού Ξάνθης, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 39χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε διαδοχικά σε πινακίδα σήμανσης, σε κολώνα φωτισμού και σε τσιμεντένιο τοιχίο, καταλήγοντας να ανατραπεί εκτός της οδού. Αποτέλεσμα του τροχαίου ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του 39χρονου. Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αβδήρων.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ» ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΓΑΛΑΤΗ ΑΠΟ ΤΟ NEXT TV

Τον Περιφερειακό σύμβουλο Ξάνθης και εντεταλμένο σύμβουλο του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου, φιλοξενεί σήμερα Τρίτη στις 10 το βράδυ ο ιδιοκτήτης και δημοσιογράφος της «Α» Ιπποκράτης Γαλάτης στο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ μέσα από το Next tv.

Μιλάνε για το Περιφερειακό συμβούλιο, τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο και τους στόχους του, τον κάθετο άξονα Εχίνος-Βουλγαρία και τα θέματα της επικαιρότητας.

Συντάξεις Ιανουαρίου: Πότε πληρώνονται – Οι ημερομηνίες σε ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΙΚΑ, Δημόσιο, ΝΑΤ

Οι συντάξεις Ιανουαρίου 2020, σύμφωνα με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) αναμένεται να δοθούν νωρίτερα.

Η καταβολή των συντάξεων  θα πραγματοποιηθεί, ως εξής:

-Οι συντάξεις των μη μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ), στις 18 Δεκεμβρίου 2019, ημέρα Τετάρτη, αντί της 24ης Δεκεμβρίου 2019.

Οι συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Δημόσιο, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τράπεζες, ΔΕΗ, ΟΤΕ, στις 20 Δεκεμβρίου 2019, ημέρα Παρασκευή, αντί της 30ής Δεκεμβρίου 2019.

Έκλεψε μία κασετίνα με ασημένια μαχαιροπίρουνα από σπίτι της Δράμας

Συνελήφθη την 29-9-2019 το μεσημέρι, στη Δράμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 31χρονος ημεδαπός διότι, όπως προέκυψε, το απόγευμα της 28-11-2019, διέρρηξε οικία στην πόλη της Δράμας  και αφαίρεσε από το εσωτερικό της, μία κασετίνα με ασημένια μαχαιροπίρουνα.

ΑΙΝΙΓΜΑ
Ποια δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης και ποιόν επικεφαλής κατηγορεί για… «διγλωσσία» ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ Πασχάλης Λύρατζης στην σκληρή ανακοίνωσή του για την ΔΕΥΑΞ; Τον κύριο Δημαρχόπουλο, τον κύριο Μελισσόπουλο ή τον κύριο Γιάννη Παπαχρόνη που τον τελευταίο καιρό άλλαξε πλεύση σε πολλά;

Αυξημένοι οι έλεγχοι για παρεμπόριο

Το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων και η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή ανακοινώνουν την εβδομαδιαία επιχειρησιακή δραστηριότητα των μηχανισμών ελέγχου για την αντιμετώπιση του Παρεμπορίου:

1) Οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 25.11.2019 έως 30.11.2019 (συνολικά 465 έλεγχοι) παρουσιάζουν αύξηση κατά 95% σε σύγκριση με τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα (18.11.2019 – 24.11.2019)

2) Οι βεβαιωμένες παραβάσεις παρουσιάζουν μείωση για το προαναφερθέν χρονικό διάστημα (συνολικά 47 βεβαιωμένες παραβάσεις), γεγονός που οφείλεται στην συνεχή παρουσία και εδραίωση του ελεγκτικού μηχανισμού του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην αγορά και τη συμμόρφωση των ελεγχόμενων.

3) Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και την συνδρομή των τοπικών δημοτικών και περιφερειακών αρχών οι επιχειρήσεις ελέγχου για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου έλαβαν χώρα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πάτρα.

4) Ελέγχθηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν χιλιάδες είδη παραεμπορίου (5.619 τεμάχια), κυρίως απομιμητικά, τα οποία θα διακινούνταν παράνομα στην αγορά.

5) Επιβλήθηκαν πρόστιμα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις για έλλειψη παραστατικών εμπορίας και παράνομης διακίνησης, έλλειψη αδείας κ.α. συνολικού ύψους 26.900 ευρώ.

Δράμα: Άρπαξαν κινητό από 13χρονο και έβρισαν αστυνομικούς

Συνελήφθησαν την 30-11-2019 το βράδυ, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο ημεδαποί, ένας 24χρονος και μία 28χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, εξύβριση, απειλή και αντίσταση κατά περίπτωση. Ειδικότερα, όπως προέκυψε το βράδυ της 30-11-2019, ο 24χρονος αφαίρεσε από την κατοχή 13χρονου ημεδαπού ένα κινητό τηλέφωνο και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή από κοινού με την 28χρονη. Έπειτα από σχετικές έρευνες και αναζητήσεις οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τους δύο δράστες, οι οποίοι απείλησαν και εξύβρισαν τους αστυνομικούς ενώ η 28χρονη επιπλέον αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή της. Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε το αφαιρεθέν κινητό τηλέφωνο το οποίο παρελήφθη από τον δικαιούχο του.

Τραγωδία στην Καβάλα: φορτηγό έκανε οπισθεν και σκότωσε ηλικιωμένο

Την 30-11-2019 και ώρα 10.30, στους Φιλίππους Καβάλας, Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 48χρονος ημεδαπός, ενεργώντας οπισθοπορεία, παρέσυρε 85χρονο ημεδαπό, ο οποίος βρισκόταν πεζός στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 85χρονου. Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί ο Αστυνομικός Σταθμός Κρηνίδων.

Λέμβος με 29 αλλοδαπούς στη θαλάσσια περιοχή Αλεξανδρούπολης

Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι εννέα (29) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Αλεξανδρούπολης, πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους με τη συνδρομή έτερου περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο  Αλεξανδρούπολης.

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες χωρίς άδεια στην Ελευθερούπολη Καβάλας

Συνελήφθη την 29-11-2019 το πρωί, στην Ελευθερούπολη Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παγγαίου, 35χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη να ασκεί υπαίθριο εμπόριο διαθέτοντας προς πώληση 49 υαλοκαθαριστήρες, στερούμενος της απαιτούμενης άδειας. Κατασχέθηκαν τα παραπάνω είδη παρεμπορίου, ενώ επιβλήθηκε στον δράστη το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.