Σσσσσ…..Ψίθυροι – Συνεδριάζει την Δευτέρα 6 Μαΐου (14.00) η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξάνθης

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
Απίστευτα και τραγελαφικά πράγματα εξακολουθούν να γίνονται στο Δροσερό με το ΠΑΡΑΝΟΜΟ εκλογικό κέντρο του Τσέπελη στο Δροσερό με το ερώτημα της κοινωνίας να απευθύνεται πλέον ευθέως στο ίδιο το κράτος, αφού μετά την αρχική διανομή αναψυκτικών και γλυκών, τα τσουρέκια, κόκκινα αυτά, φρούτα, τρόφιμα αλλά και… κρέατα, το βράδυ της Πρωτομαγιάς μοίραζαν και… ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΗ ποτά μετά… μουσικής και ορχήστρας, ακριβώς έξω από το εκλογικό κέντρο και στην… εξέδρα που ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ για την κεντρική ομιλία του αρχηγού -ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΔΕΙΑ φυσικά-στον κεντρικό δρόμο!!!
Την ίδια ώρα συνεχίζεται όμως και το «κρυφτούλι» των ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ με την Εισαγγελία, την Αστυνομία και την Διεύθυνση Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης…
(Από το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο του «Μ» της Πέμπτης 2 Μαΐου)
-Και οινόπνευμα; Κι αν συμβεί «κάτι», ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη; Γιατί όλοι ξέρουμε τι εστί Δροσερό…

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Μπαίνουμε πλέον στην ευθεία με τα προγνωστικά να δίνουν και να παίρνουν από τώρα, αφού την ερχόμενη Τετάρτη 8 Μαΐου στις 7 το βράδυ, έρχεται πλέον η ώρα του Γιάννη Παπαχρόνη. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης που έχει ήδη τολμήσει να κάνει ρήξεις και ανατροπές, στέλνοντας ευθύς εξ’ αρχής το μήνυμα ότι «δεν ήθελε κανέναν εκ των παλιών στο συνδυασμό του…», παρουσιάζει πλέον  το πρόγραμμα και τους υποψηφίους του, ενώ για μια ακόμη φορά είναι σίγουρο ότι θα τολμήσει και την ευθεία ρήξη με το γνωστό κατεστημένο του Δήμου Ξάνθης.
Παράλληλα με την παρουσίαση όμως του ψηφοδελτίου του, θ’ ανοίξει και τα «χαρτιά» του για τις δυνατότητες του συνδυασμού του που είναι ΙΚΑΝΟΣ να κάνει ακόμη και το μεγάλο μπάμ..
Αφού κατά γενική παραδοχή και ο Γιάννης Παπαχρόνης έχει να επιδείξει σημαντικό έργο, αλλά και όλες οι υποψηφιότητές του, ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ αισθητά σε ποιότητα, κουλτούρα και εντιμότητα.
Σταύρος Μωρ.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη φιλοξένησε χθες στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Next tv ο  Πάνος Παπαδόπουλος σε μια συνέντευξη…έξω από τα δόντια.

Συνεδριάζει την Δευτέρα 6 Μαΐου (14.00) η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξάνθης

Συνεδριάζει την Δευτέρα 6 Μαΐου στις 14.00 το μεσημέρι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξάνθης με τα παρακάτω πέντε θέματα στην ημερήσια διάταξη:

1.Έγκριση παραχώρησης ή μη, κοινόχρηστου χώρου στην πλατεία Διοικητηρίου στον σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης – θέμα εξ αναβολής (συντάκτης: Μελέτης Τερζόγλου)

2.Έγκριση παραχώρησης ή μη, κοινόχρηστου χώρου στην πλατεία Δημοκρατίας στον Πολιτιστικό Σύλλογο Φοιτητών «Γέφυρα» (συντάκτης: Μελέτης Τερζόγλου)

3.Έγκριση παραχώρησης ή μη κοινόχρηστου χώρου της πλατείας Δημοκρατίας στην Ένωση Πολυτέκνων Π.Ε. Ξάνθης και στον Σύλλογο Τριτέκνων Ξάνθης (συντάκτης: Μελέτης Τερζόγλου)

4.Έγκριση παραχώρησης ή μη, κοινόχρηστου χώρου της πλατείας Δημοκρατίας, τοποθέτηση και λειτουργία οικίσκου κοντά στο θεατράκι του Ο.Τ.Ε., τοποθέτηση και λειτουργία προσωρινής λυόμενης εξέδρας και οικίσκου σε κοινόχρηστο χώρο στην πλατεία Μητροπόλεως μπροστά από το 1ο δημοτικό σχολείο Ξάνθης, τοποθέτηση και λειτουργία προσωρινής λυόμενης εξέδρας σε κοινόχρηστο χώρο επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας με Ύδρας έναντι της Δ.Ε.Η. στον Πολιτιστικό Σύλλογο « Βάτραχοι» (συντάκτης: Μελέτης Τερζόγλου)

5.Έγκριση παραχώρησης ή μη, κοινόχρηστου χώρου στην πλατεία Δημοκρατίας στον Σύλλογο Ποντίων Χορευτών Ξάνθης «Τραντέλλενες» (συντάκτης: Μελέτης Τερζόγλου)

Γρίπη: Στους 146 οι νεκροί – Άλλο ένα θύμα τη Μεγάλη Εβδομάδα

Συνεχίζεται η φονική πορεία της εποχικής γρίπης τρεις εβδομάδες προτού ολοκληρωθεί η εφετινή περίοδος της επιδημιολογικής καταγραφής της νόσου – στις 19 Μαϊου.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ, πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ), κατά το διάστημα 22 ως 28 Απριλίου, δηλαδή μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα, καταγράφηκε άλλο ένα θανατηφόρο κρούσμα καθώς και μία εισαγωγή ασθενούς με επιπλοκές της γρίπης σε ΜΕΘ.

Από την αρχή της περιόδου, δηλαδή τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι και τις 28 Απριλίου, έχουν καταγραφεί 146 θάνατοι λόγω επιπλοκών από τη γρίπη και 387 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 373 χρειάστηκαν νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Σε ό,τι αφορά τους νεκρούς λόγω της γρίπης, οι 132 κατέληξαν σε ΜΕΘ και οι 14 σε ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Μπαράζ παραβιάσεων στο Αιγαίο από 22 τουρκικά αεροσκάφη

Μόλις μια ημέρα κράτησε η αποχή των τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών από τον εθνικό εναέριο χώρο λόγω της Πρωτομαγιάς.

Την Πέμπτη (2/5) έξι ζευγάρια οπλισμένα F-16, έξι ζευγάρια F-4, αλλά και δυο αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και πέντε ελικόπτερα πέταξαν από την Λήμνο μέχρι και το Καστελόριζο.

Συνολικά 22 τουρκικά αεροσκάφη μπήκαν στον εθνικό εναέριο χώρο, ενώ καταγράφηκαν 13 παραβιάσεις με πέντε εμπλοκές.

«Βάφτισαν» ελληνικά πάνω από 50.000 ρουμανικά αρνιά και κατσίκια

Ελληνικά βάφτισαν πάνω από 50.000 ρουμανικά αρνιά και κατσίκια τρεις εταιρίες στην κεντρική Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια συνολικής αξίας άνω του 1,7 εκατ. ευρώ.

Τι τρεις εταιρίες πρόδωσε το σύστημα Άρτεμις καθώς και το σύστημα πιστοποιήσεων ενδοκοινοτικής εμπορίας της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ελέγχων Γάλακτος και Κρέατος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού.

Όπως διαπιστώθηκε από τις αρχές οι επιχειρηματίες εισήγαγαν τα αμνοερίφια από τη Ρουμανία χωρίς φορολογικά παραστατικά.

Το κύκλωμα ελληνοποιήσεων αμνοεριφίων εξαρθρώθηκε μετά από στοχευμένους ελέγχους της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ελέγχων Γάλακτος και Κρέατος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας τις ημέρες του Πάσχα.

Και για τις τρεις περιπτώσεις σχηματίστηκε δικογραφία

Συνεχίζονται οι συλλήψεις για οδήγηση χωρίς δίπλωμα

Συνελήφθη την 3-5-2019 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην παλαιά Εθνική Οδό Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, 22χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Ημέρα Ευεργετών – Δωρητών και Εθελοντών του Γηροκομείου Ξάνθης την Κυριακή 5 Μαΐου

Η Οικογένεια του Γηροκομείου της καρδιάς μας, «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ», με μεγάλη χαρά σας περιμένει την 5η Μαίου 2019 ημέρα Κυριακή για Εκκλησιασμό και Αρτοκλασία υπέρ υγείας στην καθιερωμένη ετήσια ημέρα Ευεργετών – Δωρητών και Εθελοντών του Ιδρύματος.

Καλούμε όλους τους Ευεργέτες και Δωρητές του Ιδρύματος καθώς επίσης και τους Εθελοντές του ραδιομαραθωνίου και τους Εκπροσώπους του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου που βοηθήσανε στον φετινό ραδιομαραθώνιο ΑΓΑΠΗΣ να μας τιμήσουν με την παρουσία τους.

Πρόγραμμα

07:00-10:15 Εκκλησιασμός και Αρτοκλασία υπέρ Υγείας

10:15 Δεξίωση και ευχαριστίες στην κεντρική τραπεζαρία

11:00 Ξενάγηση στους ανακαινισμένους χώρους του ιδρύματος

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Παπαχρόνης

ΑΙΝΙΓΜΑ
Το μεγάλο στοίχημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι να γεμίσει την Κυριακή το γήπεδο της Καλαμίτσας στη Καβάλα, συγκεντρώνοντας τουλάχιστον 3.000 κόσμο. Θα τα καταφέρει; Πάντως οι μεταφερόμενοι από τους γειτονικούς Νομούς θα είναι ουκ ολίγοι…Παλιές καλές (παλαιοκομματικές) εποχές…

Αναίμακτα πέρασε η Πασχαλινή περίοδος στη Θράκη

Αναίμακτα, πέρασε η περίοδος του Πάσχα στη Θράκη, χωρίς πολύ σοβαρά τροχαία ατυχήματα και θανατηφόρα περιστατικά.

Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ συνολικά κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν 210 περιστατικά, 30 εκ των οποίων ήταν τροχαία ατυχήματα, ωστόσο κανένα εξ αυτών  δεν ήταν θανατηφόρο, εξηγεί ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ Θράκης, Χρήστος Λίμας.

Το γεγονός αυτό, δεν πρέπει να καθησυχάζει τους πολίτες, τουναντίον, πρέπει να γίνει από όλους ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια προκειμένου όλοι μας να αποκτήσουμε σωστή οδηγική συνείδηση και συμπεριφορά, να τηρούμε τον Κ.Ο.Κ., να μην καταναλώνουμε αλκοόλ εφόσον πρόκειται να οδηγήσουμε, να φοράμε τη ζώνη ή το κράνος ασφαλείας μας, και γενικότερα να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν πιάνουμε το τιμόνι.

Προσλήψεις στις Ένοπλες Δυνάμεις: Από την Παρασκευή 3 Μαΐου ξεκίνησαν οι αιτήσεις

Ξεκίνησαν από την Παρασκευή 3 Μαΐου οι αιτήσεις για την επιλογή σπουδαστών και σπουδαστριών στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την επιλογή σπουδαστών (ακαδημαϊκού έτους 2019-20) η υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης θα γίνει μέσω ειδικής εφαρμογής που βρίσκεται στην τοποθεσία https://www.asei-assy.mil.gr. Η πλατφόρμα θα δέχεται αιτήσεις έως και 20 Μαΐου 2019.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξέδωσε την προκήρυξη ∆ιαγωνισµού Επιλογής Σπουδαστών/τριών Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυµάτων (ΑΣΕΙ), Ευελπίδων (ΣΣΕ), Ναυτικών ∆οκίµων (ΣΝ∆), Ικάρων (ΣΙ), Αξιωµατικών Σωµάτων (ΣΣΑΣ), Αξιωµατικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ) και των Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωµατικών (ΑΣΣΥ), Στρατού Ξηράς (ΣΜΥ), Πολεµικού Ναυτικού (ΣΜΥΝ) και Πολεµικής Αεροπορίας (ΣΜΥΑ).

Το αρμόδιο υπουργείο, συνιστά στους μαθητές να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους έγκαιρα, προκειμένου να έχουν περισσότερο χρόνο για τη διόρθωση ή συμπλήρωση ελλειπόντων δικαιολογητικών, που θα τους ζητήσουν τα εξεταστικά κέντρα.

Καβάλα: Έκτακτο δρομολόγιο του πλοίου ΔΙΑΓΟΡΑΣ

Έκτακτο δρομολόγιο θα πραγματοποιήσει το βράδυ της Δευτέρας 6 Μαΐου 2019 από το λιμάνι του Λαυρίου το πλοίο Ε/Γ-Ο/Γ ΔΙΑΓΟΡΑΣαντικαθιστώντας το Ε/Γ-Ο/Γ ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ αφού το δεύτερο εκτελεί ακόμα εργασίες συντήρησης και επισκευής στον Νέο Μώλο Δραπετσώνας. Το πλοίο ΔΙΑΓΟΡΑΣ θα κληθεί να αναλάβει μόνο ένα δρομολόγιο από Λαύριο για Λήμνο και Καβάλα και επιστροφή.