Σσσσσ…..Ψίθυροι – Οδηγούσε μεθυσμένος και χωρίς δίπλωμα οδήγησης μέσα στην πόλη της Ξάνθης!

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
Στις 1/10/2019, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ξάνθης εγκρίθηκε το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών για τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό «Ανάθεση υπηρεσιών συντήρησης και επισκευής ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού κτιρίων Δήμου Ξάνθης» με εκτιμώμενη αξία 95.648,64 ευρώ, ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη.
Παρόλα αυτά, στις 31/10/2019 με έκπληξη διαπιστώνουμε, πως παρά τον εξελισσόμενο διαγωνισμό, γίνεται ΑΠ΄ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ αξίας 19.485,36 ευρώ του ιδίου έργου το οποίο βρίσκεται στον προαναφερόμενο διαγωνισμό στην κατηγορία Ε: «Επισκευή και συντήρηση εγκαταστάσεων θέρμανσης» σε συμμετέχοντα (στο διαγωνισμό), ο οποίος όμως έχει καταθέσει για την κατηγορία αυτή υψηλότερη οικονομική προσφορά από άλλους.
Η συγκεκριμένη ΑΠ΄ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ έγινε με απόφαση Δημάρχου, έχει αριθμό 1657/31-10-2019 και φέρει την υπογραφή του Αντιδημάρχου Ξάνθης, κ. Εμμανουήλ Ι. Φανουράκη.
(Από την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης  ΞΑΝΘΗ για όλους)
-Μήπως πλην του κυρίου Τσέπελη και ο κύριος Φανουράκης πλέον νομίζει ότι είναι υπεράνω των Νόμων και της διαφάνειας; Μήπως;

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Επειδή τον ξέρω πολύ καλά τον Πάνο Παπαδόπουλο τόσα χρόνια – όπως ξέρω και τον Ιπποκράτη Καμαρίδη – θα πρέπει κατ’ αρχήν να του πούμε ΜΠΡΑΒΟ για την αποκάλυψη βόμβα που έκανε το πρωϊ της Πέμπτης με την παραίτηση της Χρυσούλας Δημούδη από το αξίωμα της δημοτικής συμβούλου. Και παράλληλα θα προσθέσω ότι ό,τι ρεπορτάζ κάνει, μόνο τυχαίο δεν είναι και το «δένει» πολύ καλά με μάρτυρες και συγκεκριμένα περιστατικά…
Καταλαβαίνω βέβαια ότι ο Ιπποκράτης Καμαρίδης από  την άλλη θέλει να «υπερασπιστεί» και τη θέση του στη ΔΕΥΑΞ αλλά και την παράταξη του, αλλά καλό θα ήταν να «θυμηθεί» την περίοδο που πανηγύριζε  ο Πάνος Αμβροσιάδης την εκλογή του κι ότι είχε ξεπεράσει σε σταυρούς την Χρυσούλα Δημούδη, τη στάση του απέναντί του…Γιατί ο ίδιος ο Πάνος  Αμβροσιάδης ήταν αυτός που τα διέδιδε παντού κι όχι οι δημοσιογράφοι…
Στ. Μωρ.
(Σ.Σ. Βέβαια το μένος του για τον Πάνο Παπαδόπουλο είναι τέτοιο, οπότε και τα λόγια είναι περιττά…)

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Μπήκαν χθες και τα μάρμαρα, ετοιμάζεται,  ο Ανδριάντας του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή για τα εγκαίνια της 24/11/2019

Οδηγούσε μεθυσμένος και χωρίς δίπλωμα οδήγησης μέσα στην πόλη της Ξάνθης!

Αναλυτικά τι αναφέρει το αστυνομικό δελτίο:

Συνελήφθη την 8-11-2019 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ξάνθης, 25χρονος ημεδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και ευρισκόμενος υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Επίσης, το απόγευμα της Πέμπτης συνελήφθη 16χρονος(!) αλλοδαπός να οδηγεί χωρίς δίπλωμα στην Εθνική  Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής.

Συνελήφθη 25χρονος διακινητής  μεταναστών στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης

Συνελήφθη την Πέμπτη (7-11-2019) το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αβδήρων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, 25χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο 25χρονος στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης.

Καβάλα: Προσπάθειες για την αεροπορική σύνδεση με Αθήνα

Είναι διαρκής η προσπάθεια του Επιμελητηρίου Καβάλας να υπάρχει επαρκής αριθμός αεροπορικών δρομολογίων Καβάλας- Αθήνας με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Αυτό ανέφερε στην ΕΡΤ Καβάλας ο πρόεδρος του φορέα, Μάρκος Δέμπας υπενθυμίζοντας τις κινήσεις που είχαν γίνει πέρυσι ώστε να μην μειωθεί ο αριθμός τους και να επιτευχθεί τελικά να υπάρχουν 12 πτήσεις εβδομαδιαίως.

«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι» υποστήριξε. «Συνεχίζουμε την προσπάθεια για να πετύχουμε 14 πτήσεις και φυσικά πολύ καλύτερες τιμές».

Οι επιπτώσεις Χρυσού στη Θράκη στο ευρωκοινοβούλιο 19-21 Νοεμβρίου

Αποστολή αντιπροσωπείας των φορέων της Θράκης θα βρεθεί από τις 19 έως τις 21 Νοεμβρίου στην έδρα του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, προκειμένου να ενημερώσει τους ευρωβουλευτές για τις επιπτώσεις στη Ζωή και στο περιβάλλον από την εξόρυξη Χρυσού στη Θράκη.

Η αντιπροσωπεία θα αποτελείται από Δημάρχους της περιοχής, αλλά και μέλη της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης-Έβρου, κατά της εξόρυξης του Χρυσού. Ομιλητής θα είναι ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ιωάννης Ζαμπούκης.

Η πρωτοβουλία ανήκει στους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιο Κούλογλου και Κώστα Αρβανίτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως δρομολογούνται συνεντεύξεις σε Αθήνα Θεσσαλονίκη, για τις επιπτώσεις από την εξόρυξη του Χρυσού στη Θράκη.

ΑΙΝΙΓΜΑ
Μου έκανε εντύπωση  το ευχαριστήριο της Χρυσούλας Δημουδη….ευχαριστεί την ομάδα και τους συμβούλους και παραμένει δίπλα τους, αλλά δεν κάνει καμιά αναφορά στον δήμαρχο, που της πρότεινε σε ….τόόόόσες θέσεις. Και φυσικά δεν μας λέει…Συμφωνεί ή δεν συμφωνεί με όλες τις δεκάδες απευθείας αναθέσεις του Φανουράκη; Περιμένουμε όλοι την επίσημη τοποθέτησή της…

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης των Aποβλήτων

Στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα μείωσης των αποβλήτων που οργανώνει η Ε.Ε.Α.Α. (Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε.) με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ και με σύνθημα «Ανακύκλωσε στους Μπλε Κάδους του Δήμου σου ,» συμμετέχει ο Δήμος Αλεξανδρουπόλης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 09:00 έως 13:00 στην Πλατεία Φάρου Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται για μια ενέργεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών και των μαθητών Δημοτικών Σχολείων για την ανακύκλωση συσκευασιών από πλαστικό, γυαλί, χαρτί, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο στους μπλε κάδους ανακύκλωσης.

Σε ένα ειδικά διαμορφωμένο σκηνικό το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για την ανακύκλωση συσκευασιών στον μπλε κάδο με τη χρήση σειράς παιχνιδιών ανακύκλωσης και άλλων δημιουργικών δραστηριοτήτων

ΕΦΚΑ: Ηλεκτρονικό μπλόκο στους μπαταχτσήδες εργοδότες

Με τρεις βασικές προϋποθέσεις έρχεται το ηλεκτρονικό μπλόκο στους μπαταχτσήδες εργοδότες που δεν πληρώνουν τις εισφορές των εργαζομένων τους. Με απόφαση την οποία υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, εξειδικεύονται όλες οι λεπτομέρειες και οι όροι για την εφαρμογή του μέτρου αναστολής χρήσης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΕΦΚΑ για την υποβολή της Αναλυτική Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ).

Στόχος είναι να κλείσει κάθε παράθυρο εισφοροδιαφυγής και εισφοροαποφυγής στους συστηματικούς κακοπληρωτές, δηλαδή στους εργοδότες που βρίσκοντας «ανοίγματα» στο νομικό πλαίσιο απέφευγαν συστηματικά την εκπλήρωση των ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων.

Το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών θα μπορεί να «μπλοκάρει» την ηλεκτρονική πρόσβαση των κακοπληρωτών εργοδοτών στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, ενώ, πλέον, θα μπορεί να προβαίνει και σε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης εισφορών –«αγγίζοντας» την περιουσία των στρατηγικών οφειλετών– μέσω του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Βρασνά: Εισαγγελική παρέμβαση για τις αντιδράσεις στην εγκατάσταση μεταναστών σε ξενοδοχεία

Προκαταρκτική έρευνα για τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν τον προηγούμενο μήνα στα Βρασνά του δήμου Βόλβης, όπου κάτοικοι αντέδρασαν στην εγκατάσταση προσφύγων σε ξενοδοχεία της περιοχής, διεξάγεται με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Η έρευνα ανατέθηκε στο τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας της ΕΛ.ΑΣ. Της εισαγγελικής παρέμβασης προηγήθηκε έγγραφη καταγγελία του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, που έφτασε στο γραφείο του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Στέφανου Ζαρκαντζιά. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν και σχετικά δημοσιεύματα που φιλοξενήθηκαν σε ηλεκτρονικά και έντυπα Μέσα, ο κ. Ζαρκαντζιάς έδωσε εντολή σε εισαγγελέα πρωτοδικών να παραγγείλει επείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, δύο είναι τα αδικήματα που θα εξεταστεί εάν στοιχειοθετούνται: αφενός αυτό της παράνομης βίας κατά συρροή, από κοινού, με ρατσιστικά κίνητρα και αφετέρου αυτό της δημόσιας υποκίνησης μίσους ή βίας.

Στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης: Συνελήφθη 26χρονος αλλοδαπός με κλεμμένο αυτοκίνητο και χωρίς δίπλωμα οδήγησης

Συνελήφθη την Πέμπτη (7-11-2019) το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αβδήρων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, 26χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή οχήματος, πλαστογραφία, παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και του νόμου περί αλλοδαπών.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ κατά τον ενδελεχή έλεγχο που ακολούθησε προέκυψε ότι:

– για το όχημα έχει δηλωθεί κλοπή την 1-11-2019 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής

– οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε το όχημα είναι πλαστές

– ο 26χρονος είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στη χώρα

Το αφαιρεθέν όχημα κατασχέθηκε, προκειμένου να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Αβδήρων Ξάνθης.

Σύλληψη 22χρονου στην Καβάλα για υπαίθριο εμπόριο χωρίς άδεια

Συνελήφθη την 7-11-2019 το μεσημέρι, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 22χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη να ασκεί πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προς πώληση 32 είδη παρεμπορίου (μαρκαδόρους και κρεμαστά), στερούμενος της απαιτούμενης άδειας. Κατασχέθηκαν τα παραπάνω είδη παρεμπορίου, ενώ επιβλήθηκε στον δράστη το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.